VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Kuchyňská rukavice

Připravili jsme pro vás praktického pomocníka do kuchyně. Kuchyňskou chňapku si můžete vyrobit v "cukuletu" a sladit ji s interiérem vaší kuchyně. Jako dárek určitě potěší vaše blízké.

Kuchyňská rukavice

Pro ušití chňapky jsme připravili velkou výšivku, která rukavici vyšije i ozdobně prošije - kvůli potřebné velikosti chňapky je potřeba na vyšití mít vyšívací plochu 20x30 cm - použili jsme naši novou sadu pro zvětšení vyšívací plochy pro šicí a vyšívací stroje Brother řady V - V3, V5, V7. Pokud máte menší vyšívací rámeček, stačí vyšít na rukavici redworkovou výšivku a doplnit ji ručním quiltováním - tvar rukavice můžete obkreslit z vaší oblíbené stávající rukavice nebo si vytisknout obrázek výšivky ve velikosti formátu A4.

Použité výšivky

Kuchařka v rámečku
Kuchyňská rukavice - horní díl
Kuchyňská rukavice - spodní díl
Kuchyňská rukavice - sešití

Postup:

1. Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky

Do vyšívacího rámečku upněte materiál a výztuhu. My jsme použili obyčejný vatelín, ale určitě lepší je arachne nebo speciální izolační rouno do chňapek, které má na sobě vrstvu hliníkové fólie (tuhle výztuhu bych ale osobně neprošívala). Není už potřeba přidávat podkladový materiál pro vyšívání. Rámeček vložte do vyšívacího stroje a spusťte první výšivku - horní díl s obrázkem kuchařky.

Podložte vrchní materiál vatelínem. Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky. Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky. Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky.
Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky. Vyšijte vrchní stranu kuchyňské chňapky.

2. Vyšijte spodní stranu kuchyňské chňapky

Po dokončení první výšivky vyjměte rámeček ze stroje. Výšivku z rámečku vyndejte a materiál upněte o kousek dál. Vložte rámeček do stroje a vyšijte druhou výšivku - spodní díl s prošíváním. Nezapomeňte výšivku stranově převrátit, aby na sebe díly seděly. Pomocí zrcadlení výšivky přímo ve stroji můžete samozřejmě také udělat levou + pravou rukavici.

Vyšijte spodní stranu kuchyňské chňapky Osově obraťte spodní stranu rukavice. Osově obraťte spodní stranu rukavice. Vyšijte spodní stranu kuchyňské chňapky

3. Sešijte díly podšívky

Složte materiál pro podšívku, tentokrát už bez výztuhy, lícem na líc a upněte do vyšívacího rámečku. Vložte do stroje a spusťte poslední výšivku - sešití. Po dokončení vyšívání vyjměte rámeček ze stroje.
Tato výšivka je určená k tomu, aby vám urychlila sešívání podšívky (překreslit na díly, sešpendlit, sešít :) - vyšívák to zvládne za chviličku :D ... výšivka zároveň nechá potřebné díry - pokud budete podšívku sešívat na klasickém stroji, udělejte to přesně tak, jak to sešil vyšívací stroj.

Sešijte díly podšívky. Sešijte díly podšívky. Sešijte díly podšívky. Sešijte díly podšívky.

4. Připravte díly pro sešití

Nyní už budete skutečně potřebovat klasický šicí stroj :) Díly podšívky obstřihněte 1 cm od kraje šití.

Vystřihněte 1 cm od šití. Vystřihněte 1 cm od šití.

Obstřihněte vrchní a spodní díl chňapky 1 cm od kraje šití. Složte díly lícem na sebe a sešpendlete.

Vyšijte spodní stranu kuchyňské chňapky Vystřihněte díly 1 cm od kraje. Vystřihněte díly 1 cm od kraje. Připravte díly pro sešití.

5. Sešijte vnější vrchní a spodní díl chňapky

Sešpendlené díly k sobě přišijte. Šijte těsně vedle vnitřního obrysu výšivky. Na sešívání těchto vysokých vrstev je dobré použít horní podávání nebo kráčející patku. Na Brotherech se systémem ICAPS pro automatické řízení přítlaku patky podle výšky materiálu to zvládnete i s klasickou patkou bez horního podávání.
Po sešití udělejte ostrými nůžkami nástřihy v kulatinách a tam kde to jde rozžehlete švové záložky.

Sešijte vrchní a spodní díl chňapky. Sešijte vrchní a spodní díl chňapky. Udělejte ostrými nůžkami nástřihy v kulatinách.

6. Sešijte vnější díl s vnitřní podšívkou

Připravte poutko, přiložte ho na lícovou stranu chňapky blízko švu směrem dovnitř a připevněte špendlíkem tak jako na obrázku. Otočte podšívku lícem nahoru a vsuňte do rukavice. Podšívka a vyšité vnější díly chňapky budou k sobě lícem. Švy by měly ležet přesně na sobě. Nastehujte nebo sešpendlete horní okraj, aby se vám při šití nehrnul a prošijte ho na stroji v šíři švové záložky 1 cm. Opět na většině strojů doporučujeme použít kráčející patku nebo horní podávání.

Připravte poutko. Předšijte spodní okraj podšívkou. Předšijte spodní okraj podšívkou.
Předšijte spodní okraj podšívkou. Předšijte spodní okraj podšívkou.

7. Obraťte chňapku

Otvorem v podšívce chňapku obraťte a dobře vymněte všechny oblouky. Švové záložky otvoru složte směrem do rubu a v kraji sešijte.

Obraťte. Obraťte. Zašijte otvor. Zašijte otvor.

8. Prošijte spodní okraj chňapky

Vyžehlete a našpendlete spodní okraj chňapky a prošijte 1 cm od kraje.

Prošijte spodní okraj chňapky. Prošijte spodní okraj chňapky. Prošijte spodní okraj chňapky.

Máte hotovo. Doufám, že budete mít z chňapek radost :)

Kuchyňská chňapka Kuchyňská chňapka Kuchyňská chňapka Kuchyňská chňapka

Příjemné vaření :)
Lenka

Kuchyňská rukavice Kuchyňská rukavice Kuchyňská rukavice


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční kuřátka
Velikonoční kuřátka
Veselé velikonoční jmenovky na váš stůl.
shlédnuto: 3017x,
komentářů: 1

Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Jednoduchá skládačka vyřezaná na plotru.
shlédnuto: 3020x,
komentářů: 0

Vyřezávané kraslice
Vyřezávané kraslice
Jednoduchá velikonoční inspirace na řezacím plotru Brother.
shlédnuto: 3006x,
komentářů: 0

Pořadač na patky k šicímu stroji
Pořadač na patky k šicímu stroji
Všude se válí spousta šicích patek, ale když zrovna potřebujete tu na skrytý zip, ne a ne ji najít? Ušijte si praktický a pěkný pořadač.
shlédnuto: 5248x,
komentářů: 8






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.