VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Recenze - Brother Innov Is 2600

Testování nových strojů mě opravdu baví a těším se na každý z nich. Tento víkend jsem si odvezla domů Šicí a vyšívací stroj Brother NV 2600- první z celé série nových strojů, které budou tvořit ucelenou řadu. Stroj je kombinovaný - šije i vyšívá dohromady. Má i bratříčky - samostatný šicí a quiltovací stroj Brother NV 1800Q a samostatný vyšívací stroj Brother NV 800E.
Občas se mě někdo ptá co je lepší - jestli jeden kombinovaný nebo dva samostatné. Když si sečtete kolik by stály ty dva samostatné dohromady, zjistíte, že koupit jeden kombinovaný vyjde levněji a ušetříte kromě peněz i prostor. Nevýhodou ale je, že nemůžete zároveň šít i vyšívat a samozřejmě opotřebováváte jeden stroj víc než dva samostatné. Takže je to jedno, nedá se říct, že kombinovaný je horší. Záleží nejvíc na tom, jestli si za ty dva samostatné připlatíte a využijete je v plné míře.

Recenze - Brother Innov Is 2600

Začnu asi svými dojmy ze stroje po dvou dnech intenzivního testování:
je to silný stroj, obsluha je velice příjemná, jednoduchá, krásně provazuje a má velkou vyšívací plochu. Moc se mi líbil barevný display, který u předchozího modelu hodně chyběl - u vyšívání jsou odstíny nití více než podstatné.

Oproti vyššímu modelu Brother InnovIs V5, který mám já, u tohoto testovaného stroje chybí některé drobnosti, jako například možnost vypnout čidlo spodní nitě a došít s těmi pár metry na cívce, u vyšívání neodstříhává přejezdy nití, display je menší a šicí plocha taky.

Naopak vůči nižšímu modelu Brother InnovIs 1250 boduje barevným displayem, češtinou ve stroji, velikostí vyšívacího rámečku a v neposlední řadě i šicími funkcemi ICAPS a Pivot, které vám popíšu níže.

Šicí funkce:

Protože je to kombinovaný šicí a vyšívací stroj, začala jsem šitím. Zrovna jsem měla rozešitou tašku, kterou si vymyslel můj manžel do auta. Takové větší pouzdro, do kterého se vejde výstražný trojúhelník, škrabka na sníh a další nezbytnosti. Pouzdro se pomocí suchých zipů připevní v kufru na boční stranu a všechno bude dokonale uloženo.

Šicí stroj Brother NV 2600 dostal pěkně zabrat - sešívala jsem: dvě vrstvy kočárkového šusťáku, jednu vrstvu Ronopastu a jednu vrstvu Decovilu a k tomu ještě suchý zip. Takže slušná zátěž. A provazoval dokonale. Potom jsem ho ještě prohnala přišívání boků a obšívání šikmým proužkem - tři vrstvy kočárkového šusťáku, Ronopast, Decovil, šikmý proužek a to vše v obloučcích, rozích a v místech, kde levá strana patky byla výš než pravá. A provazoval dokonale - na rovinkách jsem to mastila nejvyšší rychlostí a ani se nezakuckal. Je holt kovový a bytelný.

prošije mnoho vrstev prošije mnoho vrstev taška do auta taška do auta

Další věc, která mě velmi zajímala, byly ozdobné stehy. Stroj má stranový podavač - umí šít vlevo a vpravo, na nohavici umí přišít čtvereček a právě toho stranového podávání využívá k šití krásně širokých ozdobných vzorů. Ty kytky mě naprosto uchvátily a musím je ještě někdy vyzkoušet bobbin workem a bavlnkou. Nejširší vzory mají 4 cm na šířku a stranové podávání se používá i na písmenka, která stroj šije v šicím módu - např. výška znaku A je 11 mm. Má tři klasické abecedy plus azbuku a nějaké japonské znaky.

Brother nv 2600 - široké stehy ty kytičky jsou fakt krásné Brother nv 2600 - písma Brother nv 2600 - ozdobné stehy

Přehled stehů vidíte na vnitřní straně horního odklápěcího krytu a ořu výběru potom na displayi vidíte jak patku, kterou se bude steh šít, tak další nastavení.

Přehled stehů vidíte na vnitřní straně horního odklápěcího krytu Brother NV 2600 - přehled stehů Brother NV 2600 - přehled stehů Brother NV 2600 - přehled stehů
ozdobné stehy na displayi

Co se týče šití, tak nejvíc se mi líbí síla stroje a funkce jako je

Pivot - funkce automatického přízdvihu patky. Pokud si tuto funkci zapnete, stroj vždy při zastavení šití lehce nadzvihne patku a vy můžete materiál otočit nebo třeba vytáhnout špendlík

ICAPS - funkce automatického systému řízení přítlaku patky - je super v tom, že když si ji zapnete, čidlo monitoruje výšku šitého materiálu a podle toho upravuje přítlak patky. Tzn. i vysoké vatelínové sendviče prošijete bez kráčející patky naprosto dokonale, protože stroj ubere přítlak patky na optimum. Podobně se tím bezvadně třeba zkracují rifle - stroj vidí, že jde šev (kde je naskládaných víc vrstev a je tam hrb), sám na tu chvilku ubere přítlak a vy projedete jako po másle.

