VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH
Šicí stroj Brother F410
Šicí stroj Brother F410
14 790,- Kčs DPH
Šicí stroj Brother F420
Šicí stroj Brother F420
18 390,- Kčs DPH

Látková taška

"Igelitky" už nejsou v módě! Vytvořte si s pomocí našeho projektu praktickou ekologickou látkovou tašku, která se bude určitě lépe nosit (a vejde se vám do ní celý nákup :)). Navíc s takovou taškou berete ohled i na životní prostředí! :)

Látková taška

Postup:

Na látkovou tašku budete potřebovat látku (50 cm x 140 cm), nůžky nebo řezací kolečko, cca 30 cm gumy a pravítko.

Nachystejte si materiál

Látku si přeložte napůl (vznikne vám obdélník 70x50 cm) a nastříhejte ji na 6 dílů: 2 stejné díly o rozměru 37x40cm (přední a zadní díl), 2x 10x70 cm (uši) a zbytek látky přestřihněte napůl tak, aby vám z přeložené látky vznikly dva obdélníky v rozměru 33x20 cm, které po rozložení budou mít rozměr 66x20 cm (boky a spodní díl tašky - sešijí se k sobě a vznikne pruh 132x20 cm) viz. obrázek níže.

Rozvržení látky na řezání Nařezejte si látku na potřebné díly Nařezejte si látku na potřebné díly Nastříhané díly tašky

Na šicím stroji sešijte k sobě dva pruhy látky o rozměru 66x20 cm (boky a spodní díl tašky). My jsme je sešili přeplátovaným švem (díly složte rubem k sobě a sešijte na šířku patky, poté látku otočte lícem k sobě a za předšitým švem prošijte a poté pro zpevnění prošijte ve švu), který je pevnější, na stroji Brother F410.

Sešijte k sobě dva pruhy látky Sešijte k sobě dva pruhy látky Sešijte k sobě dva pruhy látky Sešité pruhy látky - boky a spodní díl

Na předním a zadním dílu tašky si špendlíkem označte střed a od středu poté rovnoměrně přišpendlete pruh sešité látky (boky a spodní díl tašky).

Na předním a zadním dílu si naznačte střed Na předním a zadním dílu si naznačte střed Látku od středu rovnoměrně přišpendlete Látku od středu rovnoměrně přišpendlete
Látku od středu rovnoměrně přišpendlete Látku od středu rovnoměrně přišpendlete Látku od středu rovnoměrně přišpendlete

Přišpendlený pruh našijte na přední a zadní díl tašky na šířku patky. V rozích pruh látky mírně nastřihněte, aby se vám látka v těchto místech lépe sešívala a nevznikl vám tam nepříjemný záhyb. Po sešití dílů k sobě odstřihněte přesahující díly látky viz. foto a poté švy na tašce zapravte stehem cik-cak, aby se netřepily. Pro zpevnění můžete šev ještě v krajích prošít. Pokud máte doma overlock, můžete celý pruh všít pouze overlockovým strojem.

Našijte přišpendlený pruh V rozích pruh látky mírně nastřihněte Našijte přišpendlený pruh Odstřihněte přesahující díly látky
Švy zapravte cik-cak stehem Švy zapravte cik-cak stehem Šev můžete v krajích prošít pro zpevnění

Na boky tašky si naměřte gumu tak, aby byla látka po stáhnutí gumy lehce nařasená. Gumu si přišpendlete do bočních švů tak, abyste ji látkou obalili - my jsme gumu přichytili cca 3 cm od horního okraje, protože naše guma má šířku 2 cm. Gumu přišijte do bočních švů. Našpendlete si zapravení celého horního okraje a poté tašku prošijte.

Naměřte si gumu Gumu přichytněte cca 3 cm od horního okraje Gumu přišijte do bočních švů Gumu přišijte do bočních švů
Gumu obalte látkou Gumu obalte látkou Gumu obalte látkou Zapravte horní okraj

Nyní si vezměte látku na uši a poskládejte ji viz. foto a poté uši ve středu prošijte. Uši si našpendlete k hornímu prošití směrem dovnitř tašky a poté je přišijte. Po přišití uši otočte směrem nahoru a pro jejich zpevnění je prošijte u horního okraje a spodního prošití viz. foto.

Poskládejte látku na uši Poskládejte látku na uši Poskládejte látku na uši Uši ve středu prošijte
Uši našpendlete k hornímu prošití Uši přišijte k hornímu prošití a poté je otočte Uši otočte směrem nahoru Uši pro zpevnění prošijte

Tašku jste jistě zvládli na jedničku a můžete se vydat na nákup. Pokud jste tašku zpevňovali stejně jako my, tak určitě unese více než jen pár rohlíků! :)

Hotová taška Hotová taška Hotová taška Hotová taška


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Motýlí věnec
Motýlí věnec
Pojďte si s námi vytvořit pestrý jarní věnec na dveře. Probarví vaši domácnost a zlepší vám náladu!
shlédnuto: 1504x,
komentářů: 0

Motýlí závěsná dekorace
Motýlí závěsná dekorace
Venku krásně svítí sluníčko a hlásí, že je tady jaro! Vytvořte si barevnou motýlí dekoraci podle našeho návodu!
shlédnuto: 2028x,
komentářů: 0

Velikonoční látkový zajíček
Velikonoční látkový zajíček
Na zahradě už pomalu najdete vykvetlý zlatý déšť a kočičky tak šup s nimi do vázy! A k tomu si s námi můžete vytvořit povedeného a hravého Velikonočního zajíčka!
shlédnuto: 3369x,
komentářů: 0

Recenze Lada L90
Recenze Lada L90
Testování nového šicího a vyšívacího stroje Lada L90
shlédnuto: 4730x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.