VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Pravítkovník - zpátky do školy

Tenhle projekt jsem vymyslela už někdy na jaře. Janička ve druhé třídě začla potřebovat do školy pravítka a já jsem zjistila, že školní taška pravítka prostě "kouše". Sice se prodávají v krásné folii, ale ta vydržela sotva týden. Takže bylo jasné, že jakmile bude trochu času, na pravítka něco ušiju. Navíc každé dítě se po prázdninách do školy víc těší, když má něco nového :).

Protože je to pro holčičku, vybrala jsem bílou a vínovou látku - obě se stejným potiskem motýlů.

Pravítkovník

Na šití tohoto projektu jsem dostala půjčený výstavní a předváděcí exemplář stroje Pfaff Expression 4.0 Quilt. Podotýkám, že je to předváděcí stroj, který nepůjde do prodeje. Na strojích, které prodáváme, bychom si šít nedovolili! Je to úžasný stroj mnoha funkcí, takže jsem si ho chtěla vyzkoušet na vlastní kůži.

Pfaff Expression 4.0 při šití aplikace Pfaff Expression 4.0 - display Pfaff Expression 4.0 - integrované horní podávání v akci

Postup:

Začněte střihem. Pravítka a trojúhelníky si rozmístěte na papír, dejte je kousek od sebe a nakreslete na papír předlohu pro stříhání látek. Jednotlivé kusy položte na látku, přidejte přídavek na švy (v místech, kde bude zip nejte raději větší rezervu) a látky nastříhejte. Všechno je tu rovné, takže se to hezky řeže na patchworkové podložce.

Pravítka a trojúhelníky si rozmístěte na papír a nakreslete si střih nakreslete na papír předlohu pro stříhání látek díly nastříhejte Jednotlivé kusy položte na látku, přidejte přídavek na švy (v místech, kde bude zip nejte raději větší rezervu) a látky nastříhejte.

Abychom horní stranu pravítkovníku trochu zvýraznili a děti poznaly kam které pravítko patří, přišila jsem na horní díly aplikace. Jde to rychle - látky vystřihněte do myšleného tvaru, zafixujte na podklad oboustranně lepicím vliselínem a přišijte.

na díly si nachystejte ozdobné aplikace Hodně jsem při přišívání využila výhodu Pfaff patek jsou hodně průhledné s výraznými červenými čárkami podle kterých se dobře udržuje steh stejně daleko od kraje detail aplikace

Když máte hotové aplikace na dvou trojúhelnících, sešijte je k sobě. Šev rozžehlete na obě strany a kousky látky co začnou vykukovat odřízněte.

Když máte hotové aplikace na dvou trojúhelnících, sešijte je k sobě sešpendlit sešít rozžehlit švy a odstřihnout přebytečnou látku

Aby byla složka na pravítka pevná, podžehlila jsem díly tenkým vliselínem.
TIP: látky naskládejte vedle sebe na žehlící prkno těsně vedle sebe, překryjte vliselínem a přižehlete. Potom vliselín teprve rozstříhejte. Takto se krásně zpevní i rozžehlený šev mezi trojúhelníky.

Podžehlete vliselínem. Díly k sobě sedí, takže to jde najednou

Mezi trojúhelníky a úhloměr všijte zip. Ideální délka zipu je délka hrany bez přídavků na švy. Zip přišijte jednoduše k oběma stranám a tím je spojte.

seskládáme díly k sobě a jdeme přišít zip Pfaff má trochu jinou zipovou patku Pfaff má trochu jinou zipovou patku zip musíte při přišívání v určitém okamžiku rozepnout, aby vám nevadil jezdec
našpendlíme druhou část zipu přišijeme a sežehlíme detail jezdec detail nahoře

Na bílé pole našijte aplikaci úhloměru.

podle úhloměru ustřihneme aplikaci našijeme na látku

Dolů přišijte další červený pruh na dlouhé pravítko. Při špendlení si dejte pozor na zip - musíte ho špendlit otevřený, aby vám jezdec nezavazel, ale krajní plíšky musí sedět u sebe. Šev jsem sežehlila dolů k červené látce.

dolů přišijte díl na dlouhé pravítko složte, sešpendlete pozor na špendlení zipu - musíte ho špendlit rozepnutý, ale tak, aby se dal potom zapnout šev rozžehlete dolů

Aby se vědělo, čí složka je, vyšila jsem dceři ještě jméno. Text si ve stroji naprogramujete a vyšijete.

Programování jména A stroj už šije - JANICKA Vyšité jméno.

Jdeme na další vrstvy. Zadní stranu ustřihněte zase z červené - ideální je střihnout ji podle horního dílu. Podžehlete slabým vliselínem. Složka bude mít i prostřední zpevňující vrstvu střiženou z bílé látky a podžehlenou pevnější výztuhou. Můžete dát například Ronopast, ale nepodlepujte švové přídavky.

podle horního dílu ustřihněte červenou látku na spodní část látku podžehlete slabým vliselínem prostřední díl bude z bílé podžehlený Ronopastem 1 cm od okraje

Na horní díl přišijeme další zip pro druhý trojúhelník a dlouhé pravítko. Na jedné straně bude jezdec těsně za švovým přídavkem, na druhé straně jsem zbytečně dlouhý zip ustřihla a zašila do červené látky tak, abych dodržela úhel.

Našpendlíme zip na kraj jezdec asi 1 cm od okraje vzadu zip ustřihněte a zašijte do červené látky přišitý zip

Teď k hornímu dílu přišijeme bílou prostřední vrstvu s Ronopastem. Položte bílý díl lícem nahoru a na něj horní díl lícem nahoru. Když se rozepne zip, bude tak vylézat hezká bílá látka. Díly sešpendlete. Přišijte nahoře zip k podkladu a prošijte ve švu díl pro rovné pravítko a díl pro trojúhelník - bílý s červenou aplikací (žlutě označeno na fotce). Tím vytvoříte potřebné kapsy.

skládáme -bílou lícem nahoru, horní lícem nahoru nákres kde prošít prošijte prošijte

Zbývá přiložit poslední - červený díl a přišít ho po celém obvodu. Někde si nechte si nesešitou díru, kterou budete celý pravítkovník protáčet do lícu. Před otočením ještě odstřihněte rožky.

nakonec dáme nahoru červenou vrstvu sešijte po celém okraji kromě díry na protočení do lícu odstřihněte rožky

Nakonec celou složku prošijte v kraji - tím zašijtete i díru po obracení.

protočte do lícu díru zašijete při prošití celého obalu v kraji

A už můžeme vložit pravítka :)

Pravítkovník Pravítkovník Pravítkovník Pravítkovník

Doufám, že tento nápad využijete a pošlete mi fotky vašich výtvorů!

Krásný den

Lenka





Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Krajkové naušnice - mušle
Krajkové naušnice - mušle
potřebujete jen rozpustný vliselín, nit a vyšívací stroj :)
shlédnuto: 7801x,
komentářů: 5

Jak vyšívat na froté
Jak vyšívat na froté
Ukážeme vám jak na chlupaté materiály a ušijeme společně houbičku a žínku
shlédnuto: 7801x,
komentářů: 1

Software Era v češtině!
Software Era v češtině!
Povíme vám jak si software Era přepnout do češtiny.
shlédnuto: 6928x,
komentářů: 15

Era Stitch - videonávod
Era Stitch - videonávod
konečně vám přinášíme slíbené videonávody
shlédnuto: 4798x,
komentářů: 15






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.