VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Obal na diář nebo knihu s výšivkou

Školní rok je v plném proudu, proto si dnes spolu vyrobíme obal na knihu nebo diář, kterým knihu nebo diář krásně ozdobíte. Navíc se pak knížka při čtení nádherně drží v rukou. Obal na diář je ustřižený ze starých riflových kalhot, na zadní straně je použitá výšivka z vyšívacího stroje Brother F540 a na přední straně jsou krajkoví motýli a malá kapsička.

Obal na diář nebo knihu s výšivkou

Použité výšivky

Použili jsme výšivky z paměti stroje Brother F540e nebo Brother F580. Krajkový motýlek je zde:

Motýlek krajka

Postup:

Na šití si připravte staré kalhoty nebo kupte džínovinu, rozpustný vliselín na krajkové motýly, spodní látku – plátno, krejčovský metr a vyšívací nitě, špendlíky, nůžky na látku, šicí a vyšívací stroj. Můžete použít i kombinovaný šicí a vyšívací stroj jako jsem použila já.

Připravte si. Připravte si.

Nohavici z kalhot rozstřihněte a naměřte obdélník v rozměru 23x46cm. Stejný rozměr si ustřihněte i z plátna jako spodní díl. Chceme, aby obal byl nastavitelný, takže jedna strana bude zasouvací klopa. Proto si na obou dílech - horním i spodním odstřihněte kousek na zúžení klopy. Na delší straně si naznačte 6cm a na kratší 1,5cm a díl zešikma sestřihněte. Totéž udělejte i na druhé straně - viz. foto. Z plátna určeného na spodní díl si ještě ustřihněte pásek v rozměru 23x5cm.

Na látce si naměřte požadovaný rozměr. Na látce si naměřte požadovaný rozměr. Na jedné straně si díl sestřihněte. Díl ze šikma sestřihněte.

Před umístěním výšivek si složte látku tak, jak vidíte na fotografii – z kratší rovné strany 6 cm od okraje, a z kratší sestřihlé v kraji 8 cm, a poté složte na střed a sežehlete – tak krásně uvidíte, jak velký prostor máte na výšivku.

Kraje si složte na střed a sežehlete. Kraje si složte na střed a sežehlete. Kraje si složte na střed a sežehlete.

Riflová látka je celkem pružná a na vyšívání ji doporučujeme podžehlit nažehlovacím trhacím materiálem. Na fotce krásně vidíte, že pokud látku podžehlíte, nemusíte mít v krajích rámečku upnutou všude látku, důležité je, aby v rámečku byl upnutý podkladový materiál.

Riflovinu podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem. Riflovinu podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem. Pak materiál vložte do vyšívacího rámečku.

Na zadní stranu obalu (zadní strana knihy) jsem vyšila barevné motýly. Tuto výšivku najdete v paměti vyšívacího stroje Brother F540e.

Pak si nachystejte vyšívací stroj a vybrané vyšívací nitě. Rámeček upevněte do stroje a spusťte vyšívání.

Zadní strana obalu je vyšitá.

A výšivka je hotová.

Nyní si vyšijte na vodou rozpustný vliselín barevné motýlky – celkem budou 4 v různých barvách. Motýlky naleznete ZDE na našem webu o vyšívání. Výšivku si otevřete ve stroji. Materiál upněte do rámečku a spusťte vyšívání.

Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky. Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky. Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky. Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky.
Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky. Nyní si vyšijte na vodě rozpustný vliselín barevné motýlky.

Po dokončení vyšívání takto připravené motýlky vystřihněte a namočte do vlažné vody – vliselín se rozpustí a výšivku zaškrobí. Motýlky nechejte na vzduchu uschnout.

Motýlci jsou jak vyšití :) A vše máme vyšité. Takto připravené motýlky vystřihněte a namočte do vlažné vody. Takto připravené motýlky vystřihněte a namočte do vlažné vody.
A motýlci jsou hotové.

