VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Šití polštáře pro začátečníky

Máte chuť pustit se do šití, ale jste úplnými začátečníky a nevíte jak na to? Nebojte se a začněte! Nejjednodušší je najít si nějakou pěknou látku např. s výšivkou a vytvořit si z ní povlak na polštář. Budete mít radost, že jste vytvořili něco originálního a uvidíte, že vás to bude bavit!

Šití polštáře pro začátečníky

Postup:

Na povlak budete potřebovat látku (můžete použít i zbytky), nůžky a samozřejmě šicí stroj (v naší nabídce najdete šicí stroje pro začátečníky i pro pokročilé. Vybere si každá švadlenka! Pokud opravdu začínáte a svým výběrem si nejste jisté, určitě nám zavolejte a rádi vám poradíme!:)).

Pro nás byla impulzem k šití povlaku nádherná výšivka vyšita na kouzelném stroji Brother Luminaire XP1 (výšivku jsme vyšívali na Prague Patchwork Meetingu a nadchla nás natolik, že jsme pro ni hledali další využití).

Jako první sešijte rovným stehem látku s výšivkou (středovou látku přední strany) s bočním pruhem, stejně postupujte i na protilehlé straně. Sešité švy můžete začistit i na overlocku, případně overlockovým stehem na klasickém šicím stroji, zamezíte tak třepení látky a povlak zpevníte.
Tento postup potřebujete, pokud máte jako my středový panel menší, než je zamýšlená velikost polštáře. Můžete samozřejmě polštář střihnout rovnou z látky v požadované velikosti.

Uřežte si boční pruhy Uřežte si boční pruhy Boční pruhy si přišpendlete ke středové látce Boční pruhy přišijte ke středové látce rovným stehem
Boční pruhy přišijte ke středové látce rovným stehem Okraj látky začistěte na overlocku nebo overlockovým stehem Okraj látky začistěte na overlocku nebo overlockovým stehem Okraj látky začistěte na overlocku nebo overlockovým stehem

Pruhy látky srovnejte s hranou středové látky (látky s výšivkou) a přišijte další pruh na spodní i horní stranu povlaku, který překryje středovou látku i s bočními pruhy. Švy opět začistěte na overlocku nebo overlockovým stehem (my jsme švy začišťovali na overlocku Brother 4234D). Vznikne vám tak přední strana polštáře, v našem případě ve tvaru obdélníku.

Přišijte další pruh na horní i spodní stranu povlaku Okraj látky začistěte na overlocku nebo overlockovým stehem

Přední stranu polštáře můžete ještě dozdobit ozdobným stehem. V našem případě jsme použili steh č.38 (vzor hvězdiček) ze stroje Brother Innov-is A80. Vznikne tak decentní dekorace, která povlak krásně dotvoří.

Přední stranu dozdobte ozdobným stehem Přední stranu dozdobte ozdobným stehem Přední stranu dozdobte ozdobným stehem

Celou přední stranu povlaku si změřte a podle přední strany budete stříhat zadní díly polštáře. Pro začátečníky jsme zvolili tzv. hotelové zapínání, to znamená přeložení látky bez použití knoflíků nebo zipu. Obdélníky zadní strany by se měly překrývat alespoň 10-15 cm. Počítejte opět i s přídavkem na švy, takže k polovině přední strany můžete přičíst cca 15-20 cm.

Nachystejte si zadní díl, který se skládá ze dvou částí

Vezměte si první díl zadní strany a nejprve složte a sešijte okraj, který bude sloužit jako překlad. Stejně postupujte i u druhého dílu zadní strany.

Složte a sešijte okraj, který bude sloužit jako překlad Složte a sešijte okraj, který bude sloužit jako překlad Složte a sešijte okraj, který bude sloužit jako překlad Složte a sešijte okraj, který bude sloužit jako překlad

Teď už zbývá jen sešít přední stranu polštáře se zadními dvěma díly. Lícové strany zadních dílů přišpendlete k lícové straně předního dílu, bez přišpendlení by se vám polštář obtížněji sešíval. Polštář sešijte po celém obvodu rovným stehem a můžete jej opět ještě začistit overlockem nebo overlockovým stehem.

Přišpendlete si zadní a přední část k sobě lícem Přišpendlete si zadní a přední část k sobě lícem Přišpendlete si zadní a přední část k sobě lícem Povlak sešijte
Hotový povlak Hotový povlak Hotový povlak Hotový povlak

Hotový povlak otočte lícem nahoru, přežehlete a může vám dělat parádu v ložnici.

Hotový povlak Hotový povlak Hotový povlak Hotový povlak


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Závěsná srdíčka (vyšívání na satén)
Závěsná srdíčka (vyšívání na satén)
Vyrobte si s námi závěsná srdíčka, která dodají místnosti náležitý šmrnc!
shlédnuto: 1116x,
komentářů: 0

Velikonoční trička
Velikonoční trička
Vyrobte si s námi velice jednoduchá a rychlá Velikonoční trička pro malé koledníčky.
shlédnuto: 2461x,
komentářů: 0

Náramky a náušnice z koženky
Náramky a náušnice z koženky
Vyrobte si náramky a náušnice z koženky. Z jednoduchého outfitu můžete během chvíle udělat neobyčejný!
shlédnuto: 2013x,
komentářů: 0

Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Jmenovky na oslavu, které můžete použít i jako velikonoční přáníčko - stačí na kartičku napsat Veselé Velikonoce
shlédnuto: 897x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.