VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Recenze Lada L90

Od prosince máme skladem předváděcí model kombinovaný šicí a vyšívací stroj Lada L90, takže jsme pro Vás sepsali naše postřehy a recenzi na tento stroj, kde se inovativně ovládá vyšívání plně přes aplikaci ve vašem mobilním zařízení nebo tabletu. Tímto získáváte unikátní možnost výrazně většího displeje, než u jakéhokoliv jiného vyšívacího stroje.

Recenze Lada L90

Lada L90 je první kombinovaný šicí a vyšívací stroj od značky Lada, je svými rozměry velice podobný oblíbenému (pouze šicímu) modelu Lada H73A.

Na stroji je možné vyšívat výšivky do velikosti 12x18 cm, což je bezpochyby největší vyšívací plocha u kombinovaných šicích a vyšívacích strojů v cenové kategorii do 30 000 Kč v naší nabídce.

My ale začneme šitím :)
Základní příslušenství je celkem bohaté, odpovídá srovnatelným strojům v této cenové kategorii - do začátků máte všechny důležité patky a ty speciální si můžete kdykoliv dokoupit. Výhoda je i to, že na vyšívání máte k dispozici 2 velikosti rámečků - 12x18cm a 5x7 cm. Menší rámeček využijete např. pro vyšívání na dětské věci. Co se týče šicích funkcí, stroj má regulaci přítlaku patky, pro šití i vyšívání důležitá funkce automatického odstřihu nitě. Velice příjemné je i to, že stroj hlídá přetržení horní nitě a to, že došla spodní nit.

Základní příslušenství Lady L90 Základní příslušenství Lady L90

Stroj nabízí 120 druhů šicích stehů. Přehled šicích stehů najdete na vytahovacích kartičkách v pravé dolní straně stroje. Jsou zde jak čísla stehů, tak i písmeno patky, která je pro daný steh doporučená. Na třetí vytahovací kartě jsou vyobrazeny chybové hlášky, které se vám mohou zobrazit na displeji jak během šití, tak během vyšívání. Je to velice příjemné - nemusíte pokaždé hledat návod s vysvětlivkami :).

Vysouvací karta se stehy Vysouvací karta se stehy2 Vysouvací karta s chybovými hláškami

Lada L90 má v základním příslušenství náhradní cívkové pouzdro i stehovou desku pro vyšívání. Na jednu stranu je výhoda, že s vyšívací stehovou deskou máte hezčí steh, díky druhému cívkovému pouzdru je nit správně utažená a nevylézá na horní stranu materiálu. Má to ale i své nevýhody - pokaždé když chcete vyšívat, musíte odšroubovat stehovou desku, vyměnit cívkové pouzdro za vyšívací a našroubovat jinou - vyšívací stehovou desku. Pokud by byla stehová deska pouze na zacvaknutí, určitě by to ušetřilo spoustu času. Pokud byste chtěli vyšívat s šicí stehovou deskou, stroj vás nepustí a zahlásí chybu. Při přestavbě stroje z šicího na vyšívací se pak samozřejmě musí ještě vyměnit patka za vyšívací patku a změnit standardní šicí stolek za vyšívací rameno.

Základní příslušenství Lady L90 Základní příslušenství Lady L90 Základní příslušenství Lady L90 Základní příslušenství Lady L90

Ke stroji navíc dostanete flash disk s výšivkami a vyšívacím programem na PC zdarma. Jedná se o vyšívací program EZDesign, který je v českém jazyce a slouží pro základní práci s výšikami. Máte možnost vytvořit v něm text fontem Times New Roman včetně české diakritiky (font nabízí pouze jeden), výšivky zvětšit, zmenšit, otočit, napozicovat k sobě a přidat jim ozdobné orámování. Program ovšem nemá konverzi obrázků na výšivky - pracuje pouze s hotovými vyšívacími vzory. Pro tvorbu složitějších výšivek nebo výšivek vytvořených z obrázků bychom doporučili jiný program z naši nabídky jako je např. ERA Stitch (v případě, že chcete výšivku vytvořit zcela sami a mít možnost upravovat steh po stehu) nebo PE Design (pokud chcete tvořit hlavně fotovýšivky). Tyto programy si pro domácí tvoření stačí dokoupit klidně až v budoucnu, když se rozhodnete tvořit vlastní vzory :)

