VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Taška na plavání

Kuba jezdí se školou do plavání. Nechtěla jsem mu na mokrý ručník a plavky dávat igelitku, tak vznikla tahle taška z laminobavlny.

Taška na plavání

Šití z laminobavlny je ošidné v tom, že nemůžete moc žehlit a "poroučet" látce pomocí žehličky kam si má lehnout. Ale zase výhoda je, že laminobavlna je pevná, netřepí se a pogumovaný zátěr nepropouští vodu.

Použité výšivky

Aplikace hvězdy

Postup:

První krok - našití aplikací hvězd - můžete buď úplně vynechat nebo hvězdičky vystříhat a našít klasickým šicím strojem. My vám ukážeme, jak vám v tomto může pomoci vyšívací stroj.

Výšivku si stáhněte a vložte do stroje. První krok, který zde není úplně vyfocený na látky vyznačí obrysy všech tří hvězd, abyste věděli kam pokládat látku. Na fotce vidíte dvě hvězdy vyznačené a třetí hvězda už je o krok napřed - na největší hvězdu položte látku, kterou chcete přišít a druhá barva výšivky látku přišije k podkladu.

První krok - našití aplikací hvězd

Aplikace jsme spolu už šili mnohokrát, proto zrychlíme, další dvě barvy přišijou další dvě látky. Kdyby byly tyhle tři barvy látek hned vedle sebe, bylo by potřeba je obstříhávat hned po přišití. Ale díky tomu, že jsou dál od sebe stačí, když rámeček ze stroje vytáhnete až jsou přišité všechny tři barvy a teprve potom všechny tři hvězdy obstřihnete.

Další dvě barvy přišijou další dvě látky Další dvě barvy přišijou další dvě látky

Rámeček vrátíte do vyšívacího stroje a začíná obšívání. My máme všechny tři hvězdy obšité bílou, ale samozřejmě můžete mít každou barvu jinou.

Potom všechny tři hvězdy obstřihněte

Jako třešnička na dortu ještě jméno - přeci jenom takhle mu to jen tak někdo omylem nesebere :)

Jako třešnička na dortu ještě jméno Jako třešnička na dortu ještě jméno Hotová výšivka s aplikacemi Hotová výšivka s aplikacemi

Je vyšito a jde se šít.
Naše rozměry včetně přídavku na šev 1 cm:
72 x 31 cm - základního díl
100 x 12 cm na popruh
35 x 22 cm na vnitřní kapsičku
8 x 22 cm na protočení zipu ke kapsičce
2ks 4x 37 cm na všití horního zipu
zip 37 cm a 15 cm

Jako třešnička na dortu ještě jméno Je vyšito a jde se šít

Začneme kapsičkou na zadní straně tašky, která bude na zip budou se do ní dávat třeba klíče a podobně. Na díl o velikosti 8x22 cm si doprostřed tužkou nakreslete budoucí průhmat pro zip v rozměru 1,5 x 15 cm. Dílek si lícem na líc našijte na zadní stranu tašky do míst, kde budete chtít kapsičku. Po přišití opatrně nastřihněte podle fotky tak, abyste neporušily šev.

Začneme kapsičkou na zadní straně tašky, která bude na zip Na díl o velikosti 8x22 cm si doprostřed tužkou nakreslete budoucí průhmat pro zip v rozměru 1,5 x 15 cm Na díl o velikosti 8x22 cm si doprostřed tužkou nakreslete budoucí průhmat pro zip v rozměru 1,5 x 15 cm Dílek si lícem na líc našijte na zadní stranu tašky do míst, kde budete chtít kapsičku

Přišitou látku protočte dírou do rubu a opatrně vyžehlete. Do vzniklé díry všijte zip. K látkovému dílu uvnitř přišijte díl určený na kapsičku o velikosti 35x22 cm.

Dílek si lícem na líc našijte na zadní stranu tašky do míst, kde budete chtít kapsičku Po přišití opatrně nastřihněte podle fotky tak, abyste neporušily šev Přišitou látku protočte dírou do rubu a opatrně vyžehlete. Do vzniklé díry všijte zip Přišitou látku protočte dírou do rubu a opatrně vyžehlete. Do vzniklé díry všijte zip

Tašku sešijte na boku a naspodu a odšijte dole rožky, aby lépe držela tvar.

Tašku sešijte na boku a naspodu a odšijte dole rožky, aby lépe držela tvar. Tašku sešijte na boku a naspodu a odšijte dole rožky, aby lépe držela tvar.

Nachystejte si díl s horním zipem.

Nachystejte si díl s horním zipem. Nachystejte si díl s horním zipem.

Zbývá vytvořit popruh dvojitým složením pásu 100x12 cm, takže nakonec popruh bude mít šířku 3 cm.
Když šijete laminobavlnu z lícové strany, je třeba použít teflonovou patku, která po pogumované látce klouže.
Díky tomu se materiál nezadrhává a nehrne.

Zbývá vytvořit popruh dvojitým složením pásu 100x12 cm, takže nakonec popruh bude mít šířku 3 cm Když šijete laminobavlnu z lícové strany, je třeba použít teflonovou patku

Tento díl našijte na tašku shora. Nezapomeňte v tomto kroku přidat do švu i ušitý popruh. Šijte rubem, ale nechte si před šitím rozepnutý zip aspoň tak, abyste mohli potom tašku protočit.

Nachystejte si díl s horním zipem. Nachystejte si díl s horním zipem. Nachystejte si díl s horním zipem.

Taška je ušitá, tak hurá na bazén!

Taška je ušitá, tak hurá na bazén! Taška je ušitá, tak hurá na bazén! Taška je ušitá, tak hurá na bazén! Taška na plavání

Krásný den

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, taška, laminobavlna

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Videa o zatkávání
Videa o zatkávání
Abyste názorně viděli, jak je zatkávání jednoduché a rychlé, natočili jsme pro vás video
shlédnuto: 3186x,
komentářů: 0

Zatkávaná taštička
Zatkávaná taštička
Zatkávání kombinované se strojovou výšivkou a taky návod na ušití kosmetické tašky
shlédnuto: 3905x,
komentářů: 1

Zatkávání - taška s koněm
Zatkávání - taška s koněm
Kombinace zatkávání filcu a česané vlny
shlédnuto: 5022x,
komentářů: 2

Pozvánka na výstavu
Pozvánka na výstavu
I letos se chystáme na výstaviště Černá louka Ostrava na výstavu Kreativ Ostrava v termínu 10. - 12.10.
shlédnuto: 2090x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.