VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Přání s třpytkami

Už Vás nebaví kupovat přání v obchodě? S našim projektem si můžete vyrobit přáníčko doma za pomocí plotru, navíc bude možná to nejoriginálnější, které jste kdy viděli. Jsem straka, mám ráda vše, co se blýská a třpytí, proto jsem si tentokrát vymyslela přáníčko k narozeninám nebo k narození miminka za použití třpytek a flitrů. Tak co? Taky se Vám tak líbí?

Přání s třpytkami

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Přání balónek
Vyřezávací šablona - Přání šampaňské
Vyřezávací šablona - Přání donut

Postup:

Pro tvorbu třpytivého přání si nachystejte barevné papíry vysoké gramáže, nůžky, lepidlo, izolepu, oboustrannou izolepu, pravítko, třpytky a flitry, malý zapínací sáček na třpytky, špachtli a hák, vinylové fólie, přenosovou fólii a řezací plotr.

Nachystejte si Na přání budete potřebovat

Připravila jsem si pro vás tři motivy přání. Můžete si vybrat mezi designem se sladkým donutem, pro dospělé motiv se sklenkou šampaňského a jako poslední jsem vytvořila přáníčko tematicky k narození miminka - to si dnes budeme vyrábět spolu. Dle barev papíru, které zvolíte může být přání pro holčičku i pro chlapečka. Na každé přání můžete nalepit i připravený text v češtině a některé i v angličtině. Třeba jako já dnes anglicky BABYGIRL (holčička) a česky GRATULACE!.

Jako první si nachystejte barevný papír gramáže alespoň 250, který nalepíte na nízko lepící mezipodložku NSS 10 - zelenou.

Mezipodložka je ochranná vrstva, která se lepí na originální podložku, aby ji ochránila před poškozením a nemusela se tak často dokupovat nová. Jak řezat levněji najdete v našem článku ZDE. Mezipodložky je lepší lepit na originální standardní podložku (pro plotr CM / pro plotr SDX) než na nízko lepící podložku (pro plotr CM / pro plotr SDX) kvůli lepší přilnavosti mezipodložky na podložce. Pokud používáte mezipodložky s plotrem řady SDX nezapomeňte používat i kalibrační proužek (požití kalibračního proužku naleznete ZDE).

Podložku s papírem pak vložte do plotru, já jsem dnes používala řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX. Ve stroji si otevřete šablonu přání. Šablona přání je složená ze třech částí (klasické otevírací přání - 2 části + 1 část na založení a schování sáčku se třpytkami), šablona má celkem 33 cm - proto jsem použila velkou podložku 30x60 cm (pro plotr CM / pro plotr SDX). Na velkou originální podložku se lepí dvě mezipodložky za sebou. Pokud ale velkou podložku nemáte, můžete použít i klasickou podložku 30x30 cm, jen budete řezat šablonu, která je zvlášť, na dvě části.

Materiál nalepte na mezipodložku

Jakmile budete mít připravenou podložku s papírem a načtený soubor přání v plotru, správně si šablonu umístěte a poté nastavte řez pro Váš papír. Já jsem používala papíry gramáže 260g/m2, proto jsem nastavila přítlak (Cut Pressure) na hodnotu -2/-1 a rychlost (Speed) jsem dala na hodnotu 6. Spusťte řez.

Otevřete si šablonu Nastavení řezu plotru Pak papír odlepte z mezipodožky

Po dokončení řezu odeberte papír z podložky pomocí špachtle. Nyní na podložku nalepte papír jiné barvy a otevřete si šablonu pro obrys vzoru - v mém případě balónek. Nastavte řez a dejte start. Pak papír opět odeberte z lepivé mezipodložky. Jako další si otevřete šablonu pro podklad pod text, ten také vyřežte z papíru - postupujte stejně jako u předchozího řezání.

Na mezipodložku nalepte papír jiné barvy Otevřete si šablonu s balónkem Nastavte řez Opět papír odstraňte z mezipodložky pomocí špachtle

Až budete mít dořezané všechny části z papíru, nalepte si na stejnou podložku vinylovou fólii a v plotru si otevřete šablonu s textem. Nastavte řez plotru, nezapomeňte zapnout poloviční řez HALF CUT: ON, hodnotu přítlaku Cut Pressure (Half Cut) jsem nastavila na -1, samozřejmě upravte nastavení dle svého materiálu. Pak můžete spustit řez, pokud si ale nastavením nejste jistí, udělejte TEST a nastavení případně upravte.

Na nízko lepící mezipodložku si nalepte vinylovou fólii Na řez samolepky jsem zvolila vinylový nůž Nastavte řez pro vinylovou fólii Nezapomeňte zapnout poloviční řez HALF CUT

Na řez fólie s plotrem řady SDX můžete použít černý automatický nůž, ideální ale je nůž vinylový, který má menší čepel a dokáže krásně vyřezat i malinké detaily. Je úžasně precizní.

