VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM

Pokud řezací plotr z řady CM už doma máte, všimli jste si, že je možné naskenovat podložku přímo do programu CanvasWorkspace, kde následně můžete naskenovaný vzor převést do křivek a popř. křivky upravit? Pokud jste tuto funkci zatím nevyzkoušeli nebo jen nevíte jak na to, přečtěte si náš článek a můžete si to sami vyzkoušet!

Skenování podložky do CanvasWorkspace - pro CM

Tento podrobný návod je vytvořen pro řezací plotry Brother ScanNCut CM900 a Brother ScanNCut CM700 (prodej tohoto modelu byl již ukončen).

Pokud máte řezací plotr řady SDX, návod na skenování podložky najdete ZDE

V tomto návodu nepopisujeme propojení řezacího plotru a programu CanvasWorkspace, popř. připojení plotru na síť Wifi, takže pokud jste řezací plotr s programem nepropojili, učiňte tak pomocí návodu přiloženého k plotru.

Nejprve si vytiskněte nějaký obrázek. Pokud chcete rozpoznat všechny křivky z obrázku, měl by být ideálně černobílý s jasnými konturami. Pokud chcete rozpoznat pouze obrysy, určitě by měl být obrázek kolem ohraničený konturou, opět ideálně černou. My budeme rozpoznávat pouze obrysy, proto jsme zvolili obrázek pejska, který má jasnou černou konturu a je na bílém pozadí.

Vytisknutý obrázek přilepte na podložku

Vytištěný obrázek nalepte na řezací podložku a načtěte do plotru. V řezacím plotru vyberte na úvodní obrazovce možnost "Scan" a v možnostech skenování zvolte ikonku vlevo nahoře a spusťte skenování.

Na úvodní obrazovce klikněte na možnost Vyberte ikonu v levém horní rohu obrazovky Spusťte skenování

V prohlížeči se přihlašte ke svému CanvasWorkspace účtu a vytvořte si nový projekt. V novém projektu klikněte na ikonu "Image tracing..." (viz. foto níže), objeví se vám obrazovka s možností importu obrázku pro trasování. Na obrazovce zvolte možnost "Select Scanned Image from ScanNCut" a zobrazí se vám obrázek, který jste si v plotru naskenovali.

V programu vytvořte nový projekt Klikněte na ikonu Zvolte možnost Upravte si ohraničení obrázku a možnosti trasování

V levé části obrazovky máte náhled obrázku, v tomto místě si obrázek ohraničte. V pravé části obrazovky je nastavení trasování "Tracing Options", kde si můžete zvolit, zda chcete trasovat pouze obrysy nebo vše podle barvy a také zadat maximální počet barev obrázku. Po zadání všech potřebných parametrů stiskněte "Preview" a zobrazí se vám náhled křivek, pokud nejste s náhledem spokojeni, můžete parametry upravit. Pokud je náhled v pořádku, stiskněte Ok a zobrazí se vám potvrzovací obrazovka.

Klikněte na ikonu Náhled křivek, pokud jste spokojeni klikněte OK

Na ploše nového projektu se vám zobrazí v podkladu světlejší obrázek (s obrázkem už nelze manipulovat) a na obrázku vytrasované křivky.

Na ploše projektu se vám zobrazí obrázek a vytrasované křivky

Pokud se vám některá z křivek nelíbí, můžete ji upravit. Levým tlačítkem myši na křivku dvakrát poklepejte a zobrazí se vám náhled bodů, které můžete upravovat popř. mazat. Pokud chcete nějakou křivku přidat, Klikněte na ikonu "Path" a křivku si můžete ručně vytvořit (při pouhém klikání myší se budou tvořit rovné cesty, pokud tlačítko myši u vytváření bodu podržíte, můžete vytvořit zahnutou cestu a dvojklikem cestu ukončíte).

Body můžete upravovat Klikněte na ikonu Vzor byl odeslán do plotru

V řezacím plotru na hlavní obrazovce klikněte na ikonu "Pattern" a zvolte možnost získání dat po síti Wifi (viz. foto níže). Vzor se stáhne do plotru a obrázek můžete vyřezat.

Klikněte na ikonu Vyberte ikonu v levém horní rohu obrazovky Vzor se stáhne do plotru Vyřezaný vzor
Vyřezaný vzor


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Džínový kapsář
Džínový kapsář
Máte doma spoustu starých riflí a nevíte jak je využít? Vyrobte dětem stylový kapsář!
shlédnuto: 1024x,
komentářů: 0

Srdíčkový věnec
Srdíčkový věnec
Inspirujte se naším projektem a vytvořte si barevný srdíčkový věnec, kterým oživíte vchodové dveře.
shlédnuto: 1917x,
komentářů: 0

Vyšívaná čelenka
Vyšívaná čelenka
Ukážeme Vám, jak si ušít čelenku třeba i s výšivkou. Můžete tak mít ke každé bundě jinou.
shlédnuto: 1482x,
komentářů: 0

Jak opravit zip u bundy aneb jak vyměnit jezdec zipu
Jak opravit zip u bundy aneb jak vyměnit jezdec zipu
Výměna zipu u bundy je nepříjemná práce. Ukážeme vám, jak se tomu můžete krásně vyhnout a ušetřit si čas i peníze.
shlédnuto: 18441x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.