VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Kapsář na dětskou postýlku

Uspáváte vaše malé batole v postýlce, ale zrovna nemůžete najít jeho oblíbeného plyšáčka? Nebo se Vám už zase ztratil dudlík? Co takhle si vyrobit praktický kapsář na dětskou postýlku, kam můžete schovat několik věcí potřebných k uspávání - dudlík, plyšáka nebo knížku. Máme pro Vás návod, jak si takový kapsář vyrobit - ušít a taky si na něj spolu vyšijeme krásné dětské vzory na jednotlivé kapsy.

Kapsář na dětskou postýlku

Použité výšivky

Hvězdičky

- použili jsme výšivky z paměti stroje Brother M340ED nebo Brother M380D

Postup:

Na kapsář si připravte látku, výstužný materiál - nějaký vatelín nebo termolín, nažehlovací materiál na podžehlení dílu na výšivku, vyšívací nitě, krejčovský metr a nůžky na látku. Budou se vám hodit i špendlíky, knoflíky, patka na přišívání knoflíků a patka pro knoflíkovou dírku, pravítko, šicí a vyšívací stroj nebo můžete použít kombinaci. Pak si ještě nachystejte žehličku a fixu nebo tužku.

Připravte si

Z látky si nastřihněte dva obdélníky v rozměru 47x62 cm + 3x pásek v rozměru 7x30 cm. Velký díl podlepte nažehlovacím materiálem a naznačte si rozmístění výšivek. Můj kapsář bude mít dvě kapsy – na jedné bude vyšité jméno a obrázek a na druhé budou vyšity hvězdy speciální nití, která svítí ve tmě. Dnes jsem použila stroj, na kterém vyšiji výšivky na kapsy a celý kapsář ušiji. Je to šicí a vyšívací stroj Brother M380D.

Naměřte si materiál Na látce si rozměřte půlku Na látce si rozměřte střed každé výšivky

Šicí a vyšívací stroj Brother M380D má ve stroji uložené Disney motivy a také několik fontů s českou diakritikou. Vyberte si tedy font písma ve stroji a napište jméno. Výšivka je umístěna pomocí mřížky - slídy, která je u každého rámečku. Pod jméno můžete vyšít Disney výšivku.

Ve stroji si zvolte font písma a naťukejte jméno Rozvrhněte si výšivku pomocí mřížky, která je u každého rámečku Rozvrhněte si výšivku pomocí mřížky, která je u každého rámečku Pod jméno pak můžete vyšít třeba Disney postavičku
Vyšijte Disney postavičku

Na druhou kapsičku můžete vyšít hvězdičky z našeho webu. Pak jsem výšivku posunula a podle mřížky umístila tak, aby byla blíž k první výšivce.

Výšivku si pak rozvrhněte i na druhou kapsu pomocí slídy Pak spusťte vyšívání Pak spusťte vyšívání Materiál jsem v rámečku lehce posunula a vyšila hvězdičky znovu

Po vyšití opatrně odtrhněte nažehlovací papír a nažehlete pevnější výstužný materiál např. Sakon. Sakon nažehlete i na pásky, které jsou určené k uchycení kapsáře na postýlku. Pásky podžehlete jen z poloviny, tj. 15x7 cm, složte lícem k sobě, naznačte předšití do špičky a předšijte na stroji. Předšité díly sestřihněte a obraťte.

Jakmile bude vše vyšité odtrhněte podkladový materiál Jakmile bude vše vyšité odtrhněte podkladový materiál Naměřte si pásky Pásky pak našpendlete
Pásky prošijte na stroji Odstřihnete přebyteční materiál Odstřihnete přebyteční materiál a špičku Odstřihnete přebyteční materiál

Většina šicích strojů má velmi hezké ozdobné stehy, takže dílky - pásky můžete prošít třeba hvězdičkovým vyšívacím stehem jako já.

Po tom, co pásky obrátíte můžete je ještě prošít ozdobným stehem Po tom, co pásky obrátíte můžete je ještě prošít ozdobným stehem

Nyní si umístěte pásky na velký díl. Pásky vložte mezi dva velké díly (jeden je s výšivkami a druhý je hladký). Dílky vložte tak, aby byla lícová strana dílků na dílu s výšivkami obr.1. Na druhém obrázku jsem dílky omylem vložila lícem na špatnou stranu ☹ - správně to je hezkou stranou hvězdiček dolů.

Velké díly s vloženými dílky sešijte na stroji a ponechejte si na boku otvor pro obrácení Dílky - pásky vložte mezi dva velké díly

Velké díly s vloženými pásky sešijte na stroji a nechejte si na boku otvor pro obrácení.

