VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Sada sklenic na šampaňské

Potřebovali jsme velice speciální dárek k narozeninám pro jednu velice nevšední dámu. Bylo nutné vymyslet něco originálního, co ještě nikdy nikdo neviděl - běžné sklenice s leptaným číslem věku narozenin nepřicházely tentokrát v úvahu :)

Sada sklenic na šampus

U leptání skla nakonec zůstalo. Rozhodli jsme se to pojmout jako sadu "přacích sklenic". Na šampusové sklenice jsme vyleptali šest přání, šest úsloví "na co se pije".

A znáte nás - když už něco děláme, tak se snažíme s vámi o to i podělit. Proto došlo i na návod a vyřezávací šablony těchto přání si můžete stáhnout a vyleptat si sklenice taky

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Na lásku
Vyřezávací šablona - Na pohodu
Vyřezávací šablona - Na štěstí
Vyřezávací šablona - Na úspěch
Vyřezávací šablona - Na vnuky
Vyřezávací šablona - Na zdraví

Co budete potřebovat:
- řezací plotr
- leptací krém
- vinylová fólie
- přenášecí fólie
- štětec / dřevěná špachtle, špejle a podobně
- sklenice

Postup:

Na řezacím plotru - my máme Brother ScanNCut CM 900 si vyřežte z vinylové fólie nápisy. Doporučuju vyřezat jeden, vyzkoušet velikost a umístění na sklenici a pokud vám to bude vyhovovat, můžete dořezat zbytek, případně velikost nápisů upravit.

Na řezacím plotru si vyřežte z vinylové fólie nápisy Na řezací plotr Brother ScanNCut CM 900 Vyřezanou vinylovou folii si nastříhejte na jednotlivé nápisy

Vyřezanou vinylovou folii si nastříhejte na jednotlivé nápisy a vyloupejte barvu v místech, kde budete leptat. Je dobré to dělat pomocí skalpelu.

vyloupejte barvu v místech, kde budete leptat Je dobré to dělat pomocí skalpelu. Připravené nápisy

Nyní potřebujeme připravené nápisy umístit na sklenice. Z přenášecí transferové fólie si ustřihněte obdélník podobné velikosti jako mají nápisy. Nejprve odlepte průhlednou transferovou fólii z bílého papíru s čtvercovou sítí. Průhlednou fólii přilepte shora na připravený nápis. Pořádně fólii přihlaďte.

Z přenášecí transferové fólie si ustřihněte obdélník podobné velikosti jako mají nápisy. Nejprve odlepte průhlednou transferovou fólii z bílého papíru Průhlednou fólii přilepte shora na připravený nápis. Pořádně fólii přihlaďte.

Potom z nápisu odstraňte spodní bílý papír.

Nyní z nápisu odstraňte spodní bílý papír. Nyní z nápisu odstraňte spodní bílý papír. Nyní z nápisu odstraňte spodní bílý papír. Nyní z nápisu odstraňte spodní bílý papír.

Nápis už je připravený k nalepení na sklenici - transferová fólie drží dílky, které by se vám jinak odlepovaly a zespodu lepí. Je třeba nápis nalepit na sklenici. U kulatých sklenic je to někdy dost oříšek, ale vždy se musíte snažit, aby fólie byla nalepená co nejvíc bezzáhybově. :)

Připravte si sklenici Nalepte nápis na sklenici U kulatých sklenic je to někdy dost oříšek Snažte se nalepit fólii pokud možno bez záhybů
Pořádně přihlaďte

Když nápis přilepíte, sloupněte transferovou folii (tu můžete použít hned na další přenášení fólie na druhou sklenici) a teprve po sloupnutí transferové fólie tu červenou vinylovou co nejlépe uhlaďte, aby nikde neodstávala a leptací krém se nemohl dostat na místa, kde ho nechcete.

sloupněte transferovou folii sloupněte transferovou folii sloupněte transferovou folii červenou vinylovou folii co nejlépe uhlaďte, aby se eptací krém nemohl dostat na místa, kde ho nechcete.

Je připraveno a jde se leptat.

Je připraveno a jde se leptat. Je připraveno a jde se leptat.

Leptací pastu můžete nanášet tvrdším malým štětcem, špachtlí nebo třeba seříznutou špejlí. Doporučujeme dávat pasty vrstvy asi 2 mm silnou - pasta potom na skle nevysychá a líp leptá. Pokud narazíte na krystalek, dejte ho bokem, v místě krystalku pasta špatně leptá.

Leptací pastu můžete nanášet tvrdším malým štětcem, špachtlí nebo třeba seříznutou špejlí Doporučujeme dávat pasty vrstvy asi 2 mm silnou Pastu nechte působit 5 - 10 minut.

Pastu nechte působit 5 - 10 minut. Potom můžete pastu vrátit zpátky do lahvičky. Sklenici omyjte vodou a potom sloupněte fólii. Je vyleptáno a už to tam bude napořád.

Je vyleptáno a už to tam bude napořád. Je vyleptáno a už to tam bude napořád.

Zbývá vymyslet jak skleničky zabalit, aby leptání vyniklo.

Zbývá vymyslet jak skleničky zabalit Zbývá vymyslet jak skleničky zabalit
Leptání sklenic - na zdraví Leptání sklenic Dárek k narozeninám Dárek k narozeninám

Doufám, že podobné dárky udělají radost i Vašim přátelům.

Lenka

Leptání jsme vám natočili i na video - mrkněte se jak na to :)




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Kuchyňská rukavice
Kuchyňská rukavice
Praktický pomocník do kuchyně i skvělý tip na dárek.
shlédnuto: 6113x,
komentářů: 2

Velikonoční kuřátka
Velikonoční kuřátka
Veselé velikonoční jmenovky na váš stůl.
shlédnuto: 3017x,
komentářů: 1

Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Velikonoce - papírová 3D vajíčka
Jednoduchá skládačka vyřezaná na plotru.
shlédnuto: 3021x,
komentářů: 0

Vyřezávané kraslice
Vyřezávané kraslice
Jednoduchá velikonoční inspirace na řezacím plotru Brother.
shlédnuto: 3007x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.