VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Zatkávání - tentokrát rubem

Na zatkávání je nejlepší, že si máte obrovské množství možností, jak zdobit. Už před časem jsme vám ukázali spoustu variant jak zdobit látku shora. Zajímavé je ale i využívat rubový efekt. Tak se pojďte podívat:

Zatkávání - tentokrát rubem

Potřebujete riflovinu a melírovanou vlnu na pletení. Zatkával zatkávací stroj Merrylock SP 1100. Pokud máte šicí stroj Berninu, můžete použít také zatkávací aparát.

Potřebujete riflovinu a melírovanou vlnu na pletení. Potřebujete riflovinu a melírovanou vlnu na pletení. Potřebujete riflovinu a melírovanou vlnu na pletení.

Už jsem říkala, že dneska vám ukážu, jak se zatkává z rubu na líc. Obrovskou výhodou tohoto způsobu je, že na rub látky si můžete nakreslit přesně kam chcete zatkávat nebo si tam přímo nakreslit vzor.

na rub látky si můžete nakreslit přesně kam chcete zatkávat nebo si tam přímo nakreslit vzor

Zatkávala jsem tentokrát do pevné černé rifloviny od Jindřišky z www.patchworkobchod.cz. Do pevných riflovin se zatkává asi nejlíp, ale jde to samozřejmě i do plsti nebo do bavlny podložené termolínem. Na rubové efekty je riflovina ale opravdu jedinečná.

Riflovinu jsem otočila rubem a začala jsem si hrát Riflovinu jsem otočila rubem a začala jsem si hrát Zatkávání rubem Zatkávání rubem

Riflovinu jsem otočila rubem a začala jsem si hrát :) ... stačí melírovaná příze - chloupky vlny se protkají přes riflovinu do lícu a tam barevně vystoupí. Já jsem zatkávala a náš malej Kuba běhal kolem mě s foťákem - tak jsem mu slíbila, že ty fotky všechny použiju :)

chloupky vlny se protkají přes riflovinu do lícu a tam barevně vystoupí chloupky vlny se protkají přes riflovinu do lícu a tam barevně vystoupí chloupky vlny se protkají přes riflovinu do lícu a tam barevně vystoupí chloupky vlny se protkají přes riflovinu do lícu a tam barevně vystoupí

Nejdřív jsem napíchala vnitřek obdélníku a potom jsem udělala kolem rámeček.

Nejdřív jsem napíchala vnitřek obdélníku a potom jsem udělala kolem rámeček. Nejdřív jsem napíchala vnitřek obdélníku a potom jsem udělala kolem rámeček. Nejdřív jsem napíchala vnitřek obdélníku a potom jsem udělala kolem rámeček.

Nakonec jsem některé z vln zvýraznila ještě druhou křivkou ve stejné barvě hned vedle - ty jsou po otočení do lícu širší.

Nakonec jsem některé z vln zvýraznila ještě druhou křivkou ve stejné barvě hned vedle Nakonec jsem některé z vln zvýraznila ještě druhou křivkou ve stejné barvě hned vedle Nakonec jsem některé z vln zvýraznila ještě druhou křivkou ve stejné barvě hned vedle zatkávání

A teď to kouzlo - otočte na líc.
Ono je to hezké z obou stran a je jen na vás, jestli budete zatkávat na líc nebo na rub.

rubová strana - je jen na vás, jestli tohle neuděláte jako horní stranu lícová strana rifloviny - rub zatkávaného materiálu vlna se propíchá do rubu

Další trik je potom zatkávání rifloviny jen tak - bez dalšího materiálu. Na rub si nakreslíte vzor (já jsem ho kreslila od ruky a moc se mi to nepovedlo, chtělo to něco hezčího - holt příště) a budete rubem propichovat materiál. Čím tmavší riflovina, tím větší efekt.

Další trik je potom zatkávání rifloviny jen tak - bez dalšího materiálu Na rub si nakreslíte vzor

A pak už jenom jedete po nakreslených linkách a propichujete světlá vlákna látky z rubu na líc. Můžete si i odmontovat jehly a nechat pouze jednu - potom docílíte výrazně jemnější kresby. Já mám motýla "píchaného" pěti jehlami a díky tomu, že je velkej asi 20 cm, tak to ujde. Ale příště rozhodně nepodcením to předkreslení podle něčeho hezkého.

pak  jedete po nakreslených linkách a propichujete světlá vlákna látky z rubu na líc Můžete si i odmontovat jehly a nechat pouze jednu - potom docílíte výrazně jemnější kresby.

Po otočení to vypadá takto:
Ony ty mírně napárané a "jeté" rifle jsou moderní, tak to taky zkuste :)

Po otočení to vypadá takto:

Tak, a já si beru tenhle čtverec a jdu z něj šít tašku :)

Tak, a já si beru tenhle čtverec a jdu z něj šít tašku :)

Krásný víkend
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Babičkovka na plotru
Babičkovka na plotru
Babiččina zahrádka je oblíbený patchworkový vzor. Zkuste si ušít alespoň malou kytičku.
shlédnuto: 6772x,
komentářů: 0

Výsledky soutěže na PPM
Výsledky soutěže na PPM
Tento víkend na patchworkové mezinárodní výstavě v Praze probíhala soutěž o zatkávací stroj.
shlédnuto: 2556x,
komentářů: 3

Panenka s oblečením
Panenka s oblečením
Mají vaše děti prázdniny a nudí se? Vyřežte jim panenku na hraní
shlédnuto: 2687x,
komentářů: 0

Velikonoční vajíčka z filcu
Velikonoční vajíčka z filcu
Připravili jsme pro vás jednoduchá vajíčka z filcu, která nerozbijete ani se vám nezkazí.
shlédnuto: 5742x,
komentářů: 14






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.