VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Overlock Brother 3034DWT
Overlock Brother 3034DWT
9 890,- Kčs DPH
Šicí stroj Brother F420
Šicí stroj Brother F420
18 390,- Kčs DPH
Overlock Brother 1034DX
Overlock Brother 1034DX
7 790,- Kčs DPH

Dárkové obaly na lahve

Jdete na oslavu a potřebujete originální dárek? Nebo alespoň nějak zajímavě zabalit lahvinku? Máme pro vás řešení - ušijte si obal na lahev ze starých riflí. Hotový bude za chviličku a obdarovaný se bude cítit jedinečný!

Dárkové obaly na lahve

Použité výšivky

Jsem prostě bohyně

Střih ke stažení

Postup:

Budete potřebovat staré rifle nebo jakoukoliv látku, křídu, krejčovský metr a nůžky na látku nebo řezací kolečko s řezací podložkou, pravítko, špendlíky. Pokud budete vyšívat tak i vyšívací nitě, nažehlovací papír a žehličku. Samozřejmě si nachystejte šicí stroj, pokud si budete chtít vyšít "BOHYNI" budete potřebovat i vyšívací stroj nebo můžete použít kombinaci. Já jsem dnes použila šicí stroj s ozdobnými stehy a abecedou Brother NV1800Q a kombinaci šicího a vyšívacího stroje Brother F580. Výšivka je pro velikost rámečku 180 x 130 cm.

Nachystejte si

Podle střihu - střih obalu ve formátu PDF ke stažení - si naměřte a nakreslete obdélníky v rozměru 40 x 16 cm, látka musí být na jeden obal dvojitě, přední a zadní díl (tzn. jeden obal - dva obdélníky v rozměru 40 x 16 cm). Já jsem si nachystala obdélníky z látky na celkem 4 obaly.

Naměřte si látku (riflovinu) Riflovinu si nastříhejte dle značek Riflovinu si nařežte řezacím kolečkem dle značek

Každá jedna nohavice mi vystačila na jeden obal. Pokud máte rifle lehce užší, může i obal udělat užší, ale tak, aby se do něj vešla láhev. Doporučuji přeměřit.

Riflovinu si nařežte řezacím kolečkem dle značek

Na dva obaly jsem vyšívala, pokud ale vyšívat nebudete, tento krok přeskočte. Výšivku mám udělanou v programu ERA, která je do velikosti rámečku 180 x 130 cm. Připravte si tedy tu část obalu, na které bude výšivka a podle velikosti látky ustřihněte nažehlovací papír. Ten musí být tak velký, aby byl i s látkou po celé ploše upnutý v rámečku.

Nažehlete materiál na riflovinu a upněte do rámečku. Připravenou výšivku na USB flashdisku vložte do stroje. Ve stroji si otevřete výšivku a můžete provést úpravy, umístění, kam přesně výšivku vyšijete.

Riflovinu podžehlete trhacím nažehlovacím materiálem Ve stroji si otevřete výšivku Ve stroji si otevřete výšivku

A spusťte vyšívání. Po dokončení vyšívání vyjměte rámeček ze stroje, a pak i látku z rámečku. Zbytky nažehlovacího papíru odtrhněte.

Spusťte vyšívání Spusťte vyšívání Hotová výšivka Pak odtrhněte podkladový materiál

Na další ozdobný obal jsem použila abecedu a číslice, které jsou uložené ve stroji Brother F580. Nápis popř. jméno a číslo (věk oslavence) napište a nastavte na displeji a uložte do paměti stroje. Na riflový obdélník opět nažehlete trhací vyšívací materiál a upevněte je do rámečku. Ten vložte do stroje.

Materiál upněte do rámečku Rámeček vložte do stroje

Ve stroji si tedy nastavte oba dva nápisy. Jsou malé, takže hezky vejdou do rámečku a nemusí se nic přenastavovat. Takže můžete spustit vyšívání. Po vyšití opět vyjměte rámeček ze stroje, trhací papír odtrhněte.

Ve stroji vyberte font A napište nápis - větu nebo jméno Spusťte vyšívání Spusťte vyšívání
Hotová výšivka Pak odtrhněte podkladový vyšívací materiál

Tento obal můžete ještě vyzdobit ozdobnými stehy. Já použila stroj šicí stroj Brother NV1800Q a vzor autíčka. Nejdříve ale sešijte jeden boční šev a doměřte výšku, kde budete šít ozdobné stehy. Pak obal - oba dva díly prošijte vámi zvoleným stehem.

