VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Použití termofólie - záplaty na kalhoty

Včera si kolegyňka Lenka donesla kalhoty svého malého raubíře s velkými dírami na kolenech a přemýšlela, jak je jednoduše opravit, aby byly ještě použitelné a nemusela je vyhazovat. Hned nás napadlo, že by šla udělat rychlá aplikace a pomocí termofólie bychom ji určitě dokázaly pevně zažehlit. Pokud máte doma taky takového raubíře, tak se tento návod bude určitě hodit i vám!

Záplaty na kalhoty

Použité výšivky

Hvězda - aplikace

Na záplaty jsme použili výšivku aplikace hvězdičky. Kluk už ale není malé miminko, je to školák, takže se nám vyšitý obličej hvězdičky nehodil do krámu :) Naštestí vyšívací stroje Brother umí jednoduše konkrétní barvu ve výšivce přeskočit, takže jsme barvy určené na obličej hvězdy prostě přeskákali a nevyšívali jsme je.
Je jen na vás, jestli si obličej u hvězdičky poctivě vyšijete, nebo zda stehy podobně jako my přeskočíte :) Jde přeskočit buď po určitém počtu stehů (jak je vidět na fotce) nebo po celých barvách pomocí tlačítka špulky nitě a znaménka + na pravé straně displeje (u vyšívacích strojů Brother).
TIP: Pokud nemáte vyšívací stroj, aplikaci si můžete nakreslit na látku, obšít si ji hustým cik-cak stehem na klasickém šicím stroji a potom obstřihnout těsně kolem kraje vzoru.

Přeskočte obličejové stehy Přeskočte obličejové stehy Přeskočte obličejové stehy

Postup:

Na aplikaci hvězdičky si nachystejte trhací papír, oboustranně zažehlovací termofólii a kousek látky. Do vyšívacího rámečku si upněte trhací papír, nejlépe ve dvou vrstvách (aby byl pevnější) a rámeček upněte do stroje. První barva v aplikaci vyznačí, kam máte přiložit látku.

Obšijte oblast pro připevnění látky Obšijte oblast pro připevnění látky

Na předšitou oblast položte látku a stroj opět spusťte. Stroj po opětovném spuštění látku přišije a zastaví (po tomto zastavení se bude vyšívat obličej hvězdičky, tyto stehy buď přeskočte nebo si je nechejte vyšít).

Látku položte na vyznačenou oblast Přeskočte obličejové stehy

Vyšívací rámeček vytáhněte ze stroje a hvězdičku těsně za stehem obstřihněte malými nůžkami. Pak rámeček opět vložte do stroje a spusťte. Stroj vyšije lemování aplikace a zastaví, nyní je aplikace hotová. Aplikaci vytáhněte z vyšívacího rámečku, opatrně ji odtrhněte z trhacího papíru a okraje případně opatrně začistěte.
TIP: Při vytahování rámečku si dejte pozor, abyste nepohnuli s vyšívací jednotkou.

Hvězdičku opatrně obstřihněte Hvězdičku olemujte Hotová aplikace Aplikaci odtrhněte
Aplikaci odtrhněte Aplikaci nůžkami zapravte

Na přižehlení aplikace na kalhoty jsme použili oboustranně zažehlovací termofólii. POZOR: je to vlastně silná vrstva lepidla na pečícím papíru, ale to, co vypadá jako krycí igelitová fólie je už to lepidlo, takže při použití si podrobně prostudujte přiložený návod. Oboustranně zažehlovací termofólii si ustřihněte podle tvaru aplikace. Přes přiložený papír (je součástí termofólie) přižehlete k aplikaci a záplata je hotová!

Nachystejte si oboustranně zažehlovací termofólii Termofólii nůžkami obstřihněte Termofólii přes papír nažehlete na zadní stranu aplikace Termofólii přes papír nažehlete na zadní stranu aplikace
Termofólii přes papír nažehlete na zadní stranu aplikace Termofólii přes papír nažehlete na zadní stranu aplikace Termofólii přes papír nažehlete na zadní stranu aplikace Nažehlená termofólie

Pokud máte na kalhotách malou díru, můžete záplatu jenom nažehlit přes díru a je hotovo. Pokud jsou vaše kalhoty tak potrhané jak ty naše, doporučujeme díru nejprve zalátat viz. fotky níže.

Kalhoty připravené na opravu Kalhoty připravené na opravu Kalhoty rozpárejte v bočním švu Nachystejte si záplatu
Záplatu přišijte ke kalhotám Záplatu přišijte ke kalhotám Zalátané kalhoty

Na zalátané kalhoty přiložte záplatu a žehličkou ji přižehlete.

Přiložte si záplatu na díru Záplatu přižehlete Kalhoty s malými dírami Přiložte si záplatu na díru

Kalhoty jsou jako nové a možná i lepší! Váš školáček bude určitě šťastný, že jste mu jeho oblíbené kalhoty nevyhodili, ale takhle krásně opravili!

Opravené kalhoty Opravené kalhoty Opravené kalhoty Opravené kalhoty


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Koženkové vyřezávané psaníčko
Koženkové vyřezávané psaníčko
Chcete vyrazit na ples nebo jinou událost a nemáte k šatům vhodné psaníčko? Ušijte si ho! V tomto návodu vám ukážeme jak na to.
shlédnuto: 2264x,
komentářů: 0

Rekvizity do fotokoutku 2
Rekvizity do fotokoutku 2
Chcete si na nějaké akci vytvořit fotokoutek, ale neutratit za to majlant? S našimi šablonami si vytvoříte fotokoutek za pár korun a všem vyrazíte dech! :)
shlédnuto: 1668x,
komentářů: 0

Řezací plotry Brother SDX - kalibrační proužek
Řezací plotry Brother SDX - kalibrační proužek
Jak používat mezipodložky v kombinaci s automatickým nožem? Použijte kalibrační proužek.
shlédnuto: 3120x,
komentářů: 2

Vyšívaná šála
Vyšívaná šála
Máte novou bundu a chybí vám k ní šála do barvy? Nechte se inspirovat naší vyšívanou šálou, která bude krásná v jakékoliv barvě.
shlédnuto: 1965x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.