VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Podložka a pořadač ke stroji

Naše spolupracovnice Zuzka se tentokrát nechala inspirovat fotkami na internetu a ušila si pod svůj stroj podložku a pořadač na drobnosti. Podložka stroj ztiší a v kapsičkách může mít uložené třeba nůžky a krejčovský metr. Vpravo má umístěný nezbytný jehelníček.

Pořadač ke stroji

Postup:

Nejdříve si změřte stroj - šířku a hloubku. Podle jeho rozměrů pak střihněte látku s přídavkem na pravé straně na jehelníček.

Nejdříve si změřte stroj - šířku a hloubku Nejdříve si změřte stroj - šířku a hloubku

Vše stříhejte dvakrát - spodní a vrchní díl. Vystřižený tvar bude pod strojem a bude viset dolů a tvořit zadní stranu kapes, jak to vidíte na fotce těsně před dokončením. Horní stranu doporučujeme zpevnit nějakým vliselínem nebo Ronofixem. Pokud chcete, aby vám podložka tlumila zvuk stroje, dejte třeba termolín a prošijte.

Pak střihněte látku s přídavkem na pravé straně na jehelníček Střihněte si i látku na kapsičky a jejich podšití, budete přišívat k podložce Vše stříhejte dvakrát - spodní a vrchní díl

Kapsičky můžete vyzdobit libovolně. Já jsem použila výšivky metr a šicí stroj. Jsou to výšivky, které má v paměti vyšívací stroj Janome 350E. Na tomto stroji jsou také vyšité. Na našem portálu zatím tyhle výšivky nemáme, ale chystáme nějaké v podobném duchu.

Použili jsme výšivky z paměti stroje Janome MC 350 E Použili jsme výšivky z paměti stroje Janome MC 350 E Použili jsme výšivky z paměti stroje Janome MC 350 E Výšivka - krejčovský metr
Výšivka - šicí stroj Výšivka - krejčovský metr

Velikost kapsiček je 12cm na výšku a šířku mají podle šířky stroje. Vyšívala jsem je samostatně a potom jsem je stříhala tak, aby byly výšivky uprostřed budoucích kapes. Látku obou kapsiček jsem sešila a podle něj jsem stříhala vnitřní část přední strany kapes z vnitřní kostkované látky (vnitřní látka je asi o 4 cm delší, protože jí budeme horní okraj kapes ještě zdobit. Díly sešijeme tak, aby nahoře byly začištěné, boky a spodní část stačí sešít u kraje nebo nastehovat, tohle začistíme při přišívání předního dílu kapes na podložku.

Střihněte si i látku na kapsičky a jejich podšití Střihněte si i látku na kapsičky a jejich podšití

Horní díl kapes přiložte na černý (horní) díl celé podložky do míst, kam patří. Přišijte je u krajů a prošijte v místech, kde mají být rozdělené. Pokud jste si horní díl udělaly širší, můžete ho nařasit a mít kapsy prostornější.

Připravené kapsičky s výšivkou Výšivka na kapsičku Prošijte kapsy

Teď celý sešitý díl překryjeme spodní látkou lícem dolů a sešijeme. Tím se celá podložka krásně začistí po okraji. Nechte si někde nesešitých aspoň 10 cm na protočení. Po protočení prošijte v kraji, čímž zároveň protáčecí otvor sešijete.

Podložku podšijte spodní látkou Hotová podložka Zespoda přišijte

Ještě jsem si ušila jehelníček. Velikost kroužek podle hrnku a mezi dvě takováto kolečka jsem dala pruh látky asi 5 cm široký (délka podle obvodu hrnku plus přídavek na švy. Na jedno kolečko jsem si našila pruh látky.

Vystřihněte si kolečko na jehelníček Vystřihněte si dvě kolečka na jehelníček Vystřihněte si dvě kolečka na jehelníček Jehelníček sešijte

Potom jsem ho sešila a našila na to i druhé kolečko. Nechte si otvor na protočení a naplnění např. vatelínem. Otvor zašijte. Našla jsem v šuplíku prastaré patentky, jednu část patentky jsem našila do středu jehelníčku, druhou na podložku.

Jehleníček bude připevněn patentkami k podložce Jehelníček sešijte, obraťte a naplňte Na jehelníček přišijte patentku Přišijte patentku na kraj podložky a na spodek jehelníčku

Je hotovo. Podložku jsem dala na stůl a do kapsišek jsem si naskládala věci na šití.

Hotová podložka s kapsářem Podložka s jehelníčkem

Zuzka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Karnevalové kostýmy
Karnevalové kostýmy
Karnevaly se blíží a děti budou potřebovat kostýmy
shlédnuto: 5838x,
komentářů: 4

Krajkové naušnice
Krajkové naušnice
udělejte si ke každému tričku naušnice přesně v jeho barvě :)
shlédnuto: 5010x,
komentářů: 11

Podkafíčka
Podkafíčka
Pojďte si odpočinout u kafe a krásných podkafíček
shlédnuto: 5828x,
komentářů: 8

Deník s heslem
Deník s heslem
Přeje si vaše pubertální dcera taky Deník s heslem jako má Barbie? Ušijte jí ho!
shlédnuto: 5693x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.