VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Taška couching – našívání vlny

Našívání klubíčkové příze - tzv. couching je další technika, kterou si můžete během chvilky nazdobit tašku nebo džínovou bundu. Pojďte se s námi podívat blíž, jak to funguje.

Taška couching – našívání vlny

Použité výšivky

Výšivky jsme tentokrát použili z našeho nového přírůstku do rodiny vyšívacích strojů Brother - a to Brother Stellaire XE2, couching vzory najdete i v upgradu XE1 na XE2.

Postup:

Tentokrát si ušijeme riflovou tašku a použijeme na ozdobení našívání vlny, couching.
Nachystáme si riflovinu, vlnu na vyšití vzorů, jehlu s velkým očkem, dále jako vždy nůžky, křídu, centimetr a stroj.

Nachystejte si riflovinu, vlny, nůžky, metr, ... Nachystejte si riflovinu, vlny, nůžky, metr, ...

Tentokrát použijeme na vyšívání novinku a to velkou! Je to vyšívací stroj Brother Stellaire XE2.
Stroj má funkci našívání vlny – couching. Používá se speciální patka na našívání vlny a vodič.

Patka pro couching a vodič příze

Nachystáte si riflovinu, na kterou si naznačíte velikosti tašky. Látku si složte dvojitě nebo po vyšití sešijte. Jeden díl na tašku má rozměry 40 x 48,5 cm - látku jsme přeložili na kratší straně. Když díl střhíhnete z přeložené látky, bude mít po rozložení rozměry 40 x 97 cm - je to včetně přídavků na šev a zapravení horního okraje. Na uši tašky potřebujete popruh nebo si střihněte jako my riflovinu ve dvou pruzích o rozměrech 78 cm x 7,5 cm.

Naměřte a ustřihněte si díly na tašku Naměřte a ustřihněte si díly na tašku

Vše nastříháte.

Vše nastříháte.

Když máte nastříháno, vyberte vzor na stroji - je tam speciální složka C - Couching. Ve stroji je samostatná složka vzorů určených pro couching. Můžete si vybrat ze 40 vzorů a je tam jeden typ písma, který také našívá vlnu a písmo je báječně plastické. Vzory mají speciální druh stehy určený k dokonalému přišití vlny a šijí pomaleji, aby se vlna stihla odvíjet.

Použili jsme Brother Stellaire XE2 Tato složka obsahuje couchingové vzory 40 vzorů pro Couching Vybraný vzor Jelena

Nachystáte rámeček, velikost se odvíjí podle výšivky. Já vybrala jelena do rámečku 200mmx300mm.

Vyberte rámeček podle velikosti výšivky Látku vložte do rámečku 40 vzorů pro Couching

Na stroj si našroubujete patku pro couching a vodič pro šití vlnou.

Couchingová patka Vodič pro couching nasazený na stroji

Ve stroji je krásné video, jak vše upevnit a nastavit. Pustit si ho můžete i tady:


Důležité je upevnit vodiče a patku stavěcím šroubem nastavit tak, aby jehla píchala v levé části patky. Rozšiřující stojan nutně nepotřebujete - vlna se dá umístit i nahoru do prostoru nad cívkou. Je jenom potřeba hlídat, aby se vlna volně odvíjela, jakmile se zasekne, tak výšivka není hezká.
Stroj samotný navlečete klasicky a nahoru dáte vyšívací nit pokud možno v barvě vlny a spodní nit klasicky určenou pro vyšívání.

Vodič pro couching nasazený na stroji Vlna navlečená na stroji

Vlnu si protáhněte přes připevněné vodiče a pomocí přiloženého navlékacího očka protáhněte couchingovou patkou.

Vlna nasazená a provlečená patkou Připraveno vyšívat Vyšívání vlnou začíná Vyšívání vlnou začíná

Na jednu stranu tašky vyšívám jelena a na druhou stranu sovu. Jsou to krásné velké vzory.

