VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Aplikace - slunečník

Už jsem avizovala, že celý červen budeme šít na vyšívacím stroji aplikace. Samozřejmě pokud vyšívací stroj nemáte, můžete si obrázek nakreslit na látku a postupně si látky vystřihnout a přišít i na klasickém stroji. My vám ukážeme, jak to celé vyšívací stroj udělá za vás.

Slunečník - aplikace

Tuto aplikaci jsme vyšili na čtverec látky, na konci měsíce z jednotlivých bloků možná něco vznikne, ale aplikace se krásně hodí na trička, kde husté tvrdé výšivky můžou škrábat. Všechny aplikace budou ve velikosti do 10x10 cm, aby je zvládl i rámeček stroje Brother NV 955. Výšivku můžete libovolně zvětšit nebo zmenšit. Pokud budete některou z aplikací šít, určitě nám pošlete fotky!

Použité výšivky

Slunečník - aplikace

Postup:

Nachystejte si čtyři barevné látky a jednu podkladovou, na kterou budete vyšívat. Látku, na kterou budeme aplikaci šít, upněte do vyšívacího rámečku. Nezapomeňte na podkladovou textilii - na aplikace dávám trhací. Po vyšití se odtrhne a látka je krásně měkká.

Nachystejte si čtyři barevné látky a jednu podkladovou Látku, na kterou budeme aplikaci šít, upněte do vyšívacího rámečku.

Rámeček vložíme do stroje. Obrazovka stroje krásně ukazuje jednotlivé části výšivky a vypisuje k tomu jakou barvu použít. Jako první je u našich aplikací vždy černá - je to vyznačovací steh pozice slunečníku, abyste věděli kam přikládat jednotlivé barvy látek. Můžete použít barvu stejnou s podkladem, ale celé se to bude překrývat látkami, takže je vlastně jedno jaká barva bude vespod.

Rámeček vložíme do stroje. Obrazovka stroje krásně ukazuje jednotlivé části výšivky a vypisuje k tomu jakou barvu použít. Můžete použít barvu stejnou s podkladem je to vyznačovací steh pozice slunečníku, abyste věděli kam přikládat jednotlivé barvy látek

Další v pořadí je zelená. Zelenou látku dejte na rámeček v místech, kam má být přišitá. Abych nemusela látky na podklad špendlit, používám raděj pevnější bavlnu a mírně ji škrobím. Dobře vyžehlená pak krásně drží i bez špendlíků. Dáme do stroje a necháme přišít. Hned po přišití obstřihneme těsně kolem švu.

Další v pořadí je zelená. Zelenou látku dejte na rámeček v místech, kam má být přišitá Dáme do stroje a necháme přišít. Stroj látku naprosto přesně přišije Hned po přišití obstřihneme těsně kolem švu.

Stroj vám bude hlásit, že následuje žlutá. Opět přiložíme látku, necháme vyšít a obstřihneme. Nelekněte se - žlutá je i rukojeť slunečníku, látku tedy obstřihněte i kolem spojovacího švu.

Stroj vám bude hlásit, že následuje žlutá. Opět přiložíme látku necháme vyšít obstřihneme

Teď modrá - jako předtím - přiložit, přišít, obstřihnout.

přiložíme modrou stroj přišije vystřihnem

Poslední z látek je červená. Když máte přišitou a obstřihnutou i tuto barvu, říkáte si - skoro by to tak mohlo zůstat.

poslední je červená stroj přišije obstřihněte. Skoro by to tak mohlo zůstat co?

Opravdu mohlo. Ale aby se nám časem látky netřepily a netrhaly pryč, celé to obšijeme saténovým stehem. Pořadí je tentokrát: zelená, žlutá, červená, modrá. Je to proto, aby se stehy kryly správně přes sebe. Stroj vám opět barvy bude hlásit.

Ale my to ještě obšijem hustým saténovým stehem, aby to krásně drželo a netřepilo se. první je zase zelená pak žlutá červená

A je hotovo :).

a modrá je nejvíc v předu hotový slunečník brzy budem pokračovat dalším motivem

Další z letních motivů můžete čekat cca v sobotu, za červen jich doufám našijeme aspoň osum, abyste si měli z čeho vybírat.

Krásný den
Lenka

PS: dnes mi dorazily první fotky od Mily, musím vám je hned ukázat - ta proužkovaná látka pokaždé v jiném směru vypadá fakt krásně, co říkáte! :)

hotové výtvory - můžete použít i pruhovanou látku, vypadá to taky zajímavě můžete použít i pruhovanou látku, vypadá to taky zajímavě v jiných barvách můžete použít i pruhovanou látku, vypadá to taky zajímavě


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Rychlá peněženka
Rychlá peněženka
taky na dovolené přehrabujete v jedné peněžence tři různé měny. Ještě si stihnete ušít na každou měnu jinou peněženku.
shlédnuto: 8494x,
komentářů: 2

Letní rychlá taška
Letní rychlá taška
Ukážeme vám, jak si můžete ušít tašku prakticky bez střihu
shlédnuto: 14471x,
komentářů: 8

Flaškovník
Flaškovník
aby si děti na výletech mohly samy nosit pití
shlédnuto: 6724x,
komentářů: 1

Kytičkový závěs na záclonu
Kytičkový závěs na záclonu
původně to měl být zápich do květináče ale nakonec visí na zácloně
shlédnuto: 8085x,
komentářů: 7






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.