VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jak vyřezávat MOOSGUMMI

Pěnovka nazývaná často moosgummi pro nás dlouho byla oříšek. Ale už víme jak na to!

Moosgummu určitě znáte - prodávají se z ní různé ozdobné výřezy, dá se použít na razítka a na nejrůznější dekorace nebo třeba i hračky.
Spousta našich klientů ale přicházela s tím, že moosgumma nejde řezat na plotru.

Jak vyřezávat MOOSGUMMI

Dlouho jsme bádali jak vyřezat tvary tak, aby byly opravdu hladké a nakonec jsme na to přišli. Vyřezávací tvar musíte vyřezat dvakrát, někdy i třikrát, ale výsledek je opravdu perfektní.

POZOR: bavíme se zde pouze o plotrech Brother ScanNCut, které zvládnou výšku materiálu 2 mm. Moosgummi jsme řezali od firmy msgoma.cz a měli jsme výšku 2 mm. Dělají se i vyšší, ale ty už řezat na plotru opravdu nejdou - tohle je maximum.

Postup:

Pěnovku si nalepte na vysoce lepící mezipodložku - buď Brother mezipodložku na látky nebo vysoce lepící mezipodložku NSS 30. V nastavení plotru si zvyšte přítlak nože (pressure) na číslo 3.

Zvyšte přítlak (PRESSURE) na 3

První řezání:
Pro první řez použijte standardní nůž na hloubku číslo 9. Nechte vyřezat a když první řez skončí, materiál neodlepujte!

Pro první řez použijte standardní nůž na hloubku číslo 9

Druhé řezání:
Na noži zvyšte hloubku na maximum co jde a znovu spusťte řezání. Nůž řeže podruhé, takže už nemusí prořezávat horní cca 2/3 materiálu a má víc síly na to lehce proříznout spodní milimetr. Po vyřezání zkuste, zda je moosgumma prořezaná dobře a pokud ne, druhý řez opakujte ještě potřetí. Nebojte, vyřezané je to rychle.

Na noži zvyšte hloubku na maximum co jde a znovu spusťte řezání. vyřezávání moosgummi na plotru

Na řezání jsme používali standardní nůž. Nůž pro hluboký řez je poměrně robustní a hůře vyřezává jemné detaily. Vyzkoušeli jsme různé tvary a nápisy různých velikostí.

Vyřezané tvary v detailu Vyřezané tvary v detailu Vyřezané tvary v detailu

Samozřejmě jsme pro vás museli vyzkoušet jak malé detaily jdou řezat. Proto jsme vyřezávali nápis I♥U tak dlouho, dokud ho nůž zvládal a výsledek vidíte - i písmo o velikosti 1 cm je stále ještě čitelné a jde vyřezat. První nápis má na výšku 3cm, druhý 2,5cm, třetí 2cm, čtvrtý 1,5cm a ten nejmenší má jen 1cm.

Vyzkoušeli jsme různé tvary a nápisy různých velikostí. Vyzkoušeli jsme různé tvary a nápisy různých velikostí. zmenšovali jsme kam až to šlo vidíte, že i písmo malé 1 cm je čitelné

Vyřezané tvary v detailu pak vidíte zde. Možná bude trochu záležet na ostrosti nože a kvalitě vaší pěnovky, přeci jenom dodavatelů a druhů je na trhu moc, ale vidíte, že to jde řezat a vy máte další možnost pro své tvoření.

Vyřezané tvary v detailu jak vyřezávat moosgummu Vyřezaná moosgumma Vyřezané tvary v detailu

Krásný den
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyřezávaný Valentýn
Vyřezávaný Valentýn
potěšte své blízké na Valentýna vyřezávanými přáníčky nebo romantickou krabičkou
shlédnuto: 4124x,
komentářů: 4

Peněženka
Peněženka
Návod na to, jak ušít malou tenkou peněženku pro děti.
shlédnuto: 8029x,
komentářů: 15

Recenze - Brother Innov Is 2600
Recenze - Brother Innov Is 2600
test šicího a vyšívacího stroje Brother NV 2600 - dojmy, postřehy, zkušenosti
shlédnuto: 8972x,
komentářů: 7

Záložky do knížky
Záložky do knížky
Jednoduché, rychlé a zábavné záložky do knížek
shlédnuto: 5518x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.