VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Polštář s vánočními skřítky

Polštářky vám krásně nazdobí byt a je jen na vás, v jakých barvách si je uděláte, aby vám seděly do barevnosti bytu. Zároveň se změnou polštářků dá krásně změnit celý obývací pokoj - pojďte si tedy ušít něco vánočního!

Polštář s vánočními skřítky

Polštář se skřítky je aplikace, takže můžete použít látky stejné jako na vánoční ubrus nebo další polštářky a udělat ho v libovolné barevnosti.

Použité výšivky
Výšivky jsme tentokrát použili z našeho nového přírůstku do rodiny vyšívacích strojů Brother - a to Brother Stellaire XE2, výšivka je i v upgradu XE1 na XE2.
Pokud tento stroj nemáte, nemusíte být smutní. Skřítky si můžete vystříhat a naaplikovat ručně. My vám chceme hlavně ukázat, že je jednoduché si něco takového udělat a připomenout vám, že když potřebujete udělat velkou výšivku, je aplikace dokonalé řešení!

Postup:

Na povlak si připravte spodní látku, zbytky látek s vánočním potiskem na aplikaci, nažehlovací podkladový materiál, nůžky a metr.

Na povlak si připravte spodní látku, zbytky látek s vánočním potiskem na aplikaci,

Velikost výšivky je 289,1 x 189,0 mm a vyšívá se ve velkém rámečku 20x 36cm.
Spodní bílou látku si ustřihněte v šíři 44cm x cca 1m, část, která se bude upínat do rámečku, si podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem tak, aby se spolu s látkou na povlak upnul do rámečku. V rámečku totiž nemusíte mít látku až do krajů, pokud je podžehlená podkladovým materiálem.

Spodní bílou látku si ustřihněte v šíři 44cm x cca 1m, V rámečku totiž nemusíte mít látku až do krajů, pokud je podžehlená podkladovým materiálem.

Jak už bylo zmíněno, použili jsme novinku - vyšívací stroj Brother Stellaire XE2.

Výšivky jsme tentokrát použili z Brother Stellaire XE2 Výšivky jsme tentokrát použili z Brother Stellaire XE2 Na povlak si připravte spodní látku, zbytky látek s vánočním potiskem na aplikaci,

Vložte do vyšívacího stroje rámeček s podžehlenou látkou – stroj vám vyšije - nebo přesněji řečeno vyznačí - část, kam se bude vkládat látka.

Výšivky jsme tentokrát použili z Brother Stellaire XE2 Výšivky jsme tentokrát použili z Brother Stellaire XE2 stroj vám vyšije - nebo přesněji řečeno vyznačí - část, kam se bude vkládat látka.

Do rámečku na vyznačené plochy položte barevnou látku – já ji mám modrou s potiskem, spusťte stroj. Mám vyzkoušeno, že pokud na aplikace používáte klasické bavlněné plátno, není nutné látky ani špendlit, stačí je mít vyžehlené a položit je na rámeček. Pokud byste používali pružné látky, zkuste je alespoň naškrobit nebo lehce přichytit špendlíky.

na vyznačené plochy položte barevnou látku

Stroj další barvou přišije barevnou látku k podkladu.

Stroj další barvou přišije barevnou látku k podkladu.

Jakmile stroj zastaví, opatrně vytáhněte rámeček ze stroje. Dejte si pozor, abyste při vytahování ani zasouvání zpět nepohnuli vyšívacím ramenem!
Přišitou látku opatrně obstřihněte nůžkami co nejblíž ke švu.

Přišitou látku opatrně obstřihněte nůžkami co nejblíž ke švu. Přišitou látku opatrně obstřihněte nůžkami co nejblíž ke švu.

Rámeček vraťte do vyšívacího stroje a spusťte vyšívání – stroj v barvě č. 3 přišije látku hustým cik-cak stehem a v barvách č. 4 a 5 na aplikovanou látku dovyšívá detaily a obšije ji hustým cik-cak stehem.

stroj v barvě č. 3 přišije látku hustým cik-cak stehem stroj v barvě č. 3 přišije látku hustým cik-cak stehem stroj v barvě č. 3 přišije látku hustým cik-cak stehem barvách č. 4 a 5 na aplikovanou látku dovyšívá detaily a obšije ji hustým cik-cak stehem

Rámeček nechte ve stroji. Barva č. 6 vám zase vyznačí další místa, kam budete dávat druhou barevnou látku. Jakmile došije, položte na rámeček barevné látky tak, aby byly vyznačené oblasti přikryté.

