VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Šicí stroj Brother F420
Šicí stroj Brother F420
18 390,- Kčs DPH
Šicí stroj Brother F410
Šicí stroj Brother F410
14 790,- Kčs DPH
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Šicí stroj Lada Q60B
Šicí stroj Lada Q60B
5 990,- Kčs DPH

Plechovka na šití

Tenhle týden připravovala návod Dáša - Dadouch. Plechovky na drobnosti si dělala do své nové dílničky a moc se jí povedly.

Plechovka na šití

TIP: na plechovky můžete klidně vyšít dinosaura a dát je dětem na tužky. Jenom najděte nějaké s okrajem, o který se děti neříznou.

Použité výšivky

Dvě krejčovské panny
Krejčovská panna

Postup:

Změřím si obvod a výšku plechovky. Látku zatím nestříhám, jen si označím na látce abych jí lépe přichytila do rámečku, na každou stranu přičtu přídavek na šev. Pokud chcete látku až dolů, přičtěte 0,8 až 1cm. Já mam kratší a prodlouženou krajkou.
Moje plechovka je 32,5 cm obvod a výška 11,5 cm. Na látku jsem si označila 34,5 x 13,5

Změřím si obvod a výšku plechovky. Podžehlím vlizelínem. Připravím si trhací podkladový materiál. Na látce si označím střed, jak na výšku, tak na šířku a s podkladovým materiálem vložím do rámečku.

Látku podžehlím vlizelínem. Připravím si trhací podkladový materiál. Na látce si označím střed, jak na výšku, tak na šířku a s podkladovým materiálem vložím do rámečku. Rámeček vložím do stroje a vyšiji ..

Podžehlím vlizelínem. Připravím si trhací podkladový materiál. Na látce si označím střed, jak na výšku, tak na šířku a s podkladovým materiálem vložím do rámečku. Rámeček vložím do stroje a vyšiji ..

Až teď si odstřihnu naznačený pruh (já mám 34,5 x 13,5 cm). Ustřihnu ještě jeden pruh a podžehlím Sakonem.
Oba pruhy si přiložím k plechovce a označím si kde budou švy. Tu spodní část se Sakonem, jsem si sešpendlila na těsno a u vrchní s výšivkou jsem nechala maličkou vůli, protože bude až nad tou spodní částí.

Až teď si odstřihnu naznačený pruh (já mám 34,5 x 13,5. Ustřihnu ještě jeden pruh a podžehlím Sakonem. Oba pruhy si přiložím k plechovce a označím si kde budou švy.

Podle připíchnutých špendlíků jsem si naznačila švy a udělala si u obou částí stejně velké švové přídaly. Vrchní část s výšivou je o cca 0,6 mm větší než ta spodní.
Přiložím líc na líc, a horní a spodní část sešiji.

Podle připíchnutých špendlíků jsem si naznačila švy a udělala si u obou částí stejně velké švové přídaly. Přiložím líc na líc,  a horní a spodní část sešiji.

Protočím na líc a jdu sešít boční šev. Celý nám nepůjde, ale krásně se dá prošít celá vrchní strana s výšivkou. Sešijte si to ještě kousek za švy! (červeně označeno)
A ten kousek na zadní straně sešiji matracovým stehem.

Protočím na líc a jdu sešít boční šev. A ten kousek na zadní straně sešiji matracovým stehem.

Já si je šila hodně na pevno, aby mi nevyklouzla plechovka, když jí budu chtít přenést. Při nandavání jsem si pomohla štětcem a šlo to krásně a rychle ...

Já si je šila hodně na pevno, aby mi nevyklouzla plechovka, když jí budu chtít přenést. Při nandavání jsem si pomohla štětcem a šlo to krásně a rychle ...

Vyžehlím a dozdobím dle své fantazie. Já mám dole krajku a nahoře vlnku ;)

Vyžehlím a dozdobím dle své fantazie. Já mám dole krajku a nahoře vlnku ;) Já mám dole krajku a nahoře vlnku ;) Plechovka na šití Plechovka na šití

A je to :) ... Dáša šije i na zakázku, takže pokud byste podobnou plechovku chtěli o ní vyrobit, najdete ji (stejně jako spoustu jejích šitých výrobků) na jejím blogu: kopacci.blogspot.cz/

A jak už jsem předesílala, příští týden ještě u hrnků na tužky zůstaneme - máme pro vás další variantu, kterou dělala tentokrát Zuzka.

Krásné šití

Lenka





Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Krabice na puzzle
Krabice na puzzle
Nový obal na pěnové dětské puzzle a zároveň stupínek k židli
shlédnuto: 5598x,
komentářů: 4

Památník
Památník
koupený památník mi připadal trochu moc obyčejný. Tak jsem mu vdechla nový život!
shlédnuto: 5961x,
komentářů: 8

Patchworkový polštářek pro šachisty
Patchworkový polštářek pro šachisty
Taky máte mezi přáteli zaryté šachisty? Opět klasický patchwork postup a návod na sešívání jednotlivých dílů, střídaných dle šachovnice. Stačí si některé části doplnit výšivkou figurky a máte hotovo.
shlédnuto: 6567x,
komentářů: 8

Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Opilcova stezka jinak - technikou aplikací
Líbí se vám bloky nazvané opilcova stezka, ale z šití oblouků máte strach? Zkuste to s vyšívákem
shlédnuto: 8915x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.