VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Pouzdro na brýle

Pouzdro na brýle je neodmyslitelným doplňkem nejen pro ty, kteří nosí dioptrické. I sluneční brýle si zaslouží šetrné zacházení, zejména pokud je nosíte v kabelce. Rozmazlujte sebe nebo udělejte radost kamarádce originálním a praktickým dárkem.

Pouzdro na brýle

Použité výšivky

Vlny - vzor

Postup:

1. Připravte střih

Pro tento projekt je potřeba dopředu rozmyslet střih, který by měl vypadat zhruba jako na obrázku. Velikost velkého oválu je 24 x 19 cm. Z něho vychází dílky na kapsičku. Malý boční dílek musíme v horním okraji zvětšit zhruba o 2 cm, aby vznikla kapsa. Celé pouzdro budeme lemovat šikmým proužkem, proto přidáme 1 cm na švové záložky pouze švu na kapsičce.

Připravte střih

2. Připravte výšivku

Vrchní materiál vyztužte z rubové strany oděvním vlizelínem a přidejte podkladový materiál pro vyšívání. V našem případě používáme nažehlovací trhací papír. Materiál upněte do vyšívacího rámečku, napolohujte výšivku a spusťte vyšívání.

Podlepte vrchní materiál oděvním vlizelínem a podkladovým materiálem Upněte materiál do vyšívacího rámečku Napolohujte výšivku a spusťte vyšívání Napolohujte výšivku a spusťte vyšívání

Po skončení vyšívání vyjměte materiál z rámečku a odstraňte podkladový materiál

Vyjměte materiál z vyšívacího rámečku Odstraňte nažehlovací papír

3. Nastříhejte vrchní materiál

Pomocí pravítka a křídy nebo mizícího fixu naznačte umístění a střed knoflíku. Přiložte střih, obkreslete a vystřihněte.

Naznačte střed a umístění knoflíku Přiložte střih, obkreslete a vystřihněte Přiložte střih, obkreslete a vystřihněte Přiložte střih, obkreslete a vystřihněte

4. Podlepte a nastříhejte vnitřní materiál

Nastříhejte pevnou lepící výztuž. V našem případě jsme jako výztužný materiál použili decovil, dá se použít i klíženka. Jsou to hodně pevné materiály a proto jsme je nedávali do švů. Výztuhu si tedy vystřihněte bez přídavků na šev. Pokud budete (stejně jako my) dávat jako zapínání pouzdra knoflík, je dobré už teď do decovilu vystřihnout otvor pro knoflíkovou dírku. Přiznám se ale, že lepší by mi teď zpětně přišlo použití magnetu - v tom případě dírku vystřihovat nemusíte. Decovil nažehlete na rubovou stranu vnitřního materiálu a vystřihněte s přídavkem na šev (my máme asi 1 cm).

Nastřihněte výstužný materiál Nastřihněte výstužný materiál Podlepte a nastříhejte vnitřní materiál Podlepte a nastříhejte vnitřní materiál

5. Připravte kapsičku

Všechny 3 části kapsičky z vrchního materiálu složte lícem na líc, viz obrázek a našpendlete. Sešijte v šíři švové záložky. To samé udělejte i s kapsičkou z vnitřního materiálu. Rozžehlete švové záložky obou materiálů.

Připravte kapsičku Připravte kapsičku Připravte kapsičku Rozžehlete švové záložky

6. Olemujte kapsičku šikmým proužkem

Vrchní i spodní kapsičku složte rubem na rub a přišpendlete. Pomocí lemovací patky a cik-cak stehu začistěte horní stranu kapsičky šikmým proužkem. Přečnívající konce šikmého proužku zastřihněte.

Olemujte kapsičku šikmým proužkem Olemujte kapsičku šikmým proužkem Olemujte kapsičku šikmým proužkem

7. Spojte všechny díly pouzdra olemováním

Složte vrchní ovál s výšivkou a vnitřní ovál podlepený decovilem rubem na rub. Připravenou kapsičku přiložte na ovál, tak jako na obrázku a našpendlete nebo lépe nastehujte. Šití tolika vrstev na sobě by špendlíky nemusely udržet. Ovál olemujte kolem dokola šikmým proužkem. Odstraňte stehování.

Spojte všechny materiály k sobě a sestehujte Olemujte kolem dokola šikmým proužkem Odstraňte stehování Odstraňte stehování

8. Vytvořte zapínání

Naznačte začátek a směr a vyšijte knoflíkovou dírku. Dírka by měla působit jako součást výšivky. Na kapsičku přišijte knoflík. Nezapomeňte mu udělat krček, aby se vám pouzdro pohodlně zapínalo.

Vyšijte knoflíkovou dírku Vyšijte knoflíkovou dírku Přišijte knoflík

A máte hotovo!

Pouzdro na brýle Pouzdro na brýle Pouzdro na brýle Pouzdro na brýle
Pouzdro na brýle


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Sada sklenic na šampaňské
Sada sklenic na šampaňské
speciální leptané sklenice k narozeninám
shlédnuto: 3765x,
komentářů: 2

Kuchyňská rukavice
Kuchyňská rukavice
Praktický pomocník do kuchyně i skvělý tip na dárek.
shlédnuto: 6112x,
komentářů: 2

Velikonoční kuřátka
Velikonoční kuřátka
Veselé velikonoční jmenovky na váš stůl.
shlédnuto: 3016x,
komentářů: 1

Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Jednoduchá skládačka vyřezaná na plotru.
shlédnuto: 3020x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.