Po dokončení řezu odlepte samolepku z mezipodložky. Následně z podkladového materiálu opatrně odstraňte přebytečnou fólii, aby na něm zůstal jen vyřezaný text.

Pro další krok budete potřebovat pravítko a kovový hák. Pravítkem si naměřte 3 části, každá bude mít 11 cm a v těchto místech udělejte svisle rysku pro ohyb. Přání následně můžete 2x ohnout - viz foto.

Nyní si nachystejte pravítko Naměřte si 3x 11 cm a udělejte rysku k ohybu Podle rysky papír dva krát ohněte

Pak nasypte třpytky a flitry do sáčku, doporučuji si na stůl dát papír, ať třpytky nemáte všude. Naměřte si, jak velká je díra v přání, kde budou vidět třpytky z venku, (já jsem naměřila +- 11cm), na sáčku si tuto velikost zaznačte a podle značky ustřihněte zip sáčku. Tento otevřený konec zalepte izolepou ať nemají třpytky možnost se vysypat.

Nyní do sáčku nasypte třpytky a flitry Nyní do sáčku nasypte třpytky a flitry Nyní do sáčku nasypte třpytky a flitry Na sáčku si naměřte délku výřezu v papíru a udělejte značku
Podle značky konec sáčku ustřihněte Otevřený konec sáčku zalepte a zajistěte izolepou A sáček se třpytkami je hotový

Dál na nachystané přání nalepte obrys tvaru (balónek), já jsem jej ještě kontrolovala z vnitřní strany, ať balonek nalepím správně. Na tuto vnitřní stranu přání na část okolo výřezu nalepte oboustrannou izolepu, pak z izolepy odstraňte krycí materiál a přes výřez nalepte připravený sáček s flitry - viz foto. Izolepu nalepte i do krajů sáčku. Pak můžete přání slepit a to tak, že izolepu slepíte s levou částí šablony.

Nyní na přání nalepte balónek Nyní na přání nalepte balónek Okolo výřezu na prostřední části přání dejte oboustrannou izolepu Okolo výřezu na prostřední části přání dejte oboustrannou izolepu
Na izolepu nalepte sáček se třpytkami Na sáček ještě po obvodu nalepte oboustrannou fólii

Nyní si nachystejte obě části pro text. Na papírovou část ze spodu nalepte oboustrannou lepící pásku. Přes text vyřezaný z vinylu nalepte přenosku, a pak přenosku s textem odeberte z podkladového materiálu a nalepte je na připravený papír s oboustrannou izolepou. A tento text s podkladovým papírem nalepte na přáníčko. Umístit jej můžete dle libosti. Pak jsem na přání nalepila ještě druhý text - také libovolně.

Obě části na text jsou hotové Na papírovou část ze spodní strany nalepte oboustrannou pásku Na text z vinylu nalepte přeenosku Na text z vinylu nalepte přeenosku
A text přeneste na připravený papír Pak papír s vinylovým textem nalepte na přání dle libosti Pak papír s vinylovým textem nalepte na přání dle libosti Na přání můžete nalepit i druhý text

Stačí napsat blahopřání či gratulaci a přání je hotové. Krásně se blýská a třpytí, je barevné a každého musí zaručeně potěšit. Vyzkoušeli jste? Označit nás můžete v příspěvku na Instagramu jako @nejsicistroje!

Hotové přáníčko k narození dítěte Hotové přáníčko k narození dítěte Hotové přání Hotové přání
Detail přáníčka Detail přáníčka babygirl Třpytky miluju! Třpytky miluju!


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční výzdoba s výšivkou
Velikonoční výzdoba s výšivkou
S blížícím se jarem samozřejmě přichází i Velikonoce, na které si musíte pěkně ozdobit Váš byt či dům a vnést do něj teplejší barvy! Proto je na čase změnit zimní výzdobu za velikonoční. Dnes s námi budete vyrábět závěsnou dekoraci na dveře.
shlédnuto: 460x,
komentářů: 0

Praktické pořadače nejen pro děti
Praktické pořadače nejen pro děti
Látkové pořadače, nebo chcete-li košíky, mají všestranné využití. My je budeme používat na dětské potřeby a hračky. Jsou měkké, děti se o ně nemůžou zranit a dají se dobře přenášet. Pořadače budeme šít z látky s dětským potiskem ve třech velikostech.
shlédnuto: 406x,
komentářů: 0

Zavinovací široké kalhoty
Zavinovací široké kalhoty
Někdo si rád udělá léto i v zimě - my jedeme na dovolenou k moři už teď v březnu, proto tu pro vás máme projekt, jak ušít kalhoty k moři na večerní sedánky, nebo klidně i na ples k lodičkám.
shlédnuto: 779x,
komentářů: 0

Učící hračka pro děti
Učící hračka pro děti
Šití pro děti je asi ta největší radost. Dnes jsme pro vás připravili panel, na kterém jsou různé druhy zipů, zapínání a knoflíků. Tak se děti přirozenou cestou vzdělávají, rozvíjejí logické myšlení, trpělivost a motoriku.
shlédnuto: 459x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.