VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Leptání skla - Sklenice k výročí

Tento projekt jsme opět zaměřili na výrobu originálního dárku na řezacím plotru. Díky speciální leptací pastě můžete docela snadno vytvořit vkusné sklenice k narozeninám či výročí.

Leptání skla - sklenice k výročí

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Výročí 30
Vyřezávací šablona - 60 let

Kompletní přehled šablon s různými čísly najdete v kategorii Abeceda a čísla

Co budete potřebovat:
- vinylová fólie
- přenášecí fólie
- leptací krém
- štětec / dřevěná špachtle
- sklenice

Postup:

1. Připravte si šablonu pro leptání

Na středně lepící podložku nebo středně lepící mezipodložku nalepte kousek vinylové folie (na výšku i šířku by měl být zhruba o 3 cm větší než výsledný leptaný vzor) a vložte do plotru. Vyvolejte řezací šablonu na displeji plotru a zvolte její umístění. Pokud máte plotr značky Brother, tak jako my, můžete naskenovat podložku s vinylem a velmi přesně tak šablonu na materiálu umístit. Nastavte ideální hloubku a přítlak nože pro váš vinyl a spusťte řezání.

Vyvolejte řezací šablonu na displeji plotru Vyvolejte řezací šablonu na displeji plotru Umístěte řezací šablonu na materiál Spusťte řezání

2. Přeneste šablonu na sklenici

Po dokončení řezání vyjměte podložku z plotru a odstraňte nepotřebné (vnitřní) kousky vinylu. Odlepte materiál z podložky a přilepte na něj přenášecí fólii, jako na obrázku. Dobře uhlaďte. Odstraňte podkladový papír vinylové fólie (zadní bílou číst).

Naskenujte podložku s vinylem Nalepte přenášecí fólii Odstraňte podkladový papír vinylové fólie

Nyní můžete šablonu přenést na sklenici. Nejprve ji přichyťte zlehka horním okrajem tak, abyste v případě potřeby mohli pozici motivu ještě upravit. Poté dobře přilepte celou šablonu směrem od středu k okraji. Dejte pozor, aby nevznikly bubliny. Sejměte přenášecí fólii a zkontrolujte jsou-li okraje šablony dobře připevněny ke sklenici.

Přilepte šablonu na sklenici Přilepte šablonu na sklenici Odstraňte přenášecí fólii Zkontrolujte jsou-li okraje šablony dobře připevněny

3. Naneste leptací pastu

Pomocí štětečku nebo dřevěné špachtle naneste na odkryté skleněné části dostatečné množství leptací pasty. Nemusíte být zvláště šetřiví, protože po skončení leptání vrátíte pastu zpět do lahvičky a můžete ji použít znovu.

Naneste leptací pastu Naneste leptací pastu

Pastu nechte na materiálu působit asi 10 minut a poté ji pomocí štětečku nebo špachtle vraťte zpět do lahvičky. Zbytek pasty smyjte pod tekoucí a odstraňte vinylovou šablonku.

Vraťte leptací pastu zpět do lahvičky Vraťte leptací pastu zpět do lahvičky Sloupněte vinylovou šablonu Sloupněte vinylovou šablonu

A je hotovo...

A je hotovo! A je hotovo! A je hotovo!

Náš Tip! Vyměníte-li čísla za iniciály a máte krásný dárek pro novomanžele. :)

Novinka: Videonávod




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Tipy a rady jaké používat podkladové materiály
Tipy a rady jaké používat podkladové materiály
základní zásady jak podkládat výšivky, jaké vybírat materiály, abyste měli hezké výšivky
shlédnuto: 9715x,
komentářů: 19

Jmenovky na dárečky
Jmenovky na dárečky
Vytvořte originální jmenovky na vánoční dárky, aby vám je Ježíšek pod stromečkem nepopletl.
shlédnuto: 4036x,
komentářů: 3

Vánoční přáníčka 3D a nový držák na pera
Vánoční přáníčka 3D a nový držák na pera
Máme konečně skladem novinku - univerzální držák na pera pro Brother ScanNCut.
shlédnuto: 6170x,
komentářů: 1

Vánoční přáníčka
Vánoční přáníčka
Pokud máte plotr a chcete být originální, můžete letos místo pohlednice poslat vyrobené přáníčko vyřezané na řezacím plotru.
shlédnuto: 11588x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.