VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jmenovka na dveře

Autor: Dita

Před nedávnem se moje dcera konečně dočkala svého nového pokoje. No a aby bylo všem příchozím okamžitě jasno čí že je tohle království vymyslela jsem malou ozdobu na dveře.

Na šití velice jednoduchá záležitost, která měla ovšem u mé dcery - a nejen u ní obrovský úspěch.

Jmenovka na dveře

Na výrobu téhle jmenovky budete potřebovat pouze minimum materiálu, takže můžete využít různé zbytky látek, které určitě každá z vás doma má. Základní materál asi 35x50cm no a potom několik čtverečků různých barev vel. asi 6x6 cm, dále vatelín 35x20cm, karton stejného rozměru, šňůrku na zavěšení (můžete si ji ušít tak jako já z některé z barevných látek) a trochu fantazie :).

Použitá výšivka:

Klárka - aplikace

Postup:

Nejprve si do vyšívacího rámečku upněte základní látku podloženou rounem a vyšívacím podkladovým materiálem. Vatelín způsobí, že výšivka bude plastičtější a nadýchaná. Upevněte do šicího stroje a jako první stroj vyšije ozdobnou výšivku kolem jména.

Nejprve si do vyšívacího rámečku upneme základní látku podloženou rounem a vyšívacím podkladovým materiálem. Vatelín způsobí, že výšivka bude plastičtější a nadýchaná. Upevníme do šicího stroje jako první vyšijeme ozdobnou výšivku kolem jména

Potom se pustíme do jednotlivých písmenek. Přišpendlete čtvereček materiálu na místo, kde bude první písmenko. Stroj přišije barevnou látku na podklad ve tvaru písmenka a my obstřihneme látku těsně kolem švu.
Stejně postupujeme u každého dalšího písmenka. Barvy nití můžete měnit podle látky, ale všechna písmenka se budou ještě přešívat hustým saténovým stehem, takže stačí zvolit nějakou neutrální světlejší barvu a tou přišít všechna písmenka bez výměny nití.

Přišpendlíme čtvereček materiálu na místo, kde bude první písmenko. obstřihneme látku těsně kolem švu. Stejně postupujeme u každého dalšího písmenka. tak dlouho, až máme přišitá všechna písmenka.

Vyšívací rámeček upevněte zpět do stroje a ten nám jednotlivá písmenka obšije – naším úkolem je pouze měnit barvu nití podle barvy materiálu.

Vyšívací rámeček upevníme zpět do stroje ten nám jednotlivá písmenka obšije takto vypadá hotová výšivka z rubu

Nejdůležitější část máme hotovou, tak si připravíme další díly, které budeme potřebovat k dokončení jmenovky.
Podle šablony si na materiál a na karton předkreslete tvar, který jsme si samy vymyslely a obstřihněte.

Podle šablony si na materiál a na karton předkreslíme tvar a obstřihneme

Spodní část jmenovky ze základní látky přestřihněte asi v jedné třetině, oba vzniklé kraje obnitkujte, podehněte, prošijte a vyžehlete.

Spodní část jmenovky ze základní látky přestřihneme asi v jedné třetině oba vzniklé kraje obnitkujeme, podehneme, prošijeme a vyžehlíme.

Jednotlivé části složte lícem do sebe, sešpendlete, předšijte do tvaru – do horní části nezapomeňte vložit šňůrku na zavěšení a obstřihněte.

Jednotlivé části složíme lícem do sebe, podle šablony nakreslíme tvar sešpendlíme předšijeme do tvaru – do horní části nezapomeneme vložit šňůrku na zavěšení obstřihneme

Obraťte do líce, vymněte rožky a vyžehlete.

Obrátíme do líce, vymneme rožky a vyžehlíme. Obrátíme do líce, vymneme rožky a vyžehlíme.

Otvorem, který nám vznikl v zadní části vložte karton pro vyztužení.

Otvorem, který nám vznikl v zadní části vložíme karton pro vyztužení. Otvorem, který nám vznikl v zadní části vložíme karton pro vyztužení.

Pověsíme na dveře a všichni můžou začít obdivovat :).

Pověsíme na dveře všichni můžou začít obdivovat :)

Klíčová slova:

návod, projekt, děti, aplikace

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Pravítkovník - zpátky do školy
Pravítkovník - zpátky do školy
obal na pravítka, aby se nelámala v aktovce
shlédnuto: 9683x,
komentářů: 6

Krajkové naušnice - mušle
Krajkové naušnice - mušle
potřebujete jen rozpustný vliselín, nit a vyšívací stroj :)
shlédnuto: 7796x,
komentářů: 5

Jak vyšívat na froté
Jak vyšívat na froté
Ukážeme vám jak na chlupaté materiály a ušijeme společně houbičku a žínku
shlédnuto: 7791x,
komentářů: 1

Software Era v češtině!
Software Era v češtině!
Povíme vám jak si software Era přepnout do češtiny.
shlédnuto: 6921x,
komentářů: 15






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.