Program EZ Design Program EZ Design Program EZ Design Výšivky programu EZDesign

Nyní si ukážeme jak na vyšívání. Jak už jsem na začátku zmínila, Lada L90 se ovládá plně přes chytrou aplikaci. Aplikaci si můžete nainstalovat bezplatně do svého chytrého mobilu nebo tabletu (není součástí balení stroje) a vyzkoušet si jak funguje. Aplikace se nazývá Stitch Pro a je ke stažení jak pro Android, tak i pro iOS. Pro propojení aplikace se strojem musíte stroj nejprve zapnout a v tabletu či mobilu se připojit na jeho wi-fi síť. Aplikace vám ukáže krok po kroku jak postupovat a nakonec vás informuje, že bylo připojení úspěšné viz. foto.

Propojení stroje a aplikace Propojení stroje a aplikace Propojení stroje a aplikace Propojení stroje a aplikace
Propojení stroje a aplikace Propojení stroje a aplikace

Ihned po spuštění aplikace máte k dispozici 70 výšivek, které jsou přehledně zařazeny v kategoriích, máte samozřejmě i možnost si do aplikace přidat svoje výšivky v různých formátech (.zhs, .pes, .dst, .jef, .xxx, .hus, .exp, .pec, .pcs, .sew, .vip, .vp3). Ve vašem chytrém zařízení se vám po nainstalování aplikace vytvoří složka Stitch Pro a uvnitř složka MyDesign (Můj návrh), kde své výšivky můžete ukládat a následně se vám v aplikaci objeví v kategorii MŮJ NÁVRH. Pokud tedy chcete do stroje poslat výšivku staženou z internetu, buď si ji stáhnete přímo v mobilu (tabletu), nebo ji z počítače musíte do toho mobilu přenést.
U každé výšivky, kterou si zvolíte, se vám zobrazí informace o použitých barvách, velikost, počet stehů a celkový počet barev. Výšivku si můžete krásně napozicovat do rámečku a při dostatku volného místa máte možnost přidat výšivku další.

Uvítací obrazovka v aplikaci Kategorie výšivek v aplikaci Vyšívací vzor v aplikaci Pozicování výšivky

Po úpravě výšivky se výšivka pošle do stroje a ve stroji stačí stisknout tlačítko start/stop pro zahájení vyšívání. Aplikace vám bude stále ukazovat přesnou pozici, kde se během vyšívání nacházíte a při každé změně barvy se zastaví a vyzve vás k výměně nitě.

Odeslání výšivky do stroje Výměna barvy ve stroji Vyšívání Vyšívání
Dokončení vyšívání Hotová výšivka Hotová výšivka Hotová výšivka

Pokud chcete vidět praktickou ukázku jak šití, tak i vyšívání na stroji Lada L90, mrkněte se ještě na video :).


V zásadě je to báječný první stroj pro mladé, kteří chtějí stroj nejen na šití, ale i na hraní, zdobení a rozumí si s moderními technologiemi :).



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Použití termofólie - záplaty na kalhoty
Použití termofólie - záplaty na kalhoty
Máte doma malého raubíře, který má neustále díry na kalhotách? Poradíme Vám, jak kalhoty během chvíle opravit!
shlédnuto: 1789x,
komentářů: 0

Koženkové vyřezávané psaníčko
Koženkové vyřezávané psaníčko
Chcete vyrazit na ples nebo jinou událost a nemáte k šatům vhodné psaníčko? Ušijte si ho! V tomto návodu vám ukážeme jak na to.
shlédnuto: 2264x,
komentářů: 0

Rekvizity do fotokoutku 2
Rekvizity do fotokoutku 2
Chcete si na nějaké akci vytvořit fotokoutek, ale neutratit za to majlant? S našimi šablonami si vytvoříte fotokoutek za pár korun a všem vyrazíte dech! :)
shlédnuto: 1668x,
komentářů: 0

Řezací plotry Brother SDX - kalibrační proužek
Řezací plotry Brother SDX - kalibrační proužek
Jak používat mezipodložky v kombinaci s automatickým nožem? Použijte kalibrační proužek.
shlédnuto: 3120x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.