VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv

Návod na kapsičku nebo pouzdro, obal. Postup šití můžete použít prakticky na jakoukoliv velikost - šila jsem takto obal na 17-ti palcový velký notebook, malou kapsičku na USB flešky, které se mi do té doby volně povalovaly po kabelce i obal na mobil.

Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv

Postup:

Začněte tím, že si určíte velikost, jakou má pouzdro mít. Na mobil jsem přidala na každé straně asi 1,5 cm. Látku jsem přeložila, ustřihla jsem potřebnou velikost a jeden rožek jsem zaoblila. Zaoblit můžete buď od oka, nebo třeba podle nějaké sklenice, dá se krásně použít i zažehlovací pravítko, které má vyznačené různé velikosti rožků. Pokud budete šít pouzdro na tablet, dejte si pozor, abyste rožek nezaoblili moc, tablet by se vám tam nemusel potom vejít :)

Začněte tím, že si určíte velikost, jakou má pouzdro mít. Na mobil jsem přidala na každé straně asi 1,5 cm. Látku jsem přeložila, ustřihla jsem potřebnou velikost a jeden rožek jsem zaoblila.

Ve stejném tvaru, jako horní látku, si střihněte ještě vnitřní látku pouzdra a výplň, pokud chcete mít pouzdro měkké. Já nejraděj používám termolín, ale tentokrát jsem použila zbytek nějakého nižšího vatelínu. Fotka dost zkresluje, ve skutečnosti jsou všechny tři části stejně velké.

Ve stejném tvaru, jako horní látku, si střihněte ještě vnitřní látku pouzdra a výplň

Dál potřebujete nekonečný zip s jezdcem - prodává se v metráži. Na pouzdro využijete jenom půlku zipu a oba konce potom zapnete do sebe. Zip si rozepněte do potřebné délky a našpendlete na horní barevnou látku. Díky našpendlení budete hned vědět, jak dlouhý kus potřebujete. Špendlete líc zipu k lícu látky, kraj zipu ke kraji látky tak, jak to vidíte na fotkách.
TIP: je dobré nechat na obou stranách zip tak 3 cm plandat přes látku, bude se vám to hodit až budete potřebovat nasadit jezdec.

Dál potřebujete nekonečný zip s jezdcem - prodává se v metráži. Využijete jenom půlku zipu - zip si rozepněte do potřebné délky a našpendlete na horní barevnou látku. Špendlete líc zipu k lícu látky, kraj zipu ke kraji látky tak, jak to vidíte na fotkách. je dobré nechat na obou stranách zip tak 3 cm plandat přes látku, bude se vám to hodit až budete potřebovat nasadit jezdec

Našpendlený zip k látce přišijte.

Našpendlený zip k látce přišijte. Našpendlený zip k látce přišijte.

Po přišití zipu pokračujte dalšími vrstvami. Když si dáte barevnou látku se zipem lícem nahoru na stůl, tak dolů pod ni přijde výplň - termolín. Na barevnou látku se zipem potom lícem dolů položte díl vnitřní látky.
TIP: Pokud na horní nebo vnitřní straně pouzdra chcete další kapsičky, našijte je na díl ještě předtím, než začnete vrstvy skládat na sebe.

Další vrstvy - výplň, na ni barevná látka lícem nahoru. Na barevnou látku lícem nahoru přijde vnitřní látka lícem dolů.

Vše sešijte dohromady. Pokud jste začátečnice a necítíte se na to sešít rovnou všechny vrstvy zároveň, můžete na to jít postupně - nejprve přišijte k barevné látce výplň a až bude přišitá, přidejte vnitřní vrstvu. Šili jsme na šicím stroji Brother NV 35.

Vše sešijte dohromady. Můžete šít postupně - nejprve přišijte výplň a potom vnitřní látku Můžete šít postupně - nejprve přišijte výplň a potom vnitřní látku

Sešité pouzdro protočte do lícu. Pokud chcete, můžete ho nyní vyžehlit a prošít v lícu v kraji. Látky si tak krásně sednou k sobě a pouzdro se bude líp otevírat. Já mám pouzdérka raděj neprošitá - nadýchaná, ale je to na vás :)

Sešité pouzdro protočte do lícu. Sešité pouzdro protočte do lícu.

