VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Barvení textilu přes šablony - stencil

Venku je sychravo, tak už pomalu nastává ten čas návštěv a pro nás čas úklidu, abychom měly v domácnosti vše tip ťop. Proto jsme si pro vás přichystaly návod na to, jak si vytvořit originální polštářky, kterými si zkrášlíte domácnost :)

Barvení textilu přes šablony - stencil

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Kompasová růžice

Na výrobu šablon budete potřebovat řezací plotr, nějakou tvrdší fólii a barvy na textil, na výrobu polštářku pak budete potřebovat látku, pár knoflíků, klasický šicí stroj a na začištění můžete použít například Cik-Cak steh z běžného šicího stroje nebo polštářek začistit s pomocí overlocku.

Postup:

Na flash disk si stáhněte šablonu a ten poté vložte do plotru. Můžete si vybrat z našich stencil šablon nebo si vytvořit vlastní. Při vytváření stencil musíte být ovšem opatrní, aby vám na fólii zůstalo vše, co potřebujete a nic vám z obrázku nevypadlo, stencil šablony musí být jednoduché.

Na originální podložku Brother si nalepte buď nízkolepící mezipodložku NSS 10 nebo středně lepící mezipodložku NSS 20, podle tvrdosti vaši fólie, my jsme použili mezipodložku středně lepící NSS 20 a fólii pro tvorbu šablon.

V plotru si načtěte požadovanou šablonu a pokud máte šablonu správně nastavenou, spusťte řezání. Na řezání této fólie jsme zvolili hloubku nože 2 a přítlak 0. Nastavení se může lišit posle zvolené fólie, z toho důvodu je vždy lepší na okraji materiálu provést test řezu, čímž zajistíte správnost řezání.

Nachystejte si tvrdší fólii Flash disk vložte do plotru Otestujte hloubku nože Nastavte šablonu na požadovanou velikost
Vyřežte šablonu

Jakmile máte šablonu vyřezanou, opatrně ji sundejte z mezipodložky a přiložte na látku, určitě je lepší si šablonu na látce něčím zafixovat, aby vám neujížděla a podložit papírem, protože se vám barva pravděpodobně dostane skrz látku :). My jsme si šablonu na látce vystředili a zafixovali na okrajích malířskou páskou.

Přiložte šablonu na látku Zafixujte šablonu malířskou páskou Látku podložte papírem

Nyní se pusťte do barvení. My jsme použili červenou barvu na textil a nanášeli jsme ji s pomocí houbičky. Po nabarvení nechte látku pořádně vyschnout.
TIP: můžete ustřihnout kousek kuchyňské houbičky, ta vám určitě postačí.

Barvu naneste na látku Vybarvená šablona Hotová šablona

Pokud jste neměli látku ustřiženou přesně na velikost polštářku tak ji nyní ustřihněte. My jsme použili odlišnou látku na přední i zadní díl polštářku, abychom polštářek ozvláštnili. Velikost předního dílu je 41 x 41 cm a zadní díl byl větší 41 x 51 cm kvůli přídavku na zapínání (čistá míra polštářku bude 40 x 40 cm).

Nachystejte si zadní a přední díl

Nyní si zadní díl rozstřihněte na půl a odšijte záložky, naše záložka je široká 2 cm a látka je dvakrát přeložená. Jakmile máte záložky hotové, naznačte si umístění knoflíkových dírek a vyšijte je. Obě části zadního dílu si záložkami přiložte k sobě a prošijte cca 5 cm od každého okraje. Podle knoflíkových dírek si naznačte umístění knoflíků a knoflíky přišijte.

Rozstřihněte zadní díl napůl a přišijte zapínání Připravený zadní díl k našití knoflíků a knoflíkových dírek Na zadním dílu si odměřte prostor na knoflíky Našijte knoflíkové dírky
Sešití okrajů zapínání Našijte knoflíky Hotový zadní díl se zapínáním

Zadní díl máte hotový. Díly přiložte lícem k sobě a na několika místech je přichytněte špendlíkem. Po celém obvodu polštář sešijte na šíři patky (cca 1 cm) rovným stehem a poté zapravte Cik-cakovým stehem nebo můžete polštář zapravit na overlocku, my jsme použili overlock Brother 3034D. Polštářek obraťte otvorem pro zapínání a vyplňte :).

Příprava na sešití obou dílů sešití obou dílů sešití obou dílů sešití obou dílů
Hotový polštářek Hotový polštářek

Takto si můžete vytvořit mnoho originálních polštářků a my budeme rádi, když nám zašlete fotky svých výtvorů :).

Hotový polštářek Hotový polštářek


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Podzimní dekorace - halloweenský svícen
Podzimní dekorace - halloweenský svícen
Chcete si vytvořit krásnou podzimní dekoraci? Neváhejte, zvládne to kdokoliv :)
shlédnuto: 6288x,
komentářů: 0

Zatkávání mohérové vlny
Zatkávání mohérové vlny
Další úžasný projekt od JAMALY. Recyklujte staré látky a mohér po babičce
shlédnuto: 2341x,
komentářů: 1

Zažehlování na trička - termolis
Zažehlování na trička - termolis
Zažehlování není věda! :) Návod na trička pro obsluhu na narozeninovou oslavu.
shlédnuto: 3528x,
komentářů: 0

Krátké květinové šaty
Krátké květinové šaty
Konečně se udělalo hezky. Jestli máte dovolenou, pojďte si ještě spíchnout letní šaty.
shlédnuto: 2832x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.