VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou

Jdu vás zase trošku nalákat na letošní novinku firmy Brother - prošívání bavlnkou - tzv. Bobbin work.
Technika prošívání patchworkových vzorů bavlnkou mě opravdu chytla. Polštář získá zvláštní vintage nádech.

Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou

Použité výšivky

Tulipánky - čtverec

Postup:

Na začátku všeho je klasický patchwork - stříháno : světle modrá látka 2x čtverec 6,5x6,5cm, 2x obdélník 16,5x6,5cm, 2x obdélník 21,5x6,5cm a 2x čtverec 7,5x7,5cm.
Střed světlé barvy: čtverec 11,5x11,5cm.
Tmavě modrá 28x trojúhelník ze 14 čtverců o rozměru 7,5x7,5cm, 4x čtverec o rozměru 6,5x6,5cm a z bílé barvy 8x obdélník 16,5x6,5cm a 12x trojúhelníky stříhané ze čtverců o rozměru 7,5x7,5cm.
Tmavě modrá - pásek okolo 2x o rozměru 5x42cm a 2x o rozměru 5x52cm.
Pokud šijete patchwork už dlouho, určitě si dokážete představit spoustu rychlých postupů, jak si práci ulehčit, ale na nastříhaných trojúhelnících je hezky vidět, jak vzor vznikal.

Na začátku všeho je klasický patchwork Sešívat začněte od středu ven Sešívat začněte od středu ven Sešívat začněte od středu ven

Patchworkový blok je hotový, zbývá obšít dokola tmavou látkou do výsledné velikosti polštáře. Celý blok jsme dali na vatelín a prošili jsme to k sobě z lícu ve švech, které budeme bavlnkou zvýrazňovat.

Patchworkový blok je hotový, zbývá obšít dokola tmavou látkou Patchworkový blok je hotový, zbývá obšít dokola tmavou látkou Celý blok jsme dali na vatelín a prošili jsme to k sobě z lícu ve švech, které budeme bavlnkou zvýrazňovat.

V tomto okamžiku vždycky zaváhám a říkám si - vždyť je ten polštář krásný i bez toho prošívání, co když ho tím pokazím. Je to, jako když skáčete z mostu, jakmile se odrazíte, není cesta zpět. Ale zatím vždycky jsem takto z krásného vytvořila neobyčejný :)

bavlnku si namotáte na cívku spodní nitě a cívkové pouzdro vložíte do stroje Co se týče nastavení stroje - je potřeba dát napětí horní nitě na maximum, vypnout (nebo nepoužívat) automatický odstřih nitě (pokud ho máte), šít pomalej.

Bobbin work je technika založená na tom, že silnější bavlnku nemůžete dát nahoru do jehly, kde by se trhala, ale dole v cívkovém pouzdru se s ní dá krásně šít a taky volně quiltovat. Potřebujete na to speciální cívkové pouzdro (které se dá ke strojům Brother řady Innov-IS dokoupit - nejen k vyšívákům), bavlnku si namotáte na cívku spodní nitě a cívkové pouzdro vložíte do stroje. Co se týče nastavení stroje - je potřeba dát napětí horní nitě na maximum, vypnout (nebo nepoužívat) automatický odstřih nitě (pokud ho máte), šít pomaleji.

Všechno se to šije rubem, protože dole je ta hezká bavlnka :) Takže patchwork lícem dolů, vatelín nahoru. Proto jsme také z lícu prošili předtím rovným stehem ve švu pouze v místech, kde budeme u vzoru zdůrazňovat linky. A jde se prošívat :)

Všechno se to šije rubem, protože dole je ta hezká bavlnka :) Všechno se to šije rubem, protože dole je ta hezká bavlnka :) nemůžete zapošívat - nevypadá to hezky.

Všechny nitky protáhněte do rubu a zavažte na nich uzlíky. S bavlnkou totiž nemůžete zapošívat - nevypadá to hezky.

Všechny nitky protáhněte do rubu a zavažte na nich uzlíky.

Nedalo mi to a do středu polštáře jsem ještě stejnou bavlnkou vyšila - tentokrát už ve vyšívacím rámečku - jednu z prošívacích výšivek. Buď si ji nachystáte přímo bez zapošívání, nebo holt zapošití, které stroj udělá, nakonec vypářete, aby byla linka čáry krásně hladká.

Nedalo mi to a do středu polštáře jsem ještě stejnou bavlnkou vyšila tentokrát už ve vyšívacím rámečku - jedna z prošívacích výšivek Vyšitý střed

Zbývá už jen polštář došít - horní díl jsem tentokrát ještě podložila bílou látkou, na spodním jsem našila zapínání.

Zbývá už jen polštář došít - horní díl jsem tentokrát ještě podložila bílou látkou na spodním jsem našila zapínání Patchworkový polštář Patchworkový polštář

Vyfotit jsem ho naštěstí stihla ještě dokud bylo hezky.

Bobbin work Patchworkový blok Prošívání bavlnkou Ozdobné prošití
Prošití quiltovací výšivkou prošití bavlnkou patchwork - prošívání patchworkový polštář

Jo - ještě se vám musím pochlubit, co mi donesl Ježíšek v předstihu :)
Mám nové fáro :).

Brother NV 100

Pokud jako já máte kombinovaný šicí a vyšívací stroj, tak určitě znáte ten pocit, když vyšíváte dlouhou výšivku a rádi byste v tu chvíli šily jiné věci. Druhý stroj jsem vybírala dlouho - nechtěla jsem stroj bez odstřihu nitě, na kterém jsem závislá, ale zase jsem do toho nechtěla vrazit majlant. Asi před půl rokem Brother udělal konečně stroj, který ty moje požadavky splňuje - Brother NV 100. Je to stroj s odstřihem nitě a regulací přítlaku patky, který je dost robustní a přitom je za rozumnou cenu :) ... má všechny základní stehy, což na šití patchworku a polštářů naprosto stačí a když budu chtít extra ozdobné stehy nebo prošít deku, tak holt půjdu na velkej Brother V5.

Ježíšku děkuju!

Krásný den

Lenka

PS: Pokud byste toho bavlnkování ještě neměly dost, podívejte se na další články, co jsem psala dřív:

Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou Bobbin work



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Mikulášské pytlíky pětkrát jinak
Mikulášské pytlíky pětkrát jinak
S řezacím plotrem se moje kreativní možnosti dost rozšířily. Tento článek je složen z různých technik - vyšívání, nažehlování, aplikace, barvení textilu.
shlédnuto: 9438x,
komentářů: 6

Řezací plotr - jak jsme polepili výlohu
Řezací plotr - jak jsme polepili výlohu
máme pro vás krásné vyřezávací šablony hvězdiček a vloček a návod jak si vlastními silami udělat krásnou výlohu nebo okna
shlédnuto: 5178x,
komentářů: 4

Vánoční ubrus - štola
Vánoční ubrus - štola
Je čas na šití vánočních dekorací a vánočních dárků. Jedním z nich se může stát náš vánoční ubrus.
shlédnuto: 10428x,
komentářů: 11

Redwork - Káva nebo čaj? Obaly na dárek.
Redwork - Káva nebo čaj? Obaly na dárek.
Dárková taška na kávu (vejde se i nějaká sladkost) a thé portmonka.
shlédnuto: 7292x,
komentářů: 5






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.