VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Termolis Rea 23 x 30 cm
Termolis Rea 23 x 30 cm
5 999,- Kčs DPH
Overlock Brother 1034DX
Overlock Brother 1034DX
7 790,- Kčs DPH
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH
Coverlock Brother CV3550
Coverlock Brother CV3550
14 490,- Kčs DPH

Jak na rámeček 10x17cm pro Brother NV 950 - část 1.

Stále sbíráme témata, co Vás zajímají a jedním z nich je jak používat rozšiřující rámeček 10x17 cm pro Brother NV 90, 900 a NV 950.
Stejnou problematiku a řešení má i rámeček 13x30cm, který zvětšuje vyšívací plochu u stroje Brother NV 700, 750, 1200, 1250.

Rozšiřující rámeček 10x17 cm

Pojďme si všechno vysvětlovat na rámečku 17x10 cm pro Brother NV 950. Rámeček funguje na principu více pozic. Lze ho uchytit celkem na třech místech. V každém uchycení umí vyšít základní vyšívací plochu, tj. 10x10 cm.

Tyto vyšívací plochy se navzájem překrývají. Jak - to můžete vidět na obrazovce programu Embird:

I. první možnost využití:

Pokud máte rámeček 10x10 cm a chcete malé vzory vedle sebe přesně pozicovat, musíte látku upínat znovu a znovu, složitě se trefovat s uchycením tak, aby místo přesně sedělo, pozicovat pomocí rastru a doufat, že výšivky budou k sobě sedět.

Zvláště obtížné to je pokud chcete vyšít dlouhý text velkým písmem na rovnou pomyslnou linku. My si teď ukážeme jak na to. Uděláme to přímo ve stroji - bez softwaru. Písmo takto zvládne vložit každý. Je to rychlé a jednoduché. Oproti vytváření textů v softwaru má tento postup ale dvě nevýhody - stroj nemá všechna česká písmenka - někdy chybí háčky a čárky, a také vyšívá každé písmeno jednotlivě, zatímco software vám text spojí dohromady a mezi písmeny není třeba odstřihávat tolik nití.

Pojďme tedy navolit písmo - na obrazovce stroje zvolte text a vyberte druh písma. Potom postupně zadávejte znaky.

Zvolili jsme velikost M. Jakmile délka vámi navoleného textu přesáhne velikost rámečku, stroj vás upozorní. Je třeba zdůraznit, že stále počítáme velikost rámečku 10x10 i přesto, že je ve stroji fyzicky rámeček větší. Stroj má danou velikost, kam dokáže posunout vyšívací jednotku, takže najednou vyšije jenom 10x10cm. My jsme proto se zadáváním textu skončili v půlce a zadali jsme text NEJ-SIC

Každý text se vygeneruje vodorovně. Abychom ho mohli vyšít s navázáním dále, musíme ho otočit svisle. Takže přejdeme na položku Layout - otočíme o 90 stupňů a posuneme vlevo. Text je připravený na vyšití - vyšijeme s tím, že rámeček máme ve spodní poloze.

Rámeček vytáhněte a upněte na úplně horní pozici. Teď už můžeme původní vzor smazat a zadat druhou půlku textu. Nezapomeňte, že hranice horní a spodní polohy se o 3 cm překrývá, takže nemůžete využít celých 10 cm šířky, ale musíte se vejít do 7 cm, které nám zbyly. Připravený text zase vypozicujeme na horní levý roh. Protože jsme použili stejně vysoká písmena, bude nám sedět i pomyslná linka řádku. A dáme vyšít.

Když už vás učíme vyšívat písmena, pojďme si ukázat velikost jednotlivých přednastavených písem. Rámeček jsme upnuli do prostřední polohy - tím jsme ve středu rámečku.
Velikostí L jsme vyšili písmeno L - má výšku 3 cm.
Velikostí M jsme vyšili písmeno M - má výšku 1,5 cm.
Velikostí S jsme vyšili písmeno S - má výšku 1 cm.
Co dělat v případě, že potřebujete písmo velikosti např. 2 cm? Zvolte velikost M (nejbližší nižší), napište text a potom hotový text ještě před vyšitím zvětšete! Vypisovaná výška výšivky je vždy výškou písma!

Tolik k prvnímu způsobu využití velkého rozšiřujícího rámečku - vyšívat dvě nezávislé výšivky s tím, že se mnohem lépe pozicují pokud nemusíte látku z rámečku vytáhnout a upnout na jiném místě.

Protože jsme téma rozšiřujících rámečků ale zdaleka nevyčerpali, budeme se příště věnovat tomu zda a jak lze v tomto rámečku vyšít jednu velkou už hotovou výšivku a jak takovou výšivku vytvořit.

Krásný den
Lenka

PS: dál nám pište, co vás zajímá a jaká témata byste na našem webu rádi viděli.



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Quiltování, quilting, prošívání
Quiltování, quilting, prošívání
Podrobné informace o quiltování, o její historii, technikách a variacích. Umělecké pojetí patchoworku. Quilting jako styl myšlení, zkušenosti ze života a dobré rady a návody pro patchwork.
shlédnuto: 24083x,
komentářů: 6

Tulipány - jarní dekorace
Tulipány - jarní dekorace
jarní dekorace šitých tulipánů. S vyšívákem za půl hodiny kytka hotová :)
shlédnuto: 11178x,
komentářů: 3

Velikonoční tašky na koledu
Velikonoční tašky na koledu
Naučíme vás vyšívat aplikace, které můžete použít buď na tašku nebo na cokoliv jiného. Velikonoční dekorace a návody nám pomáhají vzpomenout na krásné velikonoční časy.
shlédnuto: 11136x,
komentářů: 12

Zástěrka
Zástěrka
Návod jak snadno a rychle ušít a vyšít zástěrku pro malé kuchařky.
shlédnuto: 6336x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.