VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Bobbin work - zdobení tašky

Ozdobné prošívání bavlnkou - tzv. Bobbin work je jedna z rychlých metod, jak si nazdobit třeba tašku nebo polštář.

Bobbin work - zdobení tašky

Dnes Vám ukážeme naprosto jednoduchý způsob jak pomocí speciálního cívkového pouzdra na bavlnky a několika ozdobných stehů udělat rychle efektní tašku.

Postup:

Použili jsme techniku Bobbin work ke které potřebujete sadu s cívkovým pouzdrem, kterou máme pro šicí stroje Brother Innov-Is: Sada na bobbin work. Sada obsahuje speciální cívkové pouzdro, do kterého můžete dát cívku s bavlnkou - v našem případě s perlovkou.

Dopředu si naplánujte barvy perlovek i tvar vzoru. Je dobré si ozdobné stehy nejprve vyzkoušet nanečisto na nějakém zbytku látky. Pro bobbin work se hodí vzory, které se nevracejí a každý kousek šijou jenom jednou. Dále je potřeba hodně utáhnout napětí horní nitě a nachystat si k bavlnce i klasickou horní šicí nit v podobném odstínu barvy. Horní nit se dává klasická a bavlnku ze spodní cívky vlastně zachytává a přišívá.

Dopředu si naplánujte barvy perlovek i tvar vzoru. Dopředu si naplánujte barvy perlovek i tvar vzoru.

Dopředu jsme si vymysleli a vyzkoušeli vzor a potom jsme na rub rifloviny nakreslili výšky jednotlivých "sloupů" nebo jak tomu chcete říkat :) Jsou nachytané tak, aby působily náhodně. Barvy bavlnek jsme po delším uvažování zvolili v odstínech duhy: fialová, modrá, zelená, žlutá, oranžová, červená. Na rub látky můžete vzor nakreslit, protože celá technika Bobbin work se šije rubem nahoru.

na rubu látky který jsme šili směrem nahoru je tenká klasická šicí nit a na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou. na rubu látky který jsme šili směrem nahoru je tenká klasická šicí nit a na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou. na rubu látky který jsme šili směrem nahoru je tenká klasická šicí nit a na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou.

První sloupek je na světě - vidíte, že na rubu látky který jsme šili směrem nahoru je tenká klasická šicí nit a na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou.

na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou. na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou.

Vyměňte nitě a jede se dál. Sloupky jsme si nakreslili na látku jenom jako čáry a potom jsme šili vnějším okrajem patky podél čáry a u krajů jsme zahnuli k vyznačenému hornímu bodu.

Vyměňte nitě a jede se dál. Na rub látky můžete vzor nakreslit, protože celá technika Bobbin work se šije rubem nahoru. šili jsme  vnějším okrajem patky podél čáry a u krajů jsme zahnuli k vyznačenému hornímu bodu.

Za chvilku jsou barvy vystřídané a je hotovo. Na fotkách vidíte, jak se liší rub a líc rifloviny a o kolik je šití bavlnkami hezčí než klasickou nití :)

na rubu vylézá krásný barevný výrazný vzor tvořený bavlnkou. Za chvilku jsou barvy vystřídané a je hotovo. vidíte, jak se liší rub a líc rifloviny a o kolik je šití bavlnkami hezčí než klasickou nití :) vidíte, jak se liší rub a líc rifloviny a o kolik je šití bavlnkami hezčí než klasickou nití :)

Je jenom na vás, jakými vzory ozdobíte svoje výtvory a doufám, že některé z nich se objeví i u nás ve fotogalerii.

Ozdobné prošívání bavlnkou - tzv. Bobbin work je jedna z rychlých metod, jak si nazdobit třeba tašku nebo polštář.

Krásný den

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, bobbin work, bavlnky

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Čeština pro ScanNCut Canvas
Čeština pro ScanNCut Canvas
V tomto návodu vám ukážeme, jak můžete program ScanNCut Canvas naučit česky.
shlédnuto: 4042x,
komentářů: 0

Zatkávání - tentokrát rubem
Zatkávání - tentokrát rubem
zkoušela jsem zase něco nového - zatkávání z rubu. Má to svoje kouzlo :)
shlédnuto: 2295x,
komentářů: 1

Babičkovka na plotru
Babičkovka na plotru
Babiččina zahrádka je oblíbený patchworkový vzor. Zkuste si ušít alespoň malou kytičku.
shlédnuto: 6768x,
komentářů: 0

Výsledky soutěže na PPM
Výsledky soutěže na PPM
Tento víkend na patchworkové mezinárodní výstavě v Praze probíhala soutěž o zatkávací stroj.
shlédnuto: 2554x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.