Nyní složte pouzdro oběma konci zipu k sobě, bude potřeba navléknout jezdec. Nejlepší je našpendlit si díly doprostřed pouzdra tak, aby zip krásně seděl k sobě, oba plandající kusy zipu si ustřihnout na přesně stejnou vzdálenost a nasunout jezdec. Když se daří, dá se to udělat na první dobrou, ale kolikrát se s tím mořím i deset minut :)

Nyní složte pouzdro oběma konci zipu k sobě. Nejlepší je našpendlit si díly doprostřed pouzdra tak, aby zip krásně seděl k sobě oba plandající kusy zipu si ustřihnout na přesně stejnou vzdálenost a nasunout jezdec

Na šicím stroji si nastavte cikcak šířky 5 mm, délku stehu nastavte co nejmenší a sešijte zapnutý zip v rožku pouzdra k sobě, aby se vám už nemohl rozepnout.

Na šicím stroji sešijte zapnutý zip v rožku pouzdra k sobě, aby se už nemohl rozepnout. sešijte zapnutý zip v rožku pouzdra k sobě, aby se vám už nemohl rozepnout.

Nyní znovu otočte látky pouzdra rubem ven - lícem dovnitř a budeme sešívat. Nejprve vnější barevnou látku s výplní sešijte na volné straně k sobě. Potom sešijte vnitřní světlou látku, ale pozor - začněte sešívat u zipu a na konci nechte volných cca 8 cm na protočení - touto dírou budete celé pouzdro obracet do lícu. Pečlivě zapošívejte.

Pouzdro znovu protočte do rubu se sešijte volnou stranu horní látky a výplně k sobě. Potom sešijte i část vnitřní látky - začněte u zipu a na druhém konci nechte volných asi 8 cm na protočení

Protočte do lícu a díru po protočení zašijte. Látky složte dovnitř, sešít můžete buď v ruce neviditelným stehem, nebo si navlečte do šicího stroje nit v barvě látky a sešijte to zvenku strojově při krajíčku látky.

Protočte do lícu a díru po protočení zašijte. Protočte do lícu a díru po protočení zašijte.

Teď už stačí vyžehlit a máte hotovo :) Na fotce vidíte nejen pouzdro velikosti mobilu, ale i druhé, menší, které používám na USB flešky, které s sebou nosím v kabelce. Pouzdra šiju schválně hodně barevná, aby se v černé tašce dobře hledala.

Teď už stačí vyžehlit a máte hotovo :) Pouzdro můžete ušít v libovolné velikosti Pouzdro na USB flešky s vnitřními kapsičkami

Jak už jsem psala na začátku, velikost pouzdra je jenom na vás - šila jsem takto i obal na notebook (tam je ale potřeba přidat oproti velikosti notebooku na každou stranu asi 3cm, protože notebook je o dost vyšší.

TIP: pokud byste chtěli zapínání pouzdra udělat tak, aby jezdec zipu byl po zapnutí pouzdra nahoře na užší části, museli byste látku ustřihnout tak, aby dva obdélníky mobilu nebyly spojené na kratší straně, ale naopak aby byly spojené před začátkem šití na delší straně. Potom vám zip krásně vyjde tak, že zapínání bude končit na užší straně.

Obal na mobil Pouzdro na mobil Obal na mobil

Krásný den

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Svítící domečky
Svítící domečky
Nejen vánoční dekorace, která vykouzlí kouzelnou atmosféru
shlédnuto: 5263x,
komentářů: 2

Výzdoba oken školy
Výzdoba oken školy
S plotrem se dá kouzlit i ve škole. Specielně, když máte vyřezat vánoční výzdobu do 20 oken
shlédnuto: 5871x,
komentářů: 0

Vánoční tričko - nažehlovací fólie
Vánoční tričko - nažehlovací fólie
Vánoční tričko dělané v podstatě na zakázku pro jednu kamarádku :)
shlédnuto: 3092x,
komentářů: 0

Videonávod - svatební přáníčko
Videonávod - svatební přáníčko

shlédnuto: 1813x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.