Stroj vlnu přišívá klasickou vyšívací nití Stroj vlnu přišívá klasickou vyšívací nití Stroj vlnu přišívá klasickou vyšívací nití Hotová výšivka - stačí provléknout přebytečnou vlnu do rubu
Hotová výšivka - stačí provléknout přebytečnou vlnu do rubu Výšivka na druhou stranu tašky Výšivka na druhou stranu tašky

Vlna má na začátku i na konci vyšívání dlouhý konec, který je potřeba ručně protáhnout do rubu. Ideální na to je jehla s velkým očkem. Navlečete jehlu a protáhnete oba konce do rubu. Tam jen uděláte součky a je hotovo.

Vyšívání vlnou - couching Vyšívání vlnou - couching Vemte si velkou jehlu a vlnu protáhněte do rubu Přebytečnou vlnu protáhneme do rubu

Tašku došijete. Přeložíte lícem k sobě a sešijete boční švy na overlocku nebo na klasickém stroji sešijete a začistíte entlem.

Díl s vyšitými vzory Díl složte lícem k sobě na bocích a na horní straně začistěte na bocích a na horní straně začistěte

Nachystáte si uši na tašku. Ustřižené máte a teď zažehlíte obě dlouhé strany 1 cm.
TIP: pokud se vám uši nechce sežehlovat a šít, použijte koupený polyesterový popruh.

Sežehlete si popruh na uši Sežehlete si popruh na uši Sežehlete si popruh na uši Sežehlete si popruh na uši

Potom ještě na půl. Bude se vám lépe prošívat. Kdo si netroufne, může si ještě zašpendlit nebo zastehovat. Prošijete na šicím stroji.

Sežehlete si popruh na uši Ucho prošijte Ucho prošijte

Tašku otočíte na líc. Na horní části si naznačíte 4 cm na zahnutí.

Vyznačte si 4 cm od horního okraje

Dál si vyznačíte, kam budete všívat uši, cca 10 cm od kraje. Uši přišpendlíte k tašce. Poté obnitkujete overlockem a uši ještě přišijete, aby lépe držely.

Vyznačte si místo na našití uší Vyznačte si místo na našití uší Uši přišpendlete

Podle značek, které máte nachystané, zašpendlíte horní okraj a prošijete.

Prošijte horní okraj Prošijte horní okraj

Odšijete spodní rožky - stačí naznačit 4 cm a prošít. Toto je dobré k tomu, aby taška držela hezky plasticky a měla dole rovné dno v šířce toho odšití.

Odšijte spodní rožky, aby taška byla plastická. Odšijte spodní rožky, aby taška byla plastická. Odšijte spodní rožky, aby taška byla plastická.

Krásná a praktická taška se super motivy na podzim je na světě.
Pokud jste se do couchingu zamilovali stejně jako my, určitě zkusíte nazdobit i další věci - polštářky, bundičky a použijete i písmenka, která stroj taky umí!

Couching - našívání příze na Brother Stellaire 2 Couching - našívání příze na Brother Stellaire 2 Couching - našívání příze na Brother Stellaire 2 Couching - našívání příze na Brother Stellaire 2

Kdybyste si chtěli pustit i české video, kde uvidíte všechno, co je nové u Stellaire XE2, zde je:




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Samolepky na sklenice na jarmark
Samolepky na sklenice na jarmark
Potřebovala jsem něco na školní jarmark. Letos jsme prodávali ořechy v medu - vyrobili jsme si na to samolepky a ukážeme vám, jak na to.
shlédnuto: 411x,
komentářů: 0

Halloweenská výzdoba
Halloweenská výzdoba
Halloween je tady! Tak pokud ještě nemáte výzdobu, tak s námi si ji na plotru vyřežete za chviličku! Tato výzdoba je jednoduchá a rychlá, ale i tak úžasná pro navození tajuplné atmosféry!
shlédnuto: 377x,
komentářů: 0

Obal na diář nebo knihu s výšivkou
Obal na diář nebo knihu s výšivkou
Školní rok je v plném proudu, proto si dnes spolu vyrobíme obal na knihu nebo diář, kterým knihu nebo diář krásně ozdobíte. Obal je látkový - můžete jej vyprat a použít několikrát.
shlédnuto: 222x,
komentářů: 0

Patchworkové podhrnuté aplikace
Patchworkové podhrnuté aplikace
Našívané aplikace jsou moje veliká láska. A když si můžu dílky vyřezat na plotru, je to tím jednodušší. A my vám dnes ukážeme, jak na to!
shlédnuto: 538x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.