VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Zápichy do jednohubek - ořezové značky

Chystáte narozeninovou oslavu a potřebujete doladit takové detaily, jako jsou zápichy do jednohubek nebo např. do květin na stole? Mrkněte se na náš projekt a naučte se pracovat s ořezovými značkami! Malým princeznám můžete vyřezat malé korunky, rošťákům např. malé autíčka nebo i zvířátkové vzory, vše je jen na Vaší fantazii.

Zápichy do jednohubek - ořezové značky

Pokud jste tvořílkové a vše máte naplánováno do nejmenšího detailu stejně jako já, určitě se vám tento návod bude jednou hodit! A pokud rádi tvoříte, ale něco jiného, určitě se podívejte jak se pracuje s ořezovými značkami. Je to velmi užitečná funkce, kterou beze sporu jednou využijete.

Postup:

Abyste si mohli aktivovat prémiovou funkci ořezových značek v programu CanvasWorkspace, je potřeba zakoupit aktivační kartu CADXPRNTCUT1

V programu CanvasWorkspace se vám po aktivaci karty zobrazí na horní liště nová kolonka "Premium", klikněte na ni a dále zvolte možnost "Show Registration Mark". V rozích podložky se vám zobrazí speciální ořezové (registrační) značky. Klasická domácí tiskárna vám nevytiskne formát této velikosti, proto je nutné formát změnit. Na pravé straně programu je několik ikon, zvolte poslední s názvem "Artboard" a v možnostech "Arboard Size" zvolte velikost A4.

Na horní liště zvolte možnost "File" a následně "Import from Your Computer..." a vyberte v počítači obrázek, se kterým chcete pracovat. Obrázek umístěte do oblasti ohraničené ořezovými značkami a červeným rámečkem. Kolem obrázku si vytvořte ořezovou cestu nebo importujte soubor ve formátu .svg, ve kterém máte ořezovou cestu již nachystanou a nasaďte ji přesně na okraje obrázku.

Import obrázku do programu Nachystání ořezových značek

Pokud máte takto soubor nachystaný, na horní liště opět zvolte možnost "File" a následně "Export PDF File" a "Images Only...". Tento export vám vytvoří soubor PDF, který je nachystaný na tisk s ořezovými značkami. Poté v možnosti "File" zvolte "Export/Transfer FCM File..." a uložte si FCM soubor s ořezovými cestami. Ale pozor, to ještě není vše! Nyní zopakujte úplně stejný proces, ale s tím, že obrázek i ořezovou cestu v programu zrcadlově otočte a opět exportujte tiskové PDF i FCM soubor s ořezovými cestami.

V počítači si najděte první tiskový PDF soubor a tiskněte na papírové samolepky velikosti A4, ale nezapomeňte zvolit tisk skutečné velikosti souboru. Následně si najděte druhý PDF soubor a ten také vytiskněte.

Samolepky s ořezovými značkami

Na řezací podložku si rovně přilepte vytištěnou samolepku a najděte si správný soubor s ořezovou cestou. Řezací plotr vás vyzve k připevnění materiálu s ořezovými značkami, klikněte na OK a nezapomeňte v plotru správně nastavit poloviční řez (Half Cut: ON + přítlak a rychlost odpovídající materiálu) a spusťte řezání. Pokud si nastavením nejste jistí, vyzkoušejte test řezu na kraji materiálu. Stejným způsobem vyřežte i zrcadlové samolepky.

Vytisknuté samolepky Na podložku si přilepte samolepku Řezací plotr vás vyzve k přilepení materiálu s ořezovými značkami Nastavte si řez

Po vyřezání samolepek si vezměte párátka (nejlepší jsou klasické dřevěné ploché) a nalepte z jedné strany klasický vzor a z druhé strany zrcadlově otočený a pokud chcete vytvořit i zápichy do květin tak stačí, když místo párátek použijete špejle a máte hotovo!

Na párátka nalepte samolepky Na párátka nalepte samolepky Na párátka nalepte samolepky Hotové zápichy
Hotové zápichy Hotové zápichy


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Štítky na deky
Štítky na deky
Patchworkové výrobky si zaslouží i cedulku s označením materiálu, aby nová majitelka věděla, jak deku udržovat.
shlédnuto: 1585x,
komentářů: 1

Ořezové značky do CanvasWorkspace - pro SDX
Ořezové značky do CanvasWorkspace - pro SDX
Chtěli byste vytvářet samolepky nebo obrázky rovnou s ořezovými cestami, abyste nemuseli v plotru zdlouhavě vzory umísťovat? Konečně pro vás máme řešení!
shlédnuto: 2665x,
komentářů: 2

Anděl z papíru
Anděl z papíru
Inspirujte se naším projektem a vyřežte si anděla z papíru, který na Vás bude dohlížet. Rozdejte andílky svým blízkým a rozjasněte si svět.
shlédnuto: 3000x,
komentářů: 0

Taška s nažehleným nápisem
Taška s nažehleným nápisem
Vytvořte si s námi tašku s vtipným "Vánočním" nápisem, kterou můžete nosit na nákupy nebo ji můžete někomu darovat s dobrým vínem uvnitř!
shlédnuto: 763x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.