Nyní si ustřihněte kapsičku. Kapsička je v rozměru 10x16 cm. Budete potřebovat látku v rozměru 34x12 cm. Látku přeložte napůl a rožky sestřihněte tak, aby vznikl tvar kapsičky. Abychom měli kapsičku krásně začištěnou, složte si látku lícem k sobě a na šířku patky obšijte. Nechejte si ale cca 4 cm volný prostor na protočení kapsičky do lícu.

Nyní si nachystejte materiál na kapsičku. Materiál na kapsičku si ustřihněte. Látku složte lícem k sobě a na patku obšijte. Látku složte lícem k sobě a na patku obšijte.
Látku složte lícem k sobě a na patku obšijte.

Kapsičku obraťte a našpendlete na díl, kde ji přišijte ozdobným stehem na stroji. Tím zároveň zašijete nesešitou díru na protáčení. Nyní si na díl ke kapsičce rozmístěte motýlky – přišpendlete a nití v barvě motýlka přišijte cik-cak stehem.

Kapsičku obraťte a našpendlete na díl. Kapsičku obraťte a našpendlete na díl. Kapsičku přišijte ozdobným stehem. Motýlky si přišpendlete na přední stranu ke kapsičce
Motýlky stejnou barvou přišijte cik-cak stehem.

Nyní si složte pásek na čtyřikrát a v kraji prošijte. Připravený pásek si přiložte na riflový díl cca 4 cm od složení – přehybu. Přední a zadní díl si složte lícem k sobě a na kratší straně, kde není díl sestřižen, sešijte.

Pásek si složte a v kraji prošijte. Pásek si přiložte na riflový díl cca 4cm od složení. Díly si složte lícem k sobě a na kratší straně sešijte. Díly si složte lícem k sobě a na kratší straně sešijte.
Díly si složte lícem k sobě a na kratší straně sešijte. Složte díly dle tvaru na sebe a zašpendlete a prošijte.

Nyní si složte díly dle tvaru na sebe a zašpendlete, spodní plátěný díl složte do přehybu. Pak celý díl přešijte od přehybu po celém obvodu – nechejte si na delší straně otvor na převrácení.

Celý díl obraťte, otvor na přetáčení zašpendlete a celý díl v kraji prošijte.

Nechejte si na delší straně otvor na převrácení. Celý díl obraťte, otvor na přetáčení zašpendlete a celý díl v kraji prošijte. Našpendlete a v kraji prošijte. A je hotovo
A je hotovo

A je hotovo. Takto jednoduše si můžete vyrobit obal na každou knihu, každý obal může mít jinou barvu pro rozlišení. :)

A je hotovo A je hotovo A je hotovo A je hotovo
A je hotovo


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Patchworkové podhrnuté aplikace
Patchworkové podhrnuté aplikace
Našívané aplikace jsou moje veliká láska. A když si můžu dílky vyřezat na plotru, je to tím jednodušší. A my vám dnes ukážeme, jak na to!
shlédnuto: 535x,
komentářů: 0

Měnící se fólie TOPALL
Měnící se fólie TOPALL
Dostali jsme možnost vyzkoušet nové fólie na českém trhu od dodavatele TOPALL. Po otestování jsme se rozhodli s fóliemi udělat projekt i pro vás. Budeme vyrábět polep na sklenice nebo kelímky. K dispozici jsme měli fólie měnící s v závislosti na teplotě.
shlédnuto: 379x,
komentářů: 0

Vyšívaný mantinel do postýlky
Vyšívaný mantinel do postýlky
Všichni u svých miminek řešíme, jak postýlku zabezpečit, aby se naše děťátko nebouchalo o dřevěné tyčky. My vám ukážeme, jak si ho můžete ušít sami přesně podle vašich představ a z látek nebo s výšivkami, které svému miminku osobně vyberete!
shlédnuto: 286x,
komentářů: 0

Hravá deka - poznej barvy
Hravá deka - poznej barvy
Co takhle si s námi ušít účící dečku pro děti? Je to super hravý způsob jak děti naučit barvy. Máme pro vás návod na kytičku, na kterou budou děti pomocí suchého zipu přilepovat motýlky stejné barvy.
shlédnuto: 414x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.