VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Učící hračka pro děti

Znáte takové ty aktivity tabule či krabice pro děti, na kterých je spoustu různých zámků, ozubených kol, zvonků atd.? Dnes spolu ušijeme něco podobného. Pusťte se s námi do malého panelu - hračky, na které jsou různé druhy zipů, zapínání a knoflíků. Děti se přirozenou cestou pomocí hry vzdělávají, rozvíjejí tvořivost, kreativitu, logické myšlení, trpělivost a jemnou motoriku. Neutrácejte hromadu peněz a vyrobte si takové aktivity pro děti doma s námi!

Učící hračka pro děti

Postup:

Na výrobu učící hračky pro děti si nachystejte zip, přezku, suchý zip, knoflíky a gumičku, sponu, tkaničky různých barev a velikostí a podobné věci, které jsou vhodné pro děti, aby se naučily s těmito věcmi zacházet a tak rozvíjely jemnou motoriku. Dále budete potřebovat nůžky a špendlíky, případně také popruh. Samozřejmostí je šicí stroj, my jsme dnes zvolily oblíbený šicí stroj Brother F410.

Na učící deku si připravte barevný filc - je praktický, při šití se netřepí a dobře se s ním pracuje. Pokud filc nemáte, je možné použít pevnou látku, kterou před šitím podžehlíte výztuhou. Na spodní díl panelu budete potřebovat pevnější látku či plátno.

Nachystejte si

Z filcu si ustřihněte libovolně velký obdélník (či čtverec). Náš díl má rozměr 20 x 30cm. Pak si z filcu nastříhejte barevné pásky, od každé barvy 2 ks v rozměrech dle použitých spon, já stříhala - 2x pásek o šíři 2,5cm na našití suchého zipu (růžový), 2x pásek o šíři 2cm na posuvnou sponu (modrý) a 2x pásek o šíři 3cm na sponu s karabinkou (zelený). Na černou plastovou sponu jsem použila bílý popruh koupený v galanterii. Délku těchto pásků udělejte o pár cm delší, než je výška základního obdélníku.

Z filcu si ustřihněte proužky

Na všechny připravené proužky našijte jednu sponu/suchý zip. Pásky upravte podle připravené spony - pásky pro suchý zip (růžové) přeložte napůl, zašpendlete a do místa u překladu filcu našijte vždy jednu část suchého zipu (viz foto), přeložený filc prošijte dokola na stroji. Na pásky pro posuvnou sponu (modrý filc) budete potřebovat jeden pásek přeložený a na konci prošitý (viz foto). Na sponu s karabinkou budou oba díly přeložené a na koncích prošité (zelený filc).

Na pásek našijte suchý zip Oba proužky ohněte v půlce a prošijte dokola Pásky prošijte na šicím stroji

Nachystané pásky si naskládejte na základní filc pro rozvržení. Klasický zip našijte přímo na délku filcu. To stejné udělejte se tkaničkami - můžete je dát na protější strany, aby se je děti naučily zavazovat na mašličku. Na stranu obdélníku našijte i knoflíky a gumičku jako knoflíkovou dírku. Jakmile připravíte všechny díly, našijte je na základní obdélník a důkladně zapošijte, aby se při manipulaci neroztrhly. Zbytky proužků ustřihněte.

Pásky se sponami si rozvrhněte na obdélník z filcu Všechny pásky našijte na základní obdélník z filcu

Podle vrchního dílu ustřihněte spodní díl o cca 0,5 cm větší pro lepší manipulaci. Tento spodní díl udělejte z látky. Na vrchní již hotový obdélník položte díl z látky (uprostřed budou spony) a na krajích je spolu přišpendlete – na boční straně nechejte cca 10 cm volný otvor na obrácení.

Z látky si ustřihněte obdélník dle základního z filcu Na filc s pásky položce obdélník z láky

Celý tvar obšijte rovným stehem a u otvoru na obrácení důkladně zapošijte. Rožky sestřihněte a celý díl obraťte. Všechny spony rozpojte a dílky narovnejte od středu a do kola obšijte.

Prošijte dokola Na boku nechejte díru na obrácení Pásky odepněte a narovnejte Pásky odepněte a narovnejte

Dečka je hotová! Vaše nejmenší bude zapínání a rozepínání určitě bavit, zvládnou u této aktivity dlouho vydržet a navíc se i něco naučí!

A je hotovo! A dečka je hotová Hotová učící deka Učící deku si můžete vyrobit sami doma


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jednoduché elegantní šaty
Jednoduché elegantní šaty
Plná skříň oblečení, ale stejně nemáte co na sebe? S námi si můžete vyrobit šaty, které se hodí jak na ples tak i na dovolenou u moře. Určitě jsou také vhodné na romantickou večeři v restauraci. Jsou velice elegantní. Tak pojďme na to!
shlédnuto: 333x,
komentářů: 0

Vánoční ozdoby na stromeček
Vánoční ozdoby na stromeček
Vánoce jsou za chvíli tady, tak je čas začít vytvářet vánoční ozdoby na stromeček. My jsme si pro vás tento rok připravili jedny osobité netradiční ozdoby. Vyrobíme si spolu vinylové nálepky s vánočními motivy, které můžete nalepit na akrylová kolečka.
shlédnuto: 623x,
komentářů: 0

Vtipná vánoční trička
Vtipná vánoční trička
Také máte toho jednoho člena rodiny, který miluje sladké, a pokaždé, když pečete Vánoční cukroví, chodí jako pešek okolo a pod rukama vám ještě teplé sladkosti krade z pečícího plechu? Tzv. *Oficiální ochutnávač vánočního cukroví*.
shlédnuto: 681x,
komentářů: 0

Vánoční přání z moosgumi
Vánoční přání z moosgumi
Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady... Co takhle si s námi vyrobit vánoční přání? Taky jste ten typ, co každý rok rozesílá vzdálené rodině a přátelům vlastnoručně vyrobená přáníčka? Mají určitě hodně do sebe! Tak pojďme na to!
shlédnuto: 471x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.