VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční tašky na koledu

Dobrý den všem.
Dnes bychom Vám rádi představili novou členku tvůrčího týmu webu vysivani.nej-sici-stroje.cz, a to Dadouch! Někteří z vás už určitě Dášu znají a chodí na její blog kopacci.blogspot.com a my jsme rádi, že její výjimečné výtvory budete čas od času moci najít i na našem serveru.
Z fotek určitě poznáte, že Dadouch šije na Janome 7700 Horizon a má samostatný vyšívák Janome 350E.

A když už se představit, tak ve velkém stylu :) ... rovnou tři nové výšivky, které si Dáša dělá sama v softwaru Stitch Era Universal, rovnou tři tašky na velikonoční koledu! Tak jdeme na to, zajíček, kuře a ovečka čekají, až si je vyšijete :)

Použité výšivky

Velikonoce kuře s pomlázkou aplikace
Velikonoce zajíc s pomlázkou aplikace
Velikonoce Beránek s pomlázkou aplikace

Postup zajíc i s taškou

Látku jsem si podžehlila pevnějším vlizelínem pro zpevnění taštičky a ještě použila trhací podkladový materiál pro strojní výšivku. Vložím do vyšívacího rámečku a upevním ke stroji.
Přiložím látku na tělo zajíčka, nit je v barvě, jakou budu chtít na zajíčka, může být ve stejné barvě nebo v úplně jiné a bude pestřejší výšivka.

Látku jsem si podžehlila pevnějším vlizelínem pro zpevnění taštičky a ještě použila trhací podkladový materiál pro strojní výšivku. Vložím do vyšívacího rámečku a upevním ke stroji. Přiložím látku na tělo zajíčka, nit je v barvě, jakou budu chtít na zajíčka

Hnědou látku jsem si zatím odstřihla jen ve spodní části, kde budou vajíčka. Přiložím první látku na vajíčko a nit jsem si vyměnila opět za barvu látky.
Opět jsem odstřihla jen ten kousek, který by mi překážel při přišívání dalšího vajíčka. Přiložím látku a prošiji. Barva nitě opět v barvě látky.
Postupuji stejně jako u předchozího vajíčka. Odstřihnu předchozí látku, vyměním nit, přiložím látku na poslední vajíčko a pustím stroj.
Stroj se automaticky zastaví po každém prošití.
Po našití těla a vajíček sundám rámeček a opatrně odstřihám všechny látky těsně vedle prošití a vrátím zpět na stroj.

Hnědou látku jsem si zatím odstřihla jen ve spodní části, kde budou vajíčka. Přiložím první látku na vajíčko a nit jsem si vyměnila opět za barvu látky. Opět jsem odstřihla jen ten kousek, který by mi překážel při přišívání dalšího vajíčka. Přiložím látku na druhé vajíčko a prošiji. Odstřihnu předchozí látku, vyměním nit a přiložím látku na poslední vajíčko a pustím stroj. Po našití těla a vajíček, sundám rámeček a opatrně odstřihám všechny látky těsně vedle prošití a vrátím zpět na stroj.

Dovyšiji celou aplikaci. Stroj Vás navádí při výměně nití.
Je vyšito a jde se na šití taštičky.

Dovyšiji celou aplikaci. Stroj Vás navádí, při výměně nití. Je vyšito a jde se na šití taštičky.

Díky Marině jsem si troufla na vlastní taštičku. Střih je jednoduchý, je to obdélník 21cm výška a 22cm šířka. K hornímu okraji přikreslím oblouk na ouško.
Přiložím si šablonu na rub výšivky (šířkou na střed) a spodní část střihu je cca 3,5cm od spodního okraje výšivky. Zadní díl podžehlím vlizelínem a střih obkreslím.

Střih je jednoduchý, je to obdélník 21cm výška a 22cm šířka. K hornímu okraji přikreslím oblouk na ouško. Přiložím si šablonu na rub výšivky, šířkou na střed a spodní část střihu je cca 3,5cm od spodního okraje výšivky. Zadní díl podžehlím vlizelínem a střih obkreslím.

Sešiji boky a dno, švy si rozžehlím. Teď přiložím v rohu tašky šev boku na šev dna a sešiji růžek, který je 4cm široký, to je šíře dna u taštičky. Po ušití odstřihnu cca 0,5cm od prošití. To samé u druhé strany.

Sešiji boky a dno, švy si rozžehlím. sešiji růžek, který je 4cm široký, to je šíře dna u taštičky

Výšivku si dozdobím pentlí (použila jsem vyšívací bavlnky) a kytičkama, které se prodávají v galanterii na metry (ty menší) nebo jako aplikace (ta větší)

Výšivku si dozdobím pentlí (použila jsem vyšívací bavlnky) a kytičkama,

Úplně stejně vytvořím podšívkovou část. Jen místo vlizelínu jsem použila sakon, hůře drží po zažehlení, tak je přichycený k látce prošitím. Na spodní straně si nechám na středu kousek neprošitý na protočení tašky.

