VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Recenze Janome MC 8200

Dnes pro vás máme recenzi. Šicí stroj Janome Horizon MC 8200 QC je nejlevnější šicí stroj s opravdu dlouhým ramenem.
My jsme se mu za vás dnes "podívali na zoubek" :)

Janome 8200

Tento stroj se řadí mezi řadu Janome Horizon, kdy všechny tyto stroje mají rameno - tzn. od jehly k tělu stroje - dlouhé 28,5 cm. Dnes už je nahrazen modelem Janome 8200 QPC SE, ale liší se jen kosmeticky.

Janome 7700 je starší model a určitě bych vám doporučila koukat po novější řadě -tzn. 8200 nebo 8900. Stroje se liší maximální šířkou stehu 9 mm a také tím, že na rovné šití nebo volné quiltování mají speciální stehovou destičku. Model 7700 měl destičku jednu s vloženým očkem, které se dalo při šití ulomit, když vám uhla jehla. U nové řady se stehová destička mění pouhým stlačením páčky a výměnou.

U nové řady se stehová destička mění pouhým stlačením páčky a výměnou U nové řady se stehová destička mění pouhým stlačením páčky a výměnou Stroje se liší maximální šířkou stehu 9 mm a také tím, že na rovné šití nebo volné quiltování mají speciální stehovou destičku. Stroje se liší maximální šířkou stehu 9 mm a také tím, že na rovné šití nebo volné quiltování mají speciální stehovou destičku.

Kouzelné je, že jakmile nasadíte stehovou desku pro rovné šití, která má místo 9 mm otvoru pouhou jednu dírku (a díky tomu šije hezčí steh), tak stroj se to dozví a nedovolí vám zvolit jiný steh, než jeden ze čtyř speciálních pro rovné šití, takže nehrozí, že si zlomíte jehlu.

Pro quiltování je zvolena délka stehu 0

Další vychytávkou na volné prošívání je patka, která neskáče, ale pouze volně pluje nad materiálem. Její výška se nastavuje pomocí matičky a na výběr máte tři různé druhy spodního otvoru - otevřený, uzavřený a pak talířek pro použití na chlupatějších materiálech.

Tři různé druhy spodního otvoru patky - otevřený, uzavřený a pak talířek pro použití na chlupatějších materiálech Pohled na stehovou destku stroje, máme nasazenou kovou quiltovací patku Quiltujeme
Náhled na širokou nabídku stehů naleznete na horním krytu zevnitř Místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání Tři různé druhy spodního otvoru patky - otevřený, uzavřený a pak talířek pro použití na chlupatějších materiálech

Další velkou výhodou tohoto stroje je, že místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání. Musí se stejně jako kráčející patka namontovat na jehelní tyč, ale při použití je výrazně tišší. V základní výbavě je jenom jeden typ patky, která s horním podáváním spolupracuje - vidíte ji na fotkách. Ale dá se dokoupit i otevřená patka pro našívání aplikací, patka pro rovné šití nebo zipovka. Kdyby se vám náhodou i s horním podáváním při sešívání sendvičů některá vrstva hrnula, upravíte to kolečkem diferenciálu na boku stroje.

Místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání Místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání Místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání Místo kráčející patky má AcuFeedTM Flex systém - šití s patkou pro horní podávání

Samozřejmostí dnes už u drtivé většiny strojů je overlockový steh a overlocková patka. Funguje to tak, že patka má vodič na okraj látky a uprostřed dva tenké drátky, které navolňují steh a tak nedochází k rolování šitého materiálu. Overlockové stehy zároveň sešívají a obšívají, takže ušetříte čas. U těchto stehů není možné měnit šířku, protože by steh nemusel trefit uprostřed ty drátky.

overlockový steh a overlocková patka overlockový steh a overlocková patka overlockový steh a overlocková patka

Automatické knoflíkové dírky - u šicích strojů vyšší kategorie je samozřejmostí, že knoflíková dírka je plně automatická, stroj umí i konfekční dírku a má jich v nabídce hned několik.
U tohoto stroje najdete ve výbavě aparátu na šití knoflíkových dírek i stabilizační destičku, která je určena pro vyšívání knoflíkových dírek na problematické materiály (stretch, pletenina, ...). Destička zafixuje šitý materiál i zespodu (šitý materiál se vkládá mezi patku a destičku) a tím vyřeší jeho pružnost.

Patka na šití automatické knoflíkové dírky Patka na šití automatické knoflíkové dírky Patka na šití