VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční látkový zajíček

Pojďte si nadcházející studený víkend proteplit tvořením s dětmi. Na zahradě už pomalu najdete vykvetlý zlatý déšť a kočičky tak šup s nimi do vázy! A k tomu si s námi můžete vytvořit roztomilého Velikonočního zajíčka!

Velikonoční látkový zajíček

Zajíčka nemusíte vytvořit pouze z látky, můžete je klidně vyřezat z filcu nebo papíru a dát dětem k dotvoření, tak zabavíte celou rodinu! :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Zajíček 1
Vyřezávací šablona - Zajíček 2
Vyřezávací šablona - Srdce 2
Vyřezávací šablona - Vejce
Vyřezávací šablona - Šablona na bambulky

Postup:

Na Velikonočního zajíčka z látky si nachystejte řezací plotr, šicí stroj, látku (ideálně nějaké plátno), nůžky, špendlíky, výplň do zajíčka, stuhu na krk a vlnu na ocásek.

My jsme zajíčka vyřezávali na řezacím plotru Brother ScanNCut SDX 1200, s automatickými noži to jde jedna radost! Na originální podložku si nalepte mezipodložku NSS 30 nebo Brother mezipodložku na látky a do plotru vložte automatický nůž na látky s držákem. POZOR: Pokud řežete na řezacím plotru Brother řady SDX, při řezání s automatickým nožem na látky nepoužívejte kalibrační proužek!

Tento projekt byl vytvořen před vydáním rotačního nože (nůž má místo čepele malé řezací kolečko a je určený na řezání různých druhů látek (plátno, bavlna, flanel, filc, žerzej atd.). Pokud doma rotační nůž máte, můžete ho použít na řezání těchto materiálů až do výšky 1 mm a řezání s tímto nožem bude mnohem jednodušší, protože materiál na podložce pěkně udrží a neshrne se.

Použití nízko lepící podložky a rotačního nože neskutečně omezí třepení látky a výsledky jsou mnohem lepší! Pokud tedy řežete látky a máte doma plotr řady SDX (pro řadu CM bohužel není dostupný), určitě doporučujeme rotační kolečko koupit. Je nutné začít startovací sadou, která obsahuje i nový držák nože, potom už můžete čepele dokupovat samostatně.

Do plotru si stáhněte šablony k vyřezávání. U projektu jsou přiloženy dvě šablony zajíčků, šablona srdíčka, vejce - ty budete vyřezávat z látky a šablona na bambulku - tu budete vyřezávat ze silnějšího papíru.

Nachystejte si látku na zajíčka Nachystejte si nůž na řezání látek

Látku si ustřihněte na vámi zvolenou velikost zajíčka (my jsme vyrobili dva zajíčky, jeden měl na výšku 25 cm a druhý 40 cm) a přilepte na extrémně lepící mezipodložku NSS 30 (pokud chcete mít zajíčka velkého, budete potřebovat řezací podložku ve velikosti 12x24 palců na tu pak musíte nalepit dvě mezipodložky). Nůž si automaticky nastaví hloubku, takže nemusíte nic nastavovat a spusťte řezání. Pokud vyřezáváte na plotru Brother řady CM, nejdříve vyřežte test na kraji materiálu a podle toho pak nastavte hloubku i přítlak nože.

Nachystejte si látku lícem dolů na vyřezání druhé strany zajíčka Nachystejte si podložku 12x24 palců Nahrajte si v plotru šablonu Spusťte řezání

Zajíčka opatrně sloupněte z podložky špachtlí a ustřihněte si látku na druhou stranu zajíčka. Pozor, pokud chcete vyřezat druhou stranu zajíčka, musíte buď látku nalepit stranově obráceně (lícem dolů) nebo zajíčka v plotru zrcadlově obrátit (my jsme látku nalepili stranově obráceně). Jakmile máte vše správně nachystané, spusťte řezání.

Vyřezaný zajíček Zajíčka špachtlí odlepte z podložky Nachystejte si látku lícem dolů na vyřezání druhé strany zajíčka Vyřezaný zajíček

Tak a zajíček je nachystán na sešití a vycpání. Pokud si chcete zajíčků vytvořit více, opakujte stejný postup. Zbylo vám příliš mnoho zbytků látky a je vám líto je vyhodit? Teď je ta pravá chvíle na vajíčka a srdíčka. Všechny zbytky látek si přilepte na velkou podložku 12x24 palců, tu si v plotru naskenujte a na zbytky látek přesně umístěte vajíčka a srdíčka.

