VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční trička

Mám pocit, že čas plyne čím dál tím rychleji. Před chvílí byly Vánoce a najednou jsou Velikonoce za rohem! A já na ně nejsem vůbec připravená! Proto jsem si pro vás dnes připravila velice jednoduchý a rychlý návod na Velikonoční trička pro malé koledníčky. Nyní si můžu alespoň jednu položku ze seznamu příprav odškrtnout. :)

Velikonoční trička

V níže přiložených šablonách vždy najdete vzor (kuřátko, zajíček...) a k tomu několik textů, z kterých si můžete vybrat ten správný pro vašeho koledníčka, vše je v jednom archivu u daného zvířátka.

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Zajíček s textem
Vyřezávací šablona - Zaječice s textem
Vyřezávací šablona - Kuřátko s textem
Vyřezávací šablona - Kuřátko ve skořápce s textem

Postup:

Na výrobu nažehlených triček budete potřebovat termolis, barevné + černou nažehlovací fólii, triko, řezací plotr, žehličku nebo termolis a skalpel.

Nachystejte si materiál

Vyberte si zvířátko a text a šablony si stáhněte do plotru. Na originální standardní podložku si přilepte středně lepící mezipodložku NSS 20 a na tu nalepte černou nažehlovací fólii stranově obráceně (lícem k podložce). V plotru si vyvolejte část vzoru s textem, otočte jej zrcadlově a spusťte řezání. Pokud řežete na řezacím plotru řady SDX, nezapomeňte nastavit poloviční řez "half cut" (na naše fólie jsme použili nastavení cut amount 0,5 mm a half cut pressure 3 a pokud řežete na řezacím plotru řady CM, nastavte hloubku nože na cca 1 a přítlak na 0 (výška nože se může opotřebením a stářím lišit).

Na podložku přilepte nažehlovací fólii lícem k podložce Vyvolejte si šablonu Otočte ji zrcadlově Otočte ji zrcadlově

Jakmile se text dořezal, odlepte černou fólii z podložky a nalepte na ni barevnou nažehlovací fólii lícem dolů. V plotru si vyvolejte vzor zvířátka, opět jej zrcadlově otočte, umístěte a spusťte řezání. Pokud používáte fólii, u které si nejste jistí nastavením, raději udělejte na kraji materiálu malý testovací výřez.

Na podložku přilepte nažehlovací fólii lícem k podložce Vyvolejte si šablonu a otočte ji zrcadlově Pokud si nejste jistí nastavením, vyzkoušejte test

Pokud už máte všechny potřebné vzory dořezané, vezměte si skalpel a všechny přebytečné kousky fólie odstraňte.

Skalpelem odstraňte přebytečné kousky fólie Skalpelem odstraňte přebytečné kousky fólie Nachystané šablony

Začněte si předehřívat termolis. Ideální teplota na zažehlovaní našich nažehlovacích fólií je 155-165°C a délka zažehlování 17-20 sekund. Pokud zažehlujete žehličkou, musíte teplotu podle programu odhadnout a při zažehlování se snažte vyvinout stejnoměrný přítlak na materiál (termolisem bude zažehlení vždy kvalitnější, protože je teplota, čas i přítlak jednotně nastavený).

Text i vzor umístěte na látku a zažehlete. Po zažehlení odloupněte průhlednou krycí fólii.

Šablony přilepte na tričko Šablony zažehlete na termolisu Šablony zažehlete na termolisu Šablony zažehlete na termolisu

Tričko pro šmigrustníka máte nachystané, teď už jen pomlázku a Velikonoce můžou začít! Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný!

Hotová Velikonoční trička Hotová Velikonoční trička Hotová Velikonoční trička Hotová Velikonoční trička
Hotová Velikonoční trička Hotová Velikonoční trička


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Náramky a náušnice z koženky
Náramky a náušnice z koženky
Vyrobte si náramky a náušnice z koženky. Z jednoduchého outfitu můžete během chvíle udělat neobyčejný!
shlédnuto: 2013x,
komentářů: 0

Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Velikonoční jmenovky se zajíčkem
Jmenovky na oslavu, které můžete použít i jako velikonoční přáníčko - stačí na kartičku napsat Veselé Velikonoce
shlédnuto: 897x,
komentářů: 0

Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM
Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM
Všimli jste si, že u řezacího plotru z řady CM je možné naskenovat podložku přímo do programu CanvasWorkspace, kde následně můžete naskenovaný vzor převést do křivek a popř. křivky upravit?
shlédnuto: 1011x,
komentářů: 0

Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro SDX
Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro SDX
Všimli jste si, že u řezacího plotru z řady SDX je možné naskenovat podložku přímo do programu CanvasWorkspace, kde následně můžete naskenovaný vzor převést do křivek a popř. křivky upravit?
shlédnuto: 1741x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.