SFSD - obdélníkový průmyslový podavač - narozdíl od eliptických podává látku líp.

Patky - kromě základních patek, které máte přehledně uložené v boxu ve stroji je v základní výbavě opravdu široký sortiment patek včetně kráčející patky a patky s ořezem.

Brother nv 2600 - patky přehled příslušenství

Čeština - bombastické je, že veškeré pokyny k šití i vyšívání jsou v českém jazyce. Ruku na srdce, stroj přeci jenom často hlásí, že např. nemůžete pustit šití, dokud nedáte šicí patku dolů. A kdo se s tím má anglicky luštit :) Na fotkách vidíte, že opravdu stroj mluví česky :)

ovládání v češtině ovládání v češtině ovládání v češtině

Vyšívací funkce:

Nejvíc při vyšívání určitě oceníte barevný display. Přesně vidíte odstíny barev a ovládání je taky uděláno intuitivně.

Vyšívací vzor na displayi stroje ovládání v češtině

Stroj má dvě cívková pouzdra - jedno šicí s klasickým utažením napětí spodní nitě a potom druhé vyšívací (označené červeným puntíkem, takže vidíte hned po vyndání cívky spodní nitě, které cívkové pouzdro máte ve stroji). Vyšívací cívkové pouzdro má vyšší napětí spodní nitě, aby výšivka byla hezká shora a spodní bílá vyšívací nit byla utažená dole.
Narozdíl od dalších vyšívacích strojů Brother nemá plastovou krycí desku cívkového pouzdra, deska je kovová a musí se odšroubovat jeden šroubek, když chcete cívkové pouzdro vyměnit.

kovová krycí destička 2 cívková pouzdra

Vyšívací plocha je 16x26 cm, v základním vybavení stroje jsou dva rámečky - jeden s rozměrem 16x26 cm, druhý 13x18 cm. Výšivky do stroje se přenášejí pomocí USB flash disk. Stroj už nemá vstup na starou paměťovou kartu ani na kabel pro propojení stroje s počítačem.

vstup na USB flash disk

Rámeček se do vyšívacího ramene zasouvá - díky tomu krásně drží a výšivka je naprosto přesná. Stroj také pozná velikost vyšívacího rámečku a nenechá vás vyšívat výšivku, co se do zasunutého rámečku nevejde.

zasouvání rámečku stroj kontroluje u rámečků velikost

Teď už standardně vyberete výšivku, navléknete nit a stroj vyšívá. Ve stroji je uloženo už v paměti 138 různých vzorů. Podrobně je máte rozkreslené i v barevné brožuře dodávané se strojem, která je u všech Brother vyšíváků. Mě uchvátili tihle redworkoví sněhuláci. Budou z nich prostírky :)

vyšívání Sněhuláci - vzor ze stroje Brother NV 2600 Sněhuláci - vzor ze stroje Brother NV 2600 Sněhuláci - vzor ze stroje Brother NV 2600

Další z překrásných vzorů ve stroji jsou vzory pro ozdobné prošívání polštářů a dek. Mám nachystané pruhy na zahradní židle a jeden z nich jsem rovnou vyšila - vzor má dvě barvy - v praxi to znamená, že buď můžete skončit hned po první barvě a mít hvězdu bez dodatečných detailů, nebo tam ty detaily dovyšijete a můžete je mít dokonce jinou barvou. No není to krása? Toto bych taky chtěla jednou programovat.

quiltovací vzory - vatelín v rámečku quiltovací vzory - vatelín v rámečku vyšívák už quiltuje vyšívák už quiltuje
vzor na obrazovce stroje Prošívá vatelín Prošívá vatelín vznikne krásný plastický vzor
po první barvě můžete skončit a nechat vzor vyšitý bez dalších detailů prošitím další barvy - stále bílou- doplníme vzor drobnými detaily a je proquiltováno a je proquiltováno

Krásný den
Lenka

PS: kukněte ještě na video:




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Záložky do knížky
Záložky do knížky
Jednoduché, rychlé a zábavné záložky do knížek
shlédnuto: 5517x,
komentářů: 1

Patchworková růže
Patchworková růže
Trocha hraní s patchworkem. Tahle růže vychází z techniky bláznivého patchworku, ale přitom je do detailu promyšlená dopředu
shlédnuto: 6459x,
komentářů: 6

Mezipodložky - řežte levně
Mezipodložky - řežte levně
Provoz a používání řezacích plotrů zlevňuje! Chcete vyřezávat a netrápit se opotřebením řezacích podložek? Máme pro vás řešení!
shlédnuto: 10630x,
komentářů: 7

Krabičky na dárečky
Krabičky na dárečky
vyřežte si během chvilky krabičky na malé dárečky, ozdůbky na stromeček nebo dekoraci do okna
shlédnuto: 10345x,
komentářů: 11






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.