Zbytky materiálů přilepte na podložku Podložku si naskenujte a umístěte šablony Všechny vyřezané šablony Všechny vyřezané šablony

Pokud máte už vše z látky vyřezáno, vyměňte si podložku za tu, kde máte nalepenou mezipodložku NSS 10 na řezání papíru a vyřežte si šablonu na bambulky. Pokud máte různé velikosti zajíčků, šablonu si v plotru upravte na vámi požadovanou velikost.

Nachystejte si papír na kolečka Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost
Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost Kolečka si v plotru upravte na požadovanou velikost Kolečka vyřežte
Vyřezaná kolečka Vyřezaná kolečka

Šablona na bambulky obsahuje dvě kolečka s dírou uvnitř. Kolečka k sobě přiložte a vlnou je obmotávejte viz. fotky. Pokud máte stejně jako my velké klubíčko vlny, odmotejte si vlnu a vytvořte si malé klubíčko, kterým kolečka budete obmotávat. Až máte kolečka pořádně obalené vlnou, na konci vlny udělejte uzlík, vezměte si nůžky a vlnu rozstřihněte. Vezměte si kus provázku nebo stejné vlny a mezi kolečky bambulku pevně svažte. Konce svázané vlny neodstřihujte, pomocí těchto kousků bambulku přišijete k zajíčkovi. Kolečka rozstřihnete a bambulka je hotová.

Nachystejte si vlnu na obmotávání Nachystejte si vlnu na obmotávání Kolečka vlnou obmotávejte Kolečka vlnou obmotávejte
Na konci vlny udělejte uzlík Na konci vlny udělejte uzlík Na konci vlny udělejte uzlík Vlnu rozstřihněte
Bambulku svažte vlnou uprostřed mezi kolečky Hotová bambulka Odstraňte papírová kolečka Odstraňte papírová kolečka

Pokud jsou vaši zajíčci mírně pomačkaní, vyžehlete je žehličkou a složte vždy dva zajíčky (...vajíčka nebo srdíčka) stejné velikosti rubem k sobě. Všechny takto spojené tvary si našpendlete a do srdíček a vajíček můžete přidat stuhu k zavěšení.

Látku vyžehlete Našpendlete zajíčka rubem k sobě Našpendlené tvary Do vajíček přišpendlete stuhu

Nyní už je správná chvíle na to, vytáhnout si šicí stroj! Našpendlené tvary sešijte na šířku patky a nechte si vždy otvor na vtažení výplně. Srdíčka, vajíčka i zajíčky vyplňte (my jsme použili kuličky z dutého vlákna), začněte vyplňovat od oušek - ty jsou nejsložitější a po vyplnění otvory zašijte.

Zajíčka sešijte na šířku patky Zajíčka sešijte na šířku patky Nechte si otvor na výplň Zajíčka vyplňte
Zajíčka vyplňte Zajíčka vyplňte Vyplnění zajíčci Otvor pro vyplnění zašijte
Přišijte poutko Vyplňte srdíčka a vajíčka Otvor pro vyplnění zašijte

Už vám zbývá jen poslední krok! Udělat mašličku a našít bambulku. Vezměte si obyčejnou jehlu s širokým očkem a do něj si navlečte konec vlnky z bambulky. Bambulku poté přišijte na střed zajíčka. Stužku navažte zajíčkovi kolem krku na mašličku a máte splněno!
Přejeme krásné jaro a krásné Velikonoce

Přišijte bambulku jehlou s velkým očkem Přišijte bambulku jehlou s velkým očkem Nachystejte si stuhu na mašli Udělejte mašličku
Hotoví zajíčci Hotová vajíčka i srdíčka k zavěšení Hotová vajíčka i srdíčka k zavěšení Hotová vajíčka i srdíčka k zavěšení


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Recenze Lada L90
Recenze Lada L90
Testování nového šicího a vyšívacího stroje Lada L90
shlédnuto: 4731x,
komentářů: 0

Použití termofólie - záplaty na kalhoty
Použití termofólie - záplaty na kalhoty
Máte doma malého raubíře, který má neustále díry na kalhotách? Poradíme Vám, jak kalhoty během chvíle opravit!
shlédnuto: 1789x,
komentářů: 0

Koženkové vyřezávané psaníčko
Koženkové vyřezávané psaníčko
Chcete vyrazit na ples nebo jinou událost a nemáte k šatům vhodné psaníčko? Ušijte si ho! V tomto návodu vám ukážeme jak na to.
shlédnuto: 2263x,
komentářů: 0

Rekvizity do fotokoutku 2
Rekvizity do fotokoutku 2
Chcete si na nějaké akci vytvořit fotokoutek, ale neutratit za to majlant? S našimi šablonami si vytvoříte fotokoutek za pár korun a všem vyrazíte dech! :)
shlédnuto: 1668x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.