VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Měnící se fólie TOPALL

Nedávno jsme dostali tu možnost vyzkoušet nové fólie na českém trhu od dodavatele TOPALL. Fólie u nás prošly a po otestování jsme se rozhodli s fóliemi udělat projekt i pro vás. Dnes si budeme vyrábět polep na sklenice nebo kelímky. Nebudeme ale používat nějaké obyčejné fólie, k dispozici jsme totiž měli fólie měnící se v závislosti na teplotě. Tak pojďme na to.

Měnící se fólie TOPALL

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Draci
Vyřezávací šablona - Kouzelné víly
Vyřezávací šablona - Jednorožec
Vyřezávací šablona - Mořská pana - ocas
Vyřezávací šablona - Motýlci

Postup:

Na výrobu polepu na sklenice či kelímky si nachystejte řezací plotr, vinylový nůž, skalpel, kovovou špachtli a hák, plastovou stěrku, popř. nůžky, přenosovou fólii a fólie dle vlastního výběru. My jsme používali fólie od dodavatele TOPALL a to konkrétně TeckWrap vinylovou fólii měnící barvu v závislosti na teplotě, použili jsme narůžovělou čirou fólii, která se při teplotě menší než 15 stupňů změní barvu do oranžova (aktivace chladem).

Připravte si Připravte si

Jako první si na středně lepící mezipodložku NSS 20 - modrou nalepte materiál. Pokud používáte vinylovou fólii, která má podkladový materiál papír, zvolte nízko lepící mezipodložku NSS 10 - zelenou. Fólie měnící se v závislosti na teplotě TeckWrap mají ještě krycí vrchní tenkou fólii, tu nezapomeňte před řezáním odstranit.

Materiál nalepte na podložku Z TOPALL fólie sloupněte vrchní ochrannou fólii

V plotru, já jsem používala řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX, si otevřete šablonu a nastavte řez pro váš materiál. Pamatujte, že chcete vyřezat jen vrchní vinylovou vrstvu, proto nastavte poloviční řez HALF CUT: ON. Pro měnící fólie TOPALL mi nejlépe fungovalo nastavení přítlaku na 2, pozor, musíte nastavit přítlak pro poloviční řez - Cut Pressure (Half Cut), rychlost jsem dala na hodnotu 3. Pokud si nastavením nejste jistí, udělejte testovací řez. Na fólie je ideální vinylový nůž (modrý), který má menší čepel a dokáže krásně vyřezat i malé detailní vzory. Jenom pozor - Použít ale můžete i univerzální automatický nůž (černý). Spusťte řezání.

Otevřete si šablonu v plotru Nastavte řez plotru Na fólie je nejlepší použít vinylový nůž Spusťte řezání

Jakmile plotr dořeže, odlepte materiál z lepivé mezipodložky. Vzor si můžete obstřihnout ať neplýtváte materiálem. Pak z podkladového materiálu opatrně odlepte přebytečný materiál. Přes vyřezaný vzor pak nalepte přenosovou fólii viz foto. Přenosku pořádně přejeďte stěrkou, ať se vzor plně přichytne na přenosku, pak přenosku se vzorem odlepte z podkladového materiálu a nalepte jej na kelímek tak, aby se pod vzorem nevytvořily bublinky, k tomu vám opět pomůže stěrka. Přenosku odlepte z kelímku a máte hotovo. Jako druhou fólii jsem si vybrala černou "kamenitou" holografickou fólii TeckWrap a vyřezala jsem z ní draky.

Přebytečný materiál odlepte z podkladu Nachystejte si přenosovou fólii Přenosku přelepte na vyřezaný vzor Přenosku přelepte na vyřezaný vzor
Odmastěte povrch kelímku nebo skleničky Přenosku se vzorem sloupněte z podkladového materiálu Přenosku se vzorem nalepte na sklenici nebo kelímek Pak přenosku sloupněte

Kelímek vypadá na první pohled obyčejně protože je fólie skoro průhledná a není vidět. Když si ale uděláte nějaký osvěžující letní drink s ledem nebo třeba ledovou kávu se zmrzlinou, tak jako my, fólie postupně změní barvu. Se sestrou jsme měly ledovou kávu se zmrzlinou a obě jsme si moc užily slunečné letní odpoledne.

Vzor se začne měnit téměř ihned A je hotovo, stačí ledový drink nebo káva a je to Draci a víli Víli mění svoji barvu
Víli mění svoji barvu Draci z černé holografické fólie A je to! Víla už je celá zabarvená!

S fóliemi TOPALL se mi pracovalo úžasně, řežou se bez nejmenšího problému a ty efektovky jen tak někde nenajdete. A navíc pokud nás sledujete už delší dobu, určitě víte, že jsem straka ;) S fóliemi TOPALL od nás ještě nějaké projekty uvidíte. Takže za nás určitě doporučujeme všemi deseti.

Fólie TOPALL Fólie TOPALL


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyšívaný mantinel do postýlky
Vyšívaný mantinel do postýlky
Všichni u svých miminek řešíme, jak postýlku zabezpečit, aby se naše děťátko nebouchalo o dřevěné tyčky. My vám ukážeme, jak si ho můžete ušít sami přesně podle vašich představ a z látek nebo s výšivkami, které svému miminku osobně vyberete!
shlédnuto: 287x,
komentářů: 0

Hravá deka - poznej barvy
Hravá deka - poznej barvy
Co takhle si s námi ušít účící dečku pro děti? Je to super hravý způsob jak děti naučit barvy. Máme pro vás návod na kytičku, na kterou budou děti pomocí suchého zipu přilepovat motýlky stejné barvy.
shlédnuto: 414x,
komentářů: 0

Sportovní šortky na kolo
Sportovní šortky na kolo
Pojďte si s námi ušít sportovní šortky třeba na kolo! Kupované kraťasy často nemusí sedět, nebo se Vám zařezávají do stehen nebo jsou průsvitné, proto tu pro Vás máme návod, jak si je můžete vyrobit doma.
shlédnuto: 338x,
komentářů: 0

Veselý plenkovník pro Vaše nejmenší
Veselý plenkovník pro Vaše nejmenší
Potřebujete v něčem vozit náhradní plínky a spostu dalších drobností pro přebalování? Plenkovník se spoustu kapes vám v tom pomůže. Vejdou se tam nejen plenky, ale i vlhčené ubrousky, krémy a třeba i náhradní dudlík a malá hračka!
shlédnuto: 810x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.