VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Šicí stroj Brother F420
Šicí stroj Brother F420
18 390,- Kčs DPH
Šicí stroj Lada H73A
Šicí stroj Lada H73A
10 990,- Kčs DPH

Bernina Cutwork - Sněhové vločky

Tento týden jsme zkoušeli vyřezávací nástroj Bernina Cutwork, který se dá dokoupit k vyšívacím strojům Bernina a používali jsme originál Bernina vzory.

Ale znáte mě - nikdy mi nestačí cizí vzory. Když už, tak si musím udělat něco po svém. To je přesně to, co na vyšívání a dělání výšivek mám ráda! Zhmotnit si vlastní představy :)

Bernina Cutwork - Sněhové vločky

Použité výšivky

Sněhová vločka 1 Cutwork
Sněhová vločka 2 Cutwork
Sněhová vločka 3 Cutwork
Sněhová vločka 4 Cutwork

Postup:

Od minulého článku ve čtvrtek se mi povedlo sehnat Puffy pěnu. Používá se běžně pro vytváření prostorových výšivek a pro různé kreativní účely. Prodává se 2 mm a 3 mm tloušťka, musím říct, že víc se mi na vyřezávání osvědčila ta 2mm. Puffy nejde upnout do rámečku, takže si z ní střihnu čtverec podle velikosti vzoru plus dostatečná rezerva. Do rámečku upnete podkladový textilní papír a na něj je potřeba čtverec pěny nějak připevnit. Jak uvidíte postupně na fotkách, zkoušela jsem oboustrannou lepicí pásku, izolepu a nejvíc se mi osvědčila lepící tyčinka - takové to klasické školní lepidlo.

Do rámečku upnete podkladový textilní papír Z Puffy pěny střihnu čtverec podle velikosti vzoru plus dostatečná rezerva. puffy potřebujete na papír nějak připevnit. Osvědčilo se mi tyčinkové lepidlo namažu okraje, kde nebude vzor
a přilepím na papír v rámečku

Další postup vyřezávání je podrobně popsaný v prvním díle článku - Bernina - Cutwork. Rámeček upnete do vyšívací jednotky, pustíte vzor pro vyřezávání a pak už jen místo výměny nití otáčíte kolečkem na řezátku a tím otáčíte vyřezávací nožík postupně do čtyř směrů řezání.

Rámeček upnete do vyšívací jednotky, pustíte vzor pro vyřezávání místo výměny nití otáčíte kolečkem na řezátku otáčíte vyřezávací nožík postupně do čtyř směrů řezání

Jak vidíte, vyřezaný obrázek se nerozpadne už při řezání, zůstane hezky vcelku a vy ho po dokončení vzoru lehce vyloupnete. Podkladový papír se prořeže také a většinou drží na vyřezaném tvaru. Jde ale lehce odloupnout a děti si hned budou mít s čím hrát :)

vyřezaný obrázek se nerozpadne už při řezání vy ho po dokončení vzoru lehce vyloupnete Podkladový papír se prořeže také a většinou drží na vyřezaném tvaru Jde ale lehce odloupnout a děti si hned budou mít s čím hrát :)
Jde ale lehce odloupnout

Začla jsem válčit se softwarem na vyřezávání a po prvním úspěchu jsem nějak nemohla přestat, dokud vločky nebyly aspoň čtyři různé. Dala jsem vám je ke stažení v různých velikostech, protože nejlíp vypadají opravdu až celkem hustě "nasněží".

Různé tvary vloček. Tento je rovnou na dvě hvězdy, můžete použít i tu vnitřní Tento je rovnou na dvě hvězdy, můžete použít i tu vnitřní vločky máte ke stažení v různých vzorech
Další tvar hvězdičky další vločka

Vločky jsou červené, protože jsem sehnala jedině červenou puffy. Na vánoční stůl jako dekoraci budu ještě dělat nové v lepším odstínu červené nebo v bílé. Tyhle jdou aspoň dobře fotit :)

nasněžilo Nasněžilo

Bílá je ale bílá a tak přišel znovu ke slovu emblémový filc. POZOR: filc musíte taky podložit textilním papírem. Jinak se chlupatí pod nožíkem dolů a tvar se špatně odděluje.

Bílá je ale bílá a tak přišel znovu ke slovu emblémový filc filc musíte taky podložit textilním papírem vločky vyřezané z filcu sněhové vločky

Bílé vločky se nám nasypaly na zrcadlo :) ... TIP: na lepení čehokoliv na okno používám zásadně barvu na sklo - pokud možno průhlednou. Z té přilepené strany je malinko vidět, ale člověk si pak ušetří složité odstraňování izolepy ze skla. Barva na sklo se krásně odloupne a je to dole :)

Filcové vločky můžete nalepit na okno nebo na zrcadlo pomocí průhledné barvy na sklo Filcové vločky můžete nalepit na okno nebo na zrcadlo pomocí průhledné barvy na sklo Vločky na skle Vánoční dekorace

Z vloček vyřezaných z puffy pěny jsem si udělala razítko. Stačí kousek dřívka větší než je tvar, přilepit a je to :) Razítkuju takhle i textilní barvou na látku, jenom nepoužívám razítkovou raznici, ale razítka natírám opatrně štětcem.

Razítka z vloček stačí vyřezanou puffy pěnu přilepit na kousek dřívka a už se razítkuje

Už se těším na zasněžený vánoční stůl.

Doufám, že jsem vás inspirovala a ve čtvrtek se na váš těší Dáša - Dadouch. Něco krásného nám napekla ;)

Krásný den

Lenka

PS: A abych nezapomněla - vyšívací stroje i vyřezávání vloček uvidíte od pátku 30.11. do neděle 2.12. 2012 na veletrhu Kreativa - hobby v Praze na výstavišti v Holešovicích.
Kdyby někdo chtěl třeba patku bez poštovného, tak si ji do úterka případně středy objednejte a my vám je tam přivezeme.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Bernina - Cutwork
Bernina - Cutwork
Otestovali jsme pro vás novinku určenou pro vyšívací stroje Bernina - možnost vyřezávání!
shlédnuto: 6817x,
komentářů: 6

Deka prošitá na vyšívacím stroji
Deka prošitá na vyšívacím stroji
deka je z tištěné patchworkové látky z kolekce Rouenneries deux od Mody a celá proquiltovaná na vyšívacím stroji
shlédnuto: 13433x,
komentářů: 11

Dětská knížka
Dětská knížka
celý říjen jsme zveřejňovali výšivky zvířátek, konečně vám ukážeme co z toho jde ušít :)
shlédnuto: 8047x,
komentářů: 0

Adventní kalendář
Adventní kalendář
Ušijte dětem adventní kalendář. Máme pro vás výšivek s vánočními motivy na každou kapsičku adventního kalendáře. Stačí jen naplnit a pověsit.
shlédnuto: 18081x,
komentářů: 17






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.