Velké díly s vloženými dílky sešijte na stroji a ponechejte si na boku otvor pro obrácení Velké díly s vloženými dílky sešijte na stroji a ponechejte si na boku otvor pro obrácení

Kapsář obraťte a otvor po přetáčení zašpendlete, celý díl v kraji prošijte. Díl přeložte tak, jak bude na postýlce, v bocích a ve středu dílu látku přišpendlete.

Velké díly s vloženými dílky sešijte na stroji a ponechejte si na boku otvor pro obrácení Velké díly s vloženými dílky sešijte na stroji a ponechejte si na boku otvor pro obrácení Obraťte a otvor po přetáčení zašpendlete, celý díl v kraji prošijte. Obraťte a otvor po přetáčení zašpendlete, celý díl v kraji prošijte.

Pro pevné prošití díly sešijte rovným stehem v krajích a ve středu. Poté pro ozdobu prostřední pošití prošijte barevnou nití ozdobným stehem – opět jsem použila hvězdičky ve žluté barvě.

Díl přeložte tak, jak bude na postýlce a v bocích a ve středu dílu přišpendlete Díl přeložte tak, jak bude na postýlce a v bocích a ve středu dílu přišpendlete Pro pevné prošití díly sešijte rovným stehem v krajích a ve středu. Pro pevné prošití díly sešijte rovným stehem v krajích a ve středu.
Poté pro ozdobu prostřední pošití prošijte barevnou nití ozdobným stehem

Nyní si naznačte umístění knoflíkové dírky – na střed dílu na zavěšení si naměřte cca 2cm od špičky. Knoflík vložte do patky na automatickou knoflíkovou dírku.

Nyní si naznačte umístění knoflíkové dírky Nyní si naznačte umístění knoflíkové dírky – na střed dílu na zavěšení si naměřte cca 2cm od špičky

Patku na knoflíkovou dírku nasaďte do stroje - stroj automaticky vyšije knoflíkovou dírku ve velikosti knoflíku. Nyní si naznačíme umístění knoflíků. Díl na zavěšení si složte tak, jak bude zavěšený na postýlce a udělejte si značku přes dírku tužkou.

Patku na knoflíkovou dírku nasaďte do stroje - stroj automaticky vyšije knoflíkovou dírku ve velikosti knoflíku. Patku na knoflíkovou dírku nasaďte do stroje - stroj automaticky vyšije knoflíkovou dírku ve velikosti knoflíku. Nyní si naznačíme umístění knoflíků Nyní si naznačíme umístění knoflíků
Nyní si naznačíme umístění knoflíků

Takhle si naznačte všechny knoflíky. Knoflíky našijete na stroji pomocí patky na přišívání knoflíků. Krajní knoflíky našijte jen na vrchní díl a středový knoflík přes prošití dílu.

Nyní si naznačíme umístění knoflíků Knoflíky našijete na stroji pomocí patky na přišívání knoflíků Knoflíky našijete na stroji pomocí patky na přišívání knoflíků Knoflíky našijete na stroji pomocí patky na přišívání knoflíků
Kapsář je hotový a můžeme ho zavěsit na postýlku. Kapsář je hotový a můžeme ho zavěsit na postýlku.

Kapsář je hotový a můžete ho zavěsit na postýlku. Kapsář zavěšený na dětské postýlce poslouží jak na hračky, tak i na nezbytnosti do postýlky jako je dudlík nebo knížka s pohádkou na dobrou noc!

A kapsář je hotový Hotový kapsář na postýlku A kapsář je hotový


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Dárkové obaly na lahve
Dárkové obaly na lahve
Jak využít staré nenošené rifle? Můžete z nich ušít ozdobné obaly na láhve. Dnes jsme si pro Vás přichystali návod na dárkový obal na lahve, na tyto riflové obaly můžete vyšít připravenou výšivku s nápisem "jsem prostě bohyně", zaručujeme, bude se líbit.
shlédnuto: 149x,
komentářů: 0

Prostírání prošité na vyšívacím stroji
Prostírání prošité na vyšívacím stroji
Chcete krásně proquiltované prostírky a ručně vám to moc nejde? Pojďte to zkusit s vyšívacím strojem. Prostírání můžete krásně doladit do různých ročních období podle použitých látek a prošít ho klidně i bílou nití - bude jemnější.
shlédnuto: 222x,
komentářů: 0

Polštář s vánočními skřítky
Polštář s vánočními skřítky
Polštářky vám krásně nazdobí byt a je jen na vás, v jakých barvách si je uděláte, aby vám seděly do barevnosti bytu. Zároveň se změnou polštářků dá krásně změnit celý obývací pokoj - pojďte si tedy ušít něco vánočního!
shlédnuto: 548x,
komentářů: 3

Taška couching – našívání vlny
Taška couching – našívání vlny
Našívání klubíčkové příze - tzv. couching je další technika, kterou si můžete během chvilky nazdobit tašku nebo džínovou bundu. Pojďte se s námi podívat blíž, jak to funguje.
shlédnuto: 274x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.