VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Zástěrka podruhé

V jednom z předchozích článků jsme Vám ukazovali, jak ušít zástěrku. A zmiňovali jsme se, že z koupeného půl metru látky byly hned dvě. Tady je ta druhá:

Když už byla nasazená patka na zakládání lemovky, zástěrku jsme rovnou ušili. Včetně lemů, jenom kapsička zůstala nepřišitá. A teď vám na ní ukážeme, že můžete zdobit i hotové věci a vyšívat i s dětmi.

teď už nevytahujte, jenom vyměňujte nitě

Zástěrka tentokrát pro Janičku, která si sama vybrala vzor aplikace, vybrala si látky i nitě, které použijem, řekla si kam chce výšivku a kam kapsičku. Prostě zástěrka bude její vymazlená :)

Použité výšivky:

Tulipány - aplikace
Červené květiny

Postup aplikace:

Látku podložíme trhacím materiálem a necháme stroj, aby vyznačil kam přijde aplikace. Výšivka je zase na šířku, takže je potřeba otočit správným směrem - bacha - neotočte si ji kytkama dolů :)

Hotovou zástěrku upneme do rámečku Výšivka je zase na šířku, takže je potřeba otočit správným směrem - bacha - neotočte si ji kytkama dolů :) látku podložíme trhacím materiálem a necháme stroj, aby vyznačil kam přijde aplikace Na vyznačené místo přiložíme látku na květy

Rámeček vytáhneme ze stroje, na látku opatrně našpendlíme růžovou látku na tulipánky, vrátíme do šicího stroje a necháme přišít. Jakmile stroj zastaví, vytáhneme rámeček a látku obstřihneme těsně kolem švu. Na stříhání používám originál nůžky Brother, které jsou u stroje v základní výbavě. Nechala jsem stříhat Janičku - bude to přece její zástěrka!

růžovou látku opatrně našpendlíme vrátíme do šicího stroje a necháme přišít Jakmile stroj zastaví, vytáhneme rámeček a látku obstřihneme těsně kolem švu látku obstřihneme těsně kolem švu
Nechala jsem stříhat Janičku - bude to přece její zástěrka Obstřihnuté tulipánky

Jako další látku našpendlíme zelenou na listy. Opět necháme ve stroji přišít. Tady je na fotkách vidět chyba, kterou jsem ve výšivce ke stažení už opravila. Poznáte jaká? Pište do diskuse!

Jako další látku našpendlíme zelenou na listy. Opět necháme ve stroji přišít. Vytáhneme rámeček a obstřihneme

Přebytečnou látku zase obstřihnem a rámeček vrátíme do stroje - teď už nevytahujte, jenom vyměňujte nitě a nechte celou aplikaci obšít saténovým stehem. Děti stály kolem, koukaly a zapínaly stroj :)

Přebytečnou látku zase obstřihnem a rámeček vrátíme do stroje Děti stály kolem, koukaly a zapínaly stroj :) teď už nevytahujte, jenom vyměňujte nitě nechte celou aplikaci obšít saténovým stehem

A jde se na kapsičku. Jája si vybrala výšivku květů, které jsou stínované dvěma barvami, vybrala si ostře růžovou a červenou. Protože kapsička není přes celý rámeček, dala jsem dospod ne trhací, ale raděj stříhací podklad, aby výšivka dobře držela.

Protože kapsička není přes celý rámeček, dala jsem dospod ne trhací, ale raděj stříhací podklad Jája si vybrala výšivku květů, které jsou stínované dvěma barvami, vybrala si ostře růžovou a červenou. A už jenom přišít kapsičku

A už jenom přišít kapsičku a jde se vařit!

A už jenom přišít kapsičku a jde se vařit! Hotová zástěrka


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
tentokrát vyšíváme přímo na látku a velikonoční dekorace vystřihujeme. Jeden z jednoduchých a velmi oblíbených návodů.
shlédnuto: 7146x,
komentářů: 5

Mandala - prostírání
Mandala - prostírání
Vyšijeme 6 dílů koláče a sešijeme je k sobě.
shlédnuto: 7438x,
komentářů: 11

Ptáček - aplikace
Ptáček - aplikace
Ptáčkové už cvrlikají všude kolem, šicí stroj se na ně jenom třese. Právě tato dekorace může přilákat velikonoční čas a návody od nás vám pomohou zkrátit čekání na jaro.
shlédnuto: 10106x,
komentářů: 3

Quiltování, quilting, prošívání
Quiltování, quilting, prošívání
Podrobné informace o quiltování, o její historii, technikách a variacích. Umělecké pojetí patchoworku. Quilting jako styl myšlení, zkušenosti ze života a dobré rady a návody pro patchwork.
shlédnuto: 24082x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.