Naznačte si místo, kde látku prošijete ozdobným stehem Na stroji obal prošijte ozdobným stehem Na stroji obal prošijte ozdobným stehem A je vyšito

Na další obal jsem vymyslela nápis z abecedy uložené ve stroji - "DNESKA BY TO ŠLO". Nápis poskládejte z písmenek v libovolném fontu, který se vám líbí a vždy jej můžete uložit do paměti stroje pro další použití. Pozor, stroj nemá diakritiku - jen u určitých písmen. Háček nad slovem ŠLO lze vytvořit ze znaků. Můžete opět prošít ozdobnými stehy, co jsou uložené ve stroji.

Vzory si do stroje můžete uložit Vzory si do stroje můžete uložit Vzory si do stroje můžete uložit Uloženo
Vyšijte větu na šicím stroji Vyšijte větu na šicím stroji Obal pak můžete prošít ozdobným stehem ze stroje Obal pak můžete prošít ozdobným stehem ze stroje

Poslední obal jsem vyzdobila jen ozdobnými stehy. Naměřte, kde budete vyšívat.

Obal pak můžete prošít ozdobným stehem ze stroje Obal pak můžete prošít ozdobným stehem ze stroje

Nachystáte si i zbylé obaly. Obě části dejte lícem k sobě a sešijete ze tří stran. Já jsem k tomu použila overlock Brother 3034DWT, který má extra příslušenství v základní výbavě. Horní část nechejte volnou - NEprošitou.

Dva kusy rifloviny dejte přes sebe - výšivka je uvnitř Díly k sobě sešijte na overlocku Díly k sobě sešijte na overlocku Pak už jen chybí celý obal sešít na overlocku
3 strany sešijte na overlocku, tak aby vznikl obal na láhev

Odšijte si rožky ve spodní části, aby obal získal tvar. Naměřte si cca 4 cm. Horní část prošijete zahnete dvakrát nebo můžete jen obnitkovat, ohrnout. Možností je více.

Naměříte si cca 4 cm Odšijete si rožky ve spodní části, aby obal získal tvar. Odšijete si rožky ve spodní části, aby obal získal tvar. Prošijte na stroji
Prošijte na stroji A spodní strana obalu je hotová Vrchní obvod obalu zahněte a prošijte

Ozdobné dárkové obaly jsou hotové, stačí jen naplnit nějakou dobrou lahvinkou a podarovat oslavence. Vhodné i jako dárek pod stromeček.

A obaly jsou hotové A obaly jsou hotové A obaly jsou hotové Hotový dárkový obal
Krásné dárkové obaly Krásné dárkové obaly Krásné dárkové obaly Krásné dárkové obaly
Krásné dárkové obaly


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Prostírání prošité na vyšívacím stroji
Prostírání prošité na vyšívacím stroji
Chcete krásně proquiltované prostírky a ručně vám to moc nejde? Pojďte to zkusit s vyšívacím strojem. Prostírání můžete krásně doladit do různých ročních období podle použitých látek a prošít ho klidně i bílou nití - bude jemnější.
shlédnuto: 222x,
komentářů: 0

Polštář s vánočními skřítky
Polštář s vánočními skřítky
Polštářky vám krásně nazdobí byt a je jen na vás, v jakých barvách si je uděláte, aby vám seděly do barevnosti bytu. Zároveň se změnou polštářků dá krásně změnit celý obývací pokoj - pojďte si tedy ušít něco vánočního!
shlédnuto: 548x,
komentářů: 3

Taška couching – našívání vlny
Taška couching – našívání vlny
Našívání klubíčkové příze - tzv. couching je další technika, kterou si můžete během chvilky nazdobit tašku nebo džínovou bundu. Pojďte se s námi podívat blíž, jak to funguje.
shlédnuto: 274x,
komentářů: 0

Samolepky na sklenice na jarmark
Samolepky na sklenice na jarmark
Potřebovala jsem něco na školní jarmark. Letos jsme prodávali ořechy v medu - vyrobili jsme si na to samolepky a ukážeme vám, jak na to.
shlédnuto: 410x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.