VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Obrázek na zeď

... aneb Zarámujte si svoji oblíbenou výšivku

Mám vyšívací stroj Brother 900 a proto stále hledám využití pro krásné výšivky, které umí. Vyšívám dětem obrázky na trička, jména na sáčky na přezůvky, babičkám „deklíky“ na marmelády, ale když pak přijde na návštěvu kamarádka a já se chci pochlubit tím, co stroj umí, vždycky jsou všechna trička v prádle, sáčky na přezůvky ve škole, deklíky u babiček … zkrátka všechny výšivky jsou zrovna v čudu. Protože se výšivkami chci i sama kochat, řekla jsem si, že je vyšiju, dám do rámečků a budu si jimi zdobit byt :)

Při té příležitosti jsem i pro vás připravila fotonávod jak výšivky rámovat.

Svůj oblíbený vzor si vyšijte třeba na bílé lněné plátno. Kolem vyšívacího rámečku nechte ještě kousek látky navíc pro rámování. Vezměte klasický dřevěný rámeček na fotky. Rámeček otevřu, sklo dám bokem a už ho tam nebudu vracet, protože výsledkem bude místo skla v rámečku látka s výšivkou.

Teď je potřeba z kartonu vyřezat náhražku skla. Karton by tedy měl být silný zhruba jako sklo a ideálně shora bílý aby příliš neprosvítal. Když máme karton vyříznutý přesně na vnitřní velikost rámečku, budeme na něj pozicovat výšivku. Ideální je pozicovat výšivku proti světlu, tak je hezky vidět jestli je vůči kartonu uprostřed a rovně. Teď to ještě zkontrolujeme na stole a potom obrátíme výšivkou dolů. V tomto kroku s tím nesmíte pohnout!

V dalším kroku látku s výšivkou obstřihneme a necháme cca 2,5 cm okolo navíc. Kraje obstřihneme šikmo, aby se nám nepřekrývaly. Za kraje na látku přilepíme ke kartonu, při postupném lepení látku mírně napínáme, aby byla hezky vypnutá. Tímto postupem je přilepená jenom spodní část a horní část je krásně rovná a není deformovaná lepením.

Teď už stačí jenom výšivku vsadit do rámečku (sklo vynecháme) a zavěsit na zeď! Konečně se budu moct výšivkami pořádně chlubit :) ... babička se občas zmíní, že by si chtěla ještě vyšít nějaký obrázek křížkovou výšivkou – tu asi klepne, až uvidí že to nemusí dělat ručně a můj vyšívák bude mít zase co na práci!

Použité výšivky jsou originál Brother přímo vložené v paměti stroje.

Rámeček otevřeme vyřízneme karton vyřízneme karton
Vyříznutý karton výšivku vypozicujeme na kartonu
zkontrolujeme na stole položíme výšivkou dolů obstřihneme okraje látky
látku přilepíme při lepení mírně napínáme Výsledek - výšivka přilepená zespodu ke kartonu
Vložíme do rámečku rámeček zespodu doplníme další vrstvy kromě skla
zafixujeme pověsíme na zeď

Klíčová slova:

návod, projekt, květina, dárek

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Patchwork a výšivka
Patchwork a výšivka
Nebojte se vyšívání a ozdobte svoji patchworkovou deku výšivkou. Pokud hledáte patchwork návody zdarma, tady máte opět jeden z nich, jak využít možností dnešních šicích a vyšívacích strojů. Patchwork techniky jsou velmi krásné a vytvářené dílo potěší.
shlédnuto: 7930x,
komentářů: 0

Nevšední dárek pro babičku
Nevšední dárek pro babičku
deklík na marmelády
shlédnuto: 9651x,
komentářů: 3

Vyšívaný sáček na přezůvky
Vyšívaný sáček na přezůvky
pro dceru do školy
shlédnuto: 7656x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.