VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jak na rámeček 10x17cm pro Brother NV 950 - část 2.

V prvním díle tohoto dvoudílného miniseriálu jsme si povídali o tom, jak využít rozšiřující rámeček 100x172 cm pro Brother NV 90, 900, 950 nebo rámeček 130x300cm pro Brother NV 700, 750, 1200, 1250 pro pozicování více malých výšivek přesně k sobě.

A zároveň jsem vám slíbila, že v druhé části se budeme věnovat rozdělování velkých výšivek tak, aby šly vyšít v tomto typu rámečku.

Výsledek rozdělování a výšivku připravenou pro rámeček 100x172 mm najdete zde:

Gerbery ve váze IV - pro Brother rámeček 10x17cm

Vyzkoušeli jsme za Vás několik různých softwarů a řekneme si, jak který z nich umí nebo neumí výšivku rozdělit.

Stitch Era Universal
- software tento typ rámečku vůbec nemá navedený v databázi, takže neumí rozdělovat. Je to škoda, takže už jsme psali výrobci do Ameriky, uvidíme jestli některá z dalších verzích toto přinese.

PE Design
- software přímo od firmy Brother. Bez problémů v něm lze vytvořit novou výšivku určenou přímo pro tento typ rámečku. Co se nám nepovedlo je rozdělit už hotovou výšivku tak, aby se tímto rámečkem dala vyšít. Pokud někdo z vás tento software zná líp a ví jak na to, oceníme vaše rady!

Embird
- tento software, který je i v češtině, zvládá rozdělení výšivky na jedničku! A my vám ukážeme jak na to!

Postup rozdělení výšivky v programu Embird

V programu Embird si otevřete výšivku, která má rozměry maximálně 100 x 170 mm (nebo si větší zmenšíte). Kliknete na ikonu Výběr rámečku a změníte stávající rámeček 130x180 na rámeček 100 x 172 mm. Rámeček vám kolem výšivky vykreslí svoje tři polohy - tři čtverce 10x10 cm.

V programu Embird si otevřete výšivku, která má rozměry maximálně 100 x 170 mm Kliknete na ikonu Výběr rámečku změníte stávající rámeček 130x180 na rámeček 100 x 172 mm Rámeček  vám kolem výšivky vykreslí svoje tři polohy

V pravé liště nahoře kliknete pravým tlačítkem myši na miniaturu výšivky a v rozbaleném menu zvolíte Automatické rozdělení. Zaškrtněte "rozdělit podle okrajů rámečku".

V pravé liště nahoře kliknete pravým tlačítkem myši na miniaturu výšivky v rozbaleném menu zvolíte Automatické rozdělení. Zaškrtněte

Na dotaz, zda chcete oddělit objekty před tím, než budou rozděleny podle okrajů rámečku dáte Ano - Yes. Také v dotazu, zda chcete přidat diagonální stehy odpovíte Ano - Yes. Tyto stehy zajistí správné vycentrování výšivky. Výšivka je automaticky rozdělena na dvě. Stačí dát Uložit jako a vyexportovat do formátu PES.

Na dotaz, zda chcete oddělit objekty před tím, než budou rozděleny podle okrajů rámečku dáte Ano - Yes. Také v dotazu, zda chcete přidat diagonální stehy odpovíte Ano - Yes. Tyto stehy zajistí správné vycentrování výšivky Výšivka je automaticky rozdělena na dvě. Stačí dát Uložit jako a vyexportovat do formátu PES.

Toto je základní varianta. Jednoduše rozdělí výšivku na dvě poloviny. Pozornější z vás si určitě všimli, že tuto výšivku by ale bylo dobré rozdělit jinak - do dolní sekce dát pouze modrou vázu, vejde se tam celá a není třeba ji u horního okraje řezat podle okraje červené sekce, jednotlivé květy jsou také každý v některé ze sekcí celý, takže ani tyto nemusí být rozseknuté. Dělá se to tak, že výšivku nejprve rozdělíte po jednotlivých barvách na elementární části a ty teprve spojujete do jednotlivých sekcí. Jeden ze způsobů rozdělení by mohl být tento (viz. obrázek). Je to ale náročnější a rozdělení zabere dost času.