Barva č. 6 vám zase vyznačí další místa, kam budete dávat druhou barevnou látku. Barva č. 7 látky přišije k podkladové látce.

Barva č. 7 látky přišije k podkladové látce. Jakmile stroj došije, opět rámeček opatrně vytáhněte ze stroje a obstřihněte přišité látky co nejblíž ke švu. Potom rámeček vraťte do stroje.

Barva č. 7 látky přišije k podkladové látce. obstřihněte přišité látky

Barva č. 8 látku pevně přišije cikcakem a barvy č. 9 a 10 na látku vyšijí detaily a obšijí je hustým cik-cak stehem.

barvy č. 9 a 10 na látku vyšijí detaily a obšijí je hustým cik-cak stehem.

Barvy č. 11 - 14 udělají totéž pro poslední čepičku - my jsme dali červenou látku a podle toho i barvy nití. Takže zase - stroj vyznačí, kam dát látku, další barva přišije, potom obstřihnete a poslední barva začistí.

Ještě nás čeká světlá látka - stroj bude šít vousy. Barva č. 15 vyznačí místo, kam dát látku, barva č. 16 přišije. Naposledy vytáhnete rámeček ze stroje a obstřihnete vousy.

Ještě nás čeká světlá látka - stroj bude šít vousy Barva č. 15 vyznačí místo, kam dát látku barva č. 16 přišije barva č. 16 přišije

Rámeček opět vložte zpět do stroje – stroj díly přichytí a obšije hustým cik-cak stehem.
Nyní bude stroj už jen vyšívat vyšívací nití – světle hnědou barvou trpaslíkům ruky a nosy.

barva č. 16 přišije stroj díly přichytí a obšije hustým cik-cak stehem. Nyní bude stroj už jen vyšívat vyšívací nití – světle hnědou barvou trpaslíkům ruky a nosy. Nyní bude stroj už jen vyšívat vyšívací nití – světle hnědou barvou trpaslíkům ruky a nosy.

V posledním kroku bude stroj vyšívat tmavě hnědou barvou nohy.

Nyní bude stroj už jen vyšívat vyšívací nití – světle hnědou barvou trpaslíkům ruky a nosy. Nyní bude stroj už jen vyšívat vyšívací nití – světle hnědou barvou trpaslíkům ruky a nosy. V posledním kroku bude stroj vyšívat tmavě hnědou barvou nohy. V posledním kroku bude stroj vyšívat tmavě hnědou barvou nohy.

Ve stroji je v posledním kroku ještě výšivka na košilkách trpaslíků. Nám se už nehodilo barevné vzorované látky dovyšívat, takže jsme tuto barvu přeskočili a nevyšívali jsme ji.

Nyní si látku vyjměte z rámečku, opatrně odstraňte nažehlený výztužný materiál a naměřte velíkost povlaku s přídavkem na zapínání a dvojité zašití.

Nyní si látku vyjměte z rámečku, opatrně odstraňte nažehlený výztužný materiál naměřte velíkost povlaku s přídavkem na zapínání a dvojité zašití.

Povlak bude v rozměru 40x40cm a bude mít zapínání na vrchní straně. Látku si složte na půl ( rubem k sobě ) naměřte si od horního okraje 46cm a na šíři 44cm – na vrchní straně je přídavek 6cm na zahnutí a na boční strany cca 2cm ( na každou stranu ) na sešití celého povlaku.

naměřte si od horního okraje 46cm a na šíři 44cm na vrchní straně je přídavek 6cm na zahnutí a na boční strany cca 2cm na vrchní straně je přídavek 6cm na zahnutí a na boční strany cca 2cm

Zahnutí pro zapínání si složte do rubové strany 1,5cm a 2cm a zašpendlete.

Zahnutí pro zapínání si složte do rubové strany 1,5cm a 2cm a zašpendlete. Zahnutí pro zapínání si složte do rubové strany 1,5cm a 2cm a zašpendlete.