Přiložím líc vrchní tašky na líc podšívky a v označení horního okraje prošiji. Dírou v podšívce taštičku protočím a v horním okraji prošiji. Zašiji ručně dno podšívky.

Přiložím líc vrchní tašky na líc podšívky a v označení horního okraje prošiji.

Na tašku si nakreslím ouško a rovným stehem v označení prošiji. Na stroji si nastavím entlovací steh aby byl hodně hustý. Obentluji nejdříve vrchní oblouk ouška a potom spodní část. Vystřihnu látku těsně vedle prošití a abych měla jistotu, že jsem náhodou někde kousek prošití neustřihla, obentlují ouško ještě jednou. Zpevní se a vím, že se určitě nikde nebude párat po špatném obstřihnutí ouška.

Zašiji ručně dno podšívky.

A taštička na dobroty od zajíčka je hotová .....

Na tašku si nakreslím ouško a rovným stehem v označení prošiji. Na stroji si nastavím entlovací steh aby byl hodně hustý. Obentluji nejdříve vrchní oblouk ouška a potom spodní část. Hotová taška


Kuře - postup výšivky

Začínám stejně jako u zajíčka. Látku jsem si podžehlila pevnějším vlizelínem a ještě použila trhací podkladový materiál pro strojní výšivku. Vlizelín pro zpevnění taštičky a podkladový materiál pro výšivku. Vložím do vyšívacího rámečku a upevním ke stroji.
Přiložím látku na tělo kuřátka a obšiji.

A teď postupně přikládám látky na vajíčka a vyměňuji nit dle barev látky. Stroj se po každém prošití sám zastaví, jen přikládáte látky a vyměníte nit.
Když jsou všechny látky našité, sundám rámeček a všechny látky obstřihnu těsně vedle prošití.

Vložím do vyšívacího rámečku a upevním ke stroji. Přiložím látku na tělo kuřátka a obšiji. A teď postupně přikládám látky na vajíčka a vyměňuji nit dle barev látky. Stroj se po každém prošití sám zastaví, jen přikládáte látky a vyměníte nit. Když jsou všechny látky našité, sundám rámeček a všechny látky obstřihnu těsně vedle prošití.

Rámeček nasadím zpět na stroj a dovyšiji kuřátko. Aplikace je hotová. Dále pokračujete úplně stejně, jako u zajíčka ;)

Rámeček nasadím zpět na stroj a dovyšiji kuřátko. Aplikace je hotová. Dále pokračujete úplně stejně, jako u zajíčka ;)

Ovečka - postup výšivky

Podžehlím látku vlizelínem, označím si střed výšivky, připravím si trhací podkladový materiál pro výšivky. Vsadím látku do rámečku a upevním na stroj. Přiložím látku na tělo ovečky a navleču nit v barvě látky.

Podžehlím látku vlizelínem,  připravím si trhací podkladový materiál pro výšivky. označím si střed výšivky Vsadím látku do rámečku a upevním na stroj. Přiložím látku na tělo ovečky a navleču nit v barvě látky.

Stroj Vás stále navádí a ukazuje, co bude vyšívat v dalším kroku. Přiložím látku na vajíčko, vyměním nit a prošiji. Přikládám a přišívám látky, nezapomeňte vyměnit nitě.

Stroj Vás stále navádí a ukazuje co bude vyšívat v dlaším kroku. Přiložím látku na vajíčko, vyměním nit a prošiji. Přikládám a přišívám látky, nezapomeňte vyměnit nitě.

Po vyšití rámeček sundám a všechny látky odstřihnu těsně u prošití. Rámeček vrátím zpět na stroj a dovyšiji .... Ovečka je hotová a postupuji úplně stejně jako u zajíčka.

Po vyšití rámeček sundám a všechny látky odstřihnu těsně u prošití. Rámeček vrátím zpět na stroj a dovyšiji Ovečka je hotová Ovečka je hotová


PS: a protože jaro už klepe na dveře, chystáme pro vás na příští čtvrtek tulipánkovou dekoraci na okno a spoustu kytičkových výšivek! Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Zástěrka
Zástěrka
Návod jak snadno a rychle ušít a vyšít zástěrku pro malé kuchařky.
shlédnuto: 6331x,
komentářů: 2

Polštářek s vůní levandule
Polštářek s vůní levandule
Látka s potiskem levandulí v kombinaci s výšivkou. Návod jak ušít oboustranný polštář se zipem. Využití patchwork návodu v kombinaci s výšivkou.
shlédnuto: 11935x,
komentářů: 28

Kabelka pompadůrka
Kabelka pompadůrka
plesová sezóna je v plném proudu, pojďme si ušít něco k šatům
shlédnuto: 9315x,
komentářů: 5

Srdíčko na klíče
Srdíčko na klíče
Valentýnské srdíčko - přívěsek na klíče.
shlédnuto: 4810x,
komentářů: 4






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.