VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Halenka

Rádi byste se pustili do šití oblečení, ale bojíte se začít? Zkuste pro začátek naši halenku bez střihu - s krásnou látkou naděláte za chvilku parádu na pláž nebo na letní párty!

Halenka

Autor návodu: Lenka Maráková a tým NEJ Šicí stroje

Postup:

Na halenku velikosti 38-40 si připravte materiál v rozměru 140cm x 75cm. Těch 75cm bude délka halenky (pokud chcete delší, látku kupte víc). Látku si složte po delší straně napůl.

Na halenku velikosti 38-40 si připravte materiál v rozměru 140cm x 75cm.

Látku v přehybu rozstřihněte (budete mít dva stejné obdélníky).

Látku v přehybu rozstřihněte (budete mít dva stejné obdélníky).

Na obou obdélnících si naměřte a vyznačte na horní straně střed látky (tam budete mít střed výstřihu).

Na obou obdélnících si naměřte a vyznačte na horní straně střed látky (tam budete mít střed výstřihu).

Změřte si šířku výstřihu - my máme cca 40cm. Výstřih musíte mít dostatečně velký, aby vám jím prolezla hlava :)

Změřte si šířku výstřihu - my máme cca 40cm.

Od vyznačeného středu výstřihu si na obou dílech naměřte polovinu šířky výstřihu na každou stranu a udělejte si značky.

Od vyznačeného středu výstřihu si na obou dílech naměřte polovinu šířky výstřihu na každou stranu a udělejte si značky Od vyznačeného středu výstřihu si na obou dílech naměřte polovinu šířky výstřihu na každou stranu a udělejte si značky Od vyznačeného středu výstřihu si na obou dílech naměřte polovinu šířky výstřihu na každou stranu a udělejte si značky

Obnitkujte horní okraj látky - tam kde budete tvořit výstřih. Buď na overlocku nebo cikcakem na klasickém šicím stroji. Oba díly složte lícem k sobě, našpendlete a sešijte náramenice na krajích. Vyznačený výstřih od značky ke značce nesešívejte.

Obnitkujte horní okraj látky - tam kde budete tvořit výstřih. Oba díly složte lícem k sobě, našpendlete a sešijte náramenice na krajích. Oba díly složte lícem k sobě, našpendlete a sešijte náramenice na krajích. Vyznačený výstřih od značky ke značce nesešívejte.

Sešité náramenice rozžehlete a zároveň si můžete sežehlit záložku u výstřihu.

Sešité náramenice rozžehlete sežehlete si záložku u výstřihu. sežehlete si záložku u výstřihu.

Výstřih si nastehujte nebo našpendlete a prošijte. Před sešitím vyzkoušejte a pokud je potřeba, ještě upravte šířku výstřihu. Zkuste si také sešpendlit boční švy k sobě. Pokud se vám halenka zdá příliš široká, ještě ji můžete zúžit :)

Výstřih si nastehujte nebo našpendlete a prošijte.

Obnitkujte boční díly.

Obnitkujte boční díly. Obnitkujte boční díly.

Halenku vyzkoušejte a naměřte si délku průramků. Našpendlete nebo nastehujte boční díly a od naměřených průramků dál sešijte.

Halenku vyzkoušejte a naměřte si délku průramků. Našpendlete nebo nastehujte boční díly a sešijte. Našpendlete nebo nastehujte boční díly a sešijte.

Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků. Záložky u průramků prošijte.

Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků. Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků. Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků. Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků.
Boční švy rozžehlete a v návaznosti zažehlete i záložku u průramků.

Nyní doměřte délku halenky - šatů a pokud je potřeba, halenku zkraťte. Okraj obnitkujte, zažehlete a prošijte.

Nyní doměřte délku halenky - šatů, okraj obnitkujte, zažehlete a prošijte. Nyní doměřte délku halenky - šatů, okraj obnitkujte, zažehlete a prošijte. Ze zbytku látky si můžete ušít šňůrku do pasu. Pásek si složte obnitkujte nebo sešijte, obraťte a v kraji prošijte.

Ze zbytku látky si můžete ušít šňůrku do pasu. Pásek si složte obnitkujte nebo sešijte, obraťte a v kraji prošijte.

Ze zbytku látky si můžete ušít šňůrku do pasu. Pásek si složte obnitkujte nebo sešijte, obraťte a v kraji prošijte. Pásek si složte obnitkujte nebo sešijte, obraťte a v kraji prošijte. Pásek si složte obnitkujte nebo sešijte, obraťte a v kraji prošijte.

A jde se do světa! Halenku jsme šili v NEJ Šicí stroje a chodit v ní bude naše kolegyňka Zuzka, určitě ji mnozí znáte aspoň po telefonu nebo po mailu :)

Halenka pro začátečníky halenka halenka

Krásný den
Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, halenka, oděvy

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Krabička ve tvaru srdce
Krabička ve tvaru srdce
Super návod na krabičku ve tvaru srdce :) Chcete svým blízkým něco malého darovat a nemáte dárkový papír? Buďte originální a vytvořte si vlastní dárkovou krabičku!
shlédnuto: 2815x,
komentářů: 0

Jarní výzdoba snadno a rychle
Jarní výzdoba snadno a rychle
Výzdoba na poslední chvíli? Ukážeme vám, jak na to
shlédnuto: 2115x,
komentářů: 0

Kolová sukně
Kolová sukně
Na tuhle sukni nepotřebujete střih a ušitá je za chvilku
shlédnuto: 3511x,
komentářů: 0

Velikonoční omalovánky
Velikonoční omalovánky
Zabavte děti malováním :)
shlédnuto: 2146x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.