VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Závěsná srdíčka (vyšívání na satén)

Chcete si vyšperkovat domácnost, ale stále vám chybí nějaká dekorace na zeď do obývacího pokoje nebo na chodbu? Obrázky jsou na zdi krásné, ale chce to něčím "oživit" a dodat místu tak náležitý šmrnc.

Závěsná dekorace - srdce

Vyrobte si s námi závěsná srdíčka, která hned při vchodu do místnosti upoutají pozornost návštěv. V návodu se také dozvíte, jak jsme postupovali při vyšívání na satén - není to vůbec složité a zvládnete to hravě také!

Postup:

Na závěsnou dekoraci budete potřebovat satén, kousek krajky, stuhu, nažehlovací trhací materiál, výplň do srdíček, špendlíky a samozřejmě šicí a vyšívací stroj - pokud máte doma kombinaci, je to pro tento projekt ideální varianta. :)

Závěsná dekorace obsahuje tři srdíčka různých velikostí. Pokud máte velký kus saténu, srdíčka si nejprve předkreslete, ale zatím nevystřihujte, látku byste po ustřihnutí nebyli schopni upnout do rámečku. Pokud máte pouze zbytky jako my, srdíčka na satén nemusíte nejprve předkreslovat, ale učiníte tak až po vyšití, podle středu výšivky.

Satén podžehlete dvěma vrstvami nažehlovacího trhací materiálu (satén je velice jemný a je potřeba ho pořádně zafixovat, aby se výšivka po vyšití "nestáhla") a upněte ho do vyšívacího rámečku. Ve stroji nebo na našem webu si vyberte vhodnou výšivku na největší srdíčko (my jsme vyšívali motýlka a na nejmenší srdíčko pak vážku - oba vzory jsou z vyšívacího stroje Brother Stellaire XE1), nachystejte si nitě a spusťte vyšívání. Stejným způsobem vyšijte vzor i na nejmenší ze srdíček.

Podžehlený satén upněte do rámečku Rámeček vložte do stroje Vzor vyšijte Vzor vyšijte
Vzor vyšijte Vzor vyšijte

Po vyšití rámeček vytáhněte ze stroje a odtrhejte nažehlovací trhací materiál.

Satén vytáhněte z rámečku Odtrhejte nažehlovací trhací papír Odtrhejte nažehlovací trhací papír

Pokud jste srdíčka zatím na satén nepředkreslovali, předkreslete je nyní. Můžete si např. vytisknout obrázek srdíčka a podle něj tvar na satén nakreslit. Jakmile máte všechna srdíčka předkreslená, nůžkami je vystříhejte.

Předkreslete si srdíčka Předkreslete si srdíčka

Na středové srdíčko můžete také použít výšivku nebo na něj pro oživení našít zbytky krajky. Krajku si nejprve přišpendlete k lícové straně středového srdíčka a následně přišijte rovným stehem na šicím stroji nití v barvě saténu.

Přišpendlete si krajku Krajku přišijte rovným stehem Krajku přišijte rovným stehem Krajku přišijte rovným stehem

Do středu lícové strany každého srdíčka vložte saténovou stuhu viz. foto. Srdíčka našpendlete lícem k sobě a sešijte na šicím stroji rovným stehem, jen nezapomeňte na otvor na otočení (na šití můžete použít patchworkovou patku s vodítkem, díky které udržíte stejnoměrnou šířku švu).

Do středu lícové strany vložte stuhu Srdíčka našpendlete lícem k sobě Srdíčka našpendlete lícem k sobě Sešijte rovným stehem na šicím stroji
Sešijte rovným stehem na šicím stroji Sešijte rovným stehem na šicím stroji Sešijte rovným stehem na šicím stroji

Srdíčka otočte na lícovou stranu, vytáhněte stuhu a vycpěte připravenou výplní. Otvor na vyplnění našpendlete a v ruce začistěte, saténové stuhy sešijte nebo svažte mašličkou.

Srdíčka otočte Vycpěte je výplní Otvor našpendlete a začistěte Otvor našpendlete a začistěte

Hotovou dekoraci si můžete zavěsit na vchodové dveře nebo např. na zeď do obývacího pokoje nebo na chodbu, kde ji budou všichni vaši hosté určitě obdivovat.

Hotová dekorace Hotová dekorace Hotová dekorace Hotová dekorace
Hotová dekorace Hotová dekorace


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční trička
Velikonoční trička
Vyrobte si s námi velice jednoduchá a rychlá Velikonoční trička pro malé koledníčky.
shlédnuto: 2462x,
komentářů: 0

Náramky a náušnice z koženky
Náramky a náušnice z koženky
Vyrobte si náramky a náušnice z koženky. Z jednoduchého outfitu můžete během chvíle udělat neobyčejný!
shlédnuto: 2014x,
komentářů: 0

Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Jmenovky na oslavu, které můžete použít i jako velikonoční přáníčko - stačí na kartičku napsat Veselé Velikonoce
shlédnuto: 898x,
komentářů: 0

Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM
Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM
Všimli jste si, že u řezacího plotru z řady CM je možné naskenovat podložku přímo do programu CanvasWorkspace, kde následně můžete naskenovaný vzor převést do křivek a popř. křivky upravit?
shlédnuto: 1014x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.