VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Potah na řadící páku

Holky co si budem povídat, všem se nám šije líp, když nás naši muži podporují. Psychicky i finančně ;)
A proto je třeba je hýčkat ;) A tak když jsme koupili starší autíčko a můj muž Roman si přál nový potah na šaltrpáku, pustili jsme se společně do toho. A byla to tentokrát opravdu týmová práce :)

Nový potah na řadící páku

Postup:

Roman si potah sundal. Opravdu už byl hodně zničený. Sám si koženku vypáral, vyštrachali jsme černou koženku ze zásob a pustili jsme se do renovace.

Roman si potah sundal. Opravdu už byl hodně zničený. Sám si koženku vypáral

Protože jsem fakt střelená vyšíváním, tak jsem se ho zeptala, jestli chce na tu koženku něco vyšít. Nakonec jsme vybrali logo Peugeot. Našli jsme logo na internetu a v softwaru Era Stitch jsem udělala výšivku. Po několika testovacích verzích jsme vybrali výšivku jenom jako prošití, protože koženka bude hodně v pohybu. Tuto výšivku sem ale nebudu dávat ke stažení, abychom se nedostali do konfliktu s autorským zákonem.

Roman si nachystal vyšívací rámeček, upnul si do něj koženku tak, aby měl výšivku tam kde chce, vybral si barvu nitě - tmavě šedou a výšivku si na našem vyšívacím stroji vyšil.

Potom jsme společně vyřízli nové díly podle těch starých tak, aby vyšité logo bylo na správném místě.

výšivka loga Peugeot společně  jsme vyřízli nové díly podle těch starých tak, aby vyšité logo bylo na správném místě.

Na stroj jsem nasadila válečkovou patku - vyrábí se pro Brothery jenom v šířce stehu 5 mm, ale dá se použít na všech strojích Brother, pouze nesmíte nastavit příliš široký steh. Podle toho, co holky radily, jsem zvýšila napětí horní nitě a dala jsem se do sešívání. Napřed jsem sešila dva díly k sobě. Nahoře u úzkého otvoru byla v původním kuse gumička. Černá, našitá shora. To jsem udělala stejně - gumu jsem při šití hodně napínala a šila rovným stehem. Po sešití nám koženku krásně stáhla.

na šití jsem použila válečkovou patku a vysoké napětí horní nitě Nahoře u úzkého otvoru byla v původním kuse gumička

Následovalo prošití. Koženku je dobré prošívat z lícu a dlouhým stehem - měla jsem 4 mm. Jenom si hlídejte materiál na spodu, aby se nevlnil kam nemá.

šev z rubu - potřebujeme ho takto prošít, ale budeme prošívat z lícu - bude hezčí steh Koženku je dobré prošívat z lícu a dlouhým stehem - měla jsem 4 mm prošité z obou stran

A teď sešít poslední šev. Předtím jsme pro jistotu zkontrolovali, jestli máme spodek správně veliký - půjde navléct na plastový díl a nebude mu ani velký, ani malý. Šlo to hezky. Asi nejnáročnější bylo i tento šev ozdobně prošít. Automobilka na to má trik - tento šev ozdobně prošije ještě před sešitím do kuželu. Ale to bych určitě netrefila sešít tak, aby to bylo rovné. Takže já jsem prošívala až nakonec. Jak - to vidíte na obrázku - moc místa tam není, ale jde to.

Sešití posledního švu Vytvoří se něco jako kužel Prošití posledního švu je trošku oříšek, ale jde to ani volné rameno nepomohlo, ale nakonec jsme to se strojem zvládli

Když je sešito, vypadá návlek tak, jak vidíte na obrázku. Roman si ho dole přilepil k plastovému dílu, který ho drží. Nahoře je všitá guma, která návlek stáhne k řadící tyči.

Guma u horního okraje Výsledný kužel. Až bude namontovaný, pochopíte proč je lev hlavou dolů na spodní okraj se přilepí plastový díl. detail výšivky

Lepidlo ještě nebylo ani zatvrdlé a už jsme běželi vyzkoušet rukáv do reálu. Takto to vypadá po renovaci. Jen mě mrzí, že jsem nestihla vyfotit stav před.

protože je zde koženka hodně v pohybu, volili jsme jednoduchou výšivku - jenom prošití renovovaný a vylepšený potah na šaltrpáku

Jsem moc ráda, že jsem si vyzkoušela šití koženky a třeba příště dojde i na dámskou kabelku ;)

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, auta

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace
Janome Digitizer MBX - ruční digitalizace

shlédnuto: 4488x,
komentářů: 1

Janome Digitizer MBX - autodigitalizace
Janome Digitizer MBX - autodigitalizace

shlédnuto: 3522x,
komentářů: 0

Janome Digitizer MBX - vytváření písma
Janome Digitizer MBX - vytváření písma

shlédnuto: 4191x,
komentářů: 0

Hrací kostka
Hrací kostka
Máte v rodině nějaké miminko, pro které chcete vyrobit dárek?
shlédnuto: 6486x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.