Lepší, ale složitější způsob rozdělení této výšivky  - využívá všechny tři pozice

Pojďme se vrátit k naší automaticky rozdělené výšivce. Zajímá vás jak vypadá na obrazovce stroje a jak se vyšívá?

Software nám výšivku vyexportoval jako jeden soubor s příponou PES. Ten nahrajeme přes USB kabel nebo USB flash disk do paměti stroje a hned vidíte, že sice vypisuje P1/P1 - tedy jedna výšivka z jedné, ale ukazuje dva obrázky - tedy dvě pozice stroje. Stroj Brother NV 900 nám už nehlásil, na kterou pozici máme rámeček upnout pro kterou výšivku, toto si tedy musíte pamatovat z počítače nebo to vydedukovat podle zobrazených tvarů.

Software nám výšivku vyexportoval jako jeden soubor s příponou PES. Ten nahrajeme přes USB kabel nebo USB flash disk do paměti stroje vidíte, že sice vypisuje P1/P1 - tedy jedna výšivka z jedné, ale ukazuje dva obrázky - tedy dvě pozice stroje.

V našem případě se začíná horní pozicí a jako druhá je úplně dolní pozice - prostřední není použita. Vyšijeme první výšivku a v okamžiku, kdy je hotová přichází výměna pozice a upnutí rámečku dolů.

Stroj Brother NV 900 nám už nehlásil, na kterou pozici máme rámeček upnout pro kterou výšivku Vyšijeme první výšivku a v okamžiku, kdy je hotová přichází výměna pozice a upnutí rámečku dolů. Rámeček jsme upli v dolní poloze

Nyní vyšíváme dolní polovinu - vidíte, že je na obrazovce zvýrazněná.

Rámeček jsme upli v dolní poloze Nyní vyšíváme dolní polovinu - vidíte, že je na obrazovce zvýrazněná. Dolní polovina vzoru Jsou vyšity obě poloviny výšivky

Je vyšito. Jak se povedlo výšivku napojit vidíte na fotce. Zkušené oko napojování najde, ale na první pohled to vidět není. Kdybychom měli výšivku rozdělenou na tři podle toho složitějšího postupu, byl by výsledek prakticky stejný, jako s velkým rámečkem který vyšívá vcelku najednou.

Je vyšito. Jak se povedlo výšivku napojit vidíte na fotce. Zkušené oko napojování najde, ale na první pohled to vidět není.

Neboli - jednoduše rozdělit na půl v softwaru Embird jde velice lehce. Pokud chcete dokonalý výsledek, chce to už strávit úpravou výšivky víc času, jste ale odměněni dokonalým výsledkem! Ale každopádně pokud tento velký rámeček máte, určitě se dají sehnat výšivky přímo pro něj určené (např. originální Brother vyšívací karta č. 14, kde ze tří výšivek ve tří pozicích složíte velkou květinovou výšivku) a s výhodou ho využijete hlavně při pozicování více menších výšivek k sobě!

Budeme rádi za jakékoliv vaše komentáře, zkušenosti, dotazy, připomínky nebo rady!

Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
Velikonoční vajíčka na způsob Richelieu
tentokrát vyšíváme přímo na látku a velikonoční dekorace vystřihujeme. Jeden z jednoduchých a velmi oblíbených návodů.
shlédnuto: 7143x,
komentářů: 5

Mandala - prostírání
Mandala - prostírání
Vyšijeme 6 dílů koláče a sešijeme je k sobě.
shlédnuto: 7435x,
komentářů: 11

Ptáček - aplikace
Ptáček - aplikace
Ptáčkové už cvrlikají všude kolem, šicí stroj se na ně jenom třese. Právě tato dekorace může přilákat velikonoční čas a návody od nás vám pomohou zkrátit čekání na jaro.
shlédnuto: 10101x,
komentářů: 3

Quiltování, quilting, prošívání
Quiltování, quilting, prošívání
Podrobné informace o quiltování, o její historii, technikách a variacích. Umělecké pojetí patchoworku. Quilting jako styl myšlení, zkušenosti ze života a dobré rady a návody pro patchwork.
shlédnuto: 24075x,
komentářů: 6






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.