V kraji prošijte na šicím stroji. Já jsem použila šicí stroj Brother F410.

V kraji prošijte na šicím stroji. V kraji prošijte na šicím stroji.

Sešití celého povlaku bude tzv. dvojitým švem.
Látka se složí rubem k sobě – cca na patku se obšije rovným stehem

Sešití celého povlaku bude tzv. dvojitým švem. Látka se složí rubem k sobě – cca na patku se obšije rovným stehem Látka se složí rubem k sobě – cca na patku se obšije rovným stehem Látka se složí rubem k sobě – cca na patku se obšije rovným stehem

Povlak obraťte, za švem z rubu zašpendlete. Šicím strojem za švem prošijte a obraťte.

Povlak obraťte, za švem z rubu zašpendlete. Povlak obraťte, za švem z rubu zašpendlete. Povlak obraťte, za švem z rubu zašpendlete. Šicím strojem za švem prošijte a obraťte.
Šicím strojem za švem prošijte a obraťte. Šicím strojem za švem prošijte a obraťte.

Nyní si na hornim okraji pro zapínání naznačte rožky, které se budou odšívat. Rožek je cca 7cm od šití z každé strany.

Nyní si na hornim okraji pro zapínání naznačte rožky, které se budou odšívat. Nyní si na hornim okraji pro zapínání naznačte rožky, které se budou odšívat. Rožek je cca 7cm od šití z každé strany.

Rožky ošijte se zapošitím a povlak obraťte.

Rožky ošijte se zapošitím a povlak obraťte. Rožky ošijte se zapošitím a povlak obraťte.

V otvoru si naznačte umístění knoflíkové dírky a knoflíku.

V otvoru si naznačte umístění knoflíkové dírky a knoflíku. V otvoru si naznačte umístění knoflíkové dírky a knoflíku. V otvoru si naznačte umístění knoflíkové dírky a knoflíku. V otvoru si naznačte umístění knoflíkové dírky a knoflíku.

Do stroje si vložte patku na šití knoflíkové dírky, do které vložíte knoflík – stroj vyšije automaticky knoflíkovou dírku podle velikosti knoflíku.

do stroje si vložte patku na šití knoflíkové dírky do stroje si vložte patku na šití knoflíkové dírky stroj vyšije automaticky knoflíkovou dírku podle velikosti knoflíku stroj vyšije automaticky knoflíkovou dírku podle velikosti knoflíku

Nyní do stroje nasaďte patku na přišívání knoflíků a přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný.

Nyní do stroje nasaďte patku na přišívání knoflíků přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný. přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný. přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný.
přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný. přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný. přišijte knoflík tak, aby byl po zapnutí schovaný.

A máte hotovo.
Do povlaku vložte polštářek a naaranžujte.

Polštářek se skřítky Polštářek se skřítky Polštářek se skřítky Polštářek se skřítky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Taška couching – našívání vlny
Taška couching – našívání vlny
Našívání klubíčkové příze - tzv. couching je další technika, kterou si můžete během chvilky nazdobit tašku nebo džínovou bundu. Pojďte se s námi podívat blíž, jak to funguje.
shlédnuto: 274x,
komentářů: 0

Samolepky na sklenice na jarmark
Samolepky na sklenice na jarmark
Potřebovala jsem něco na školní jarmark. Letos jsme prodávali ořechy v medu - vyrobili jsme si na to samolepky a ukážeme vám, jak na to.
shlédnuto: 411x,
komentářů: 0

Halloweenská výzdoba
Halloweenská výzdoba
Halloween je tady! Tak pokud ještě nemáte výzdobu, tak s námi si ji na plotru vyřežete za chviličku! Tato výzdoba je jednoduchá a rychlá, ale i tak úžasná pro navození tajuplné atmosféry!
shlédnuto: 376x,
komentářů: 0

Obal na diář nebo knihu s výšivkou
Obal na diář nebo knihu s výšivkou
Školní rok je v plném proudu, proto si dnes spolu vyrobíme obal na knihu nebo diář, kterým knihu nebo diář krásně ozdobíte. Obal je látkový - můžete jej vyprat a použít několikrát.
shlédnuto: 220x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.