VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Rybičky z filcu

Chcete dětem vymyslet originální letní zábavu při které se mohou i něco naučit? Vyrobte si podle našeho projektu rybník plný ryb. Děti mohou hravým způsobem poznávat barvy nebo soutěžit v tom, kdo uloví více ryb!

Rybičky z filcu

Rybky můžete využít i pokud jdete na narozeninovou oslavu rybáře a chcete mu vymyslet originální dárek, který určitě nebude čekat!

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Medúza
Vyřezávací šablona - Medúza 2
Vyřezávací šablona - Velryba
Vyřezávací šablona - Ryba
Vyřezávací šablona - Ryba 2
Vyřezávací šablona - Ryba 3
Vyřezávací šablona - Rejnok

Postup:

Tento projekt byl vytvořen před vydáním rotačního nože (nůž má místo čepele malé řezací kolečko a je určený na řezání různých druhů látek (plátno, bavlna, flanel, filc, žerzej atd.). Pokud doma rotační nůž máte, můžete ho použít na řezání filcu až do výšky 1 mm a řezání s tímto nožem bude mnohem jednodušší, protože filc nemusíte ničím podlepovat, a i tak se vám na podložce pěkně udrží a neshrne se.

Na rybky budete potřebovat filc, dočasné lepidlo ve spreji, podkladový materiál na podlepení filcu, magnety, černý fix, tavnou pistoli a výplň do ryb.

Nachystejte si materiál

Filc i podkladový materiál nastříkejte dočasným lepidlem ve spreji a přilepte je k sobě (filc nastříkejte až úplně do krajů, jinak se může v krajích odlepovat a může vám to při řezání způsobit problémy).

Ustřihněte si podkladový materiál Podkladový materiál nastříkejte lepidlem ve spreji Filc nastříkejte lepidlem ve spreji Filc i materiál přiložte k sobě

Stáhněte si všechny šablony ryb, které chcete řezat. Podlepený filc nalepte na nízko lepící mezipodložku NSS 10 a v plotru zvolte šablonu požadované rybky.

Filc s materiálem přilepte na NSS 10 V plotru vyberte šablonu rybky V plotru vyberte šablonu rybky

Rybku umístěte na plochu a podklad si naskenujte. V možnosti "Edit" zvyšte počet rybek na dvě a druhou rybku zrcadlově otočte, umístěte na filc a spusťte řezání.

Podklad si naskenujte Přejděte do editačních funkcí Rybku si na plochu vložte ještě jednou Druhou rybu zrcadlově otočte

Pozn.: při řezání filcu na plotru řady Brother SDX nedoporučuji filc řezat na automatický přítlak, přítlak (pressure) nastavte na hodnotu 1-2.

Pokud se na řezání rozhodnete použít rotační nůž, filc bez podlepení nalepte na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou), podložku načtěte do plotru, nastavte nižší rychlost a spusťte řezání.

Upravte přítlak a spusťte řezání

Stejným způsobem vyřežte všechny rybky (stejnou rybku můžete řezat i vícekrát, stačí použít jinou barvu filcu a jinak rybku dozdobit).

Řezání rybek Vyřezané ryby

Na rybku si ze zbytků filců dostříhejte očka, popř. jiné doplňky a přilepte je tavnou pistolí, tvář ji dokreslete černým fixem.

Vyřezané ryby Rybce dostříhejte oči Dostříhejte detaily rybek Kolečka přilepte tavnou pistolí

Do rybky nalepte magnet a částečně ji po obvodu zalepte, nechte si pouze škvírku, kterou dovnitř vložíte výplň (jako výplň můžete použít i zbytky nastříhaných filců), po vyplnění rybku zalepte celou.

Dovnitř vložte magnet Dovnitř vložte magnet Dovnitř vložte magnet

Rybky jsou hotové, naházejte je do dětského bazénku (samozřejmě bez vody) a prut si můžete vyrobit z dřevěného proutku, na který přivážete provázek, na konec opět nalepíte magnet (doporučuji silnější než do rybek nebo alespoň více stejných) a hra může začít.

Hotové ryby Hotové ryby Hotové ryby Hotové ryby
Hotové ryby Ryby v rybníku

PS: pokud rybky chcete použít jako dárek pro rybáře, nechte si zespodu větší škvírku, kterou dovnitř vložíte peníze a rybu poté zespodu ručně zašijte. Můžete tak oslavenci přichystat zábavné překvapení. Ryby si bude muset nejdříve ulovit a poté vykuchat. Pokud z toho chcete udělat ještě trochu větší adrenalin, nechte oslavence chytat ryby se zavázanýma očima a přidělte mu navigátora, penízky pak vložte jen do některých rybek a ostatní nechte prázdné a uvidíte, že se všichni pořádně nasmějete!

Chytání ryb Kuchání ryb Do rybek můžete schovat peníze


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Dekorace nad postýlku
Dekorace nad postýlku
Chcete udělat radost nějaké (budoucí) mamince? S naším projektem to hravě zvládnete. Můžete ji vytvořit dárek od srdce a doplnit i datum narození a jméno děťátka.
shlédnuto: 1805x,
komentářů: 1

Zelené krajkované šaty
Zelené krajkované šaty
Chystáte se na dovolenou a nemáte vhodné šaty k moři? Vyrazte rychle na nákup látek a ušijte si s námi sexy krajkové šaty.
shlédnuto: 1390x,
komentářů: 0

Dárková krabička na drobnosti
Dárková krabička na drobnosti
Vyrobte si dárkové krabičky na drobné dárky, bižuterii nebo jiná překvapení.
shlédnuto: 2045x,
komentářů: 0

Barvení textilu přes šablonu
Barvení textilu přes šablonu
Vyrobte si originální tašku, polštář či triko s potiskem želviček.
shlédnuto: 1659x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.