VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Podzimní podkafíčka

Konečně nám pár dní svítí sluníčko a za chvíli začne barvit listí do nádherných barev podzimu. Díky Dáše Kopáčkové Dadouch si můžete v barvách podzimu ozdobit i kuchyň - dnes pro vás máme překrásná podkafíčka, výšivku na prostírání nebo chcete-li listí, se kterým můžete vyrobit podzimní dekoraci na dveře.

Podzimní podkafíčka

Když mluvíme o podzimu, tak vám ještě připomenu loňský projekt pro ty, co loni ještě tyto stránky nesledovali - a to krajkové podzimní listí. Zrovna se chystám našít si další várku, protože tu loňskou už jsem rozdala :)

Teď už dám ale slovo Dáše a jejímu geniálnímu projektu - Dáši jsi sluníčko a já Ti moc a moc děkuji!

Použité výšivky

Lístek - prostírka
Podzimní listí

Prostírka:

Vrchní látku podložím pevnou výztuhou, já používám nelepivou výztuhu Bodix o rozměrech 25cm x 35cm, ale lze použít Ronar, Dekovil, Klíženka, cokoli pevného ;)
Celou spodní část jsem si prošila a tím výztuhu připevnila k látce.

Do vyšívacího rámečku upevním výztuhu

Nyní si připravím vrchní látku prostírky pro výšivku. Rozměry jsou 31cm x 41cm. Je cca o 3cm větší na každou stranu než jsem si připravila spodní stranu a to kvůli umístění výšivky, chtěla jsem jí k pravé straně. Podložím Sakonem nelepivou stranou k rubu látky. A trhací výztuhu pro vyšívání.
Umístím do rámečku a vložím do stroje. Výšivka obsahuje tři lístky, já jsem použila stejné barvy jako jsou lístky na podkafíčka ;)

Vyžehlím, a máme hotovo ;) Po vyšití přichytím Sakon a vrchní látku k sobě prošitím v krajíčku.

Po vyšití přichytím Sakon a vrchní látku k sobě prošitím v krajíčku.

Nyní položím spodní prošitou část prostírky a vyšitou vrchní část na sebe, tím, že je Sakon obráceně, se obě části spojí zažehlením.

Nyní položím spodní prošitou část prostírky a vyšitou vrchní část na sebe, tím, že je Sakon obráceně, se obě části spojí zažehlením.

Připravím si pruh látky na lem o něco delší než je obvod prostírky

Zde jsou nafoceny dvě prostírky, jedna je otočená lícem a jedna rubem, po zažehlení jsem si ještě všechny vrstvy v kraji prošila.
Připravím si pruh látky na lem o něco delší než je obvod prostírky cca 125cm a 7cm široký. Zažehlím šířku pruhu na polovinu.

Přišiji lem na šířku patky od kraje k prostírce Lem otočím do spodní strany prostírky a ručně přišiji matracovým stehem ...

Přišiji lem na šířku patky od kraje k prostírce, na širší straně začnu hned u růžků a končím za posledním růžkem, abych si lem napojila a poté došiji. Nyní mám olemováno kolem dokola.
Lem otočím do spodní strany prostírky a ručně přišiji matracovým stehem ...

Lístečky se dají použít nejen jako podkafíčka, ale i jako dekorace třeba na věneček na dveře ... :)

A je hotovo, zkoušela jsem i kombinaci všech látek, ale nakonec vyhrála jednoduchost ;)

Při prvním prošití si naznačím na výztuhu obrys listu.

Podkafíčko:

Do vyšívacího rámečku upevním výztuhu (já mám novolin) připravím si vrchní látku a výztuhu (nelepivý Ronar). Výšivka se bude vyšívat ve čtyřech krocích. Při prvním prošití si naznačím na výztuhu obrys listu.

Nyní vsunu pod rámeček nelepivý Ronar, je krásně vidět skrz výztuhu a není třeba jí fixovat, stačí jen zasunout a začít šít druhé prošití. Vyndám rámeček, otočím zadní stranu k sobě a odstřihnu výztuhu těsně vedle prošití.

Nyní vsunu pod rámeček nelepivý Ronar, je krásně vidět skrz výztuhu a není třeba jí fixovat, stačí jen zasunout a začít šít druhé prošití.
Vyndám rámeček, otočím zadní stranu k sobě a odstřihnu výztuhu těsně vedle prošití.

Ještě než vrátím rámeček do stroje, přichytím si vrchní látku lístku lícem nahoru k výztuze a pustím stroj pro další krok Připravím si čtvereček látky cca 20 x 20cm, přehnu na polovinu a za šířku patky prošiji.

Ještě než vrátím rámeček do stroje, přichytím si vrchní látku lístku lícem nahoru k výztuze a pustím stroj pro další krok (vyšijí se žilky na lístku).

Poslední krok je přiložení spodní látky podkafíčka k rámečku tak, aby byl otvor uprostřed lístku.

Připravím si čtvereček látky cca 20 x 20cm, přehnu na polovinu a za šířku patky prošiji. Někde v polovině nechám otvor, kterým nakonec lístek protočíme. Šev rozstřihnu a rozžehlím.

Zde je vidět, jak jsem otvor umístila.

Poslední krok je přiložení spodní látky podkafíčka k rámečku tak, aby byl otvor uprostřed lístku. A stroj dvakrát prošije obvod lístku.

Obstřihnu a nastřihnu lísteček a protočím.

Zde je vidět, jak jsem otvor umístila.
Obstřihnu a nastřihnu lísteček a protočím.

Listí - podšálky Nyní si připravím vrchní látku prostírky pro výšivku.

Tady vidíte protočený lístek. Odstřihnu nitě a matracovým stehem zašiji otvor. Vyžehlím, a máme hotovo ;)

Lístečky se dají použít nejen jako podkafíčka, ale i jako dekorace třeba na věneček na dveře ... :) Podzimní prostírání

Lístečky se dají použít nejen jako podkafíčka, ale i jako dekorace třeba na věneček na dveře ... :)

Umístím do rámečku a vložím do stroje. Výšivka obsahuje tři lístky, já jsem použila stejné barvy jako jsou lístky na podkafíčka Podzimní dekorace Vrchní látku podložím pevnou výztuhou. Celou spodní část jsem si prošila a tím výztuhu připevnila k látce.
Tady vidíte protočený lístek. Odstřihnu nitě a matracovým stehem zašiji otvor. Podzim na stole Podzimní dekorace na dveře Zde jsou nafoceny dvě prostírky, jedna je otočená lícem a jedna rubem


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Redwork - pytlíky
Redwork - pytlíky
Redwork - tentokrát v modré barvě v podobě pytlíků.
shlédnuto: 12452x,
komentářů: 9

Podkafíčka - podšálky
Podkafíčka - podšálky
Podšálky šité technikou, kdy prakticky všechno za vás šije vyšívací stroj. Autorkou projektu je Mdupka.
shlédnuto: 8803x,
komentářů: 9

Patchworkový polštářek s výšivkou
Patchworkový polštářek s výšivkou
Polštářek pro Kubíka, šitý podle jeho kresby.
shlédnuto: 8066x,
komentářů: 13

Redwork - obal na knihu receptů
Redwork - obal na knihu receptů
Redwork - červené (nebo jednobarevné) výšivky jsou čím dál populárnější. Ušijte si tento kouzelný obal na kuchařku!
shlédnuto: 15249x,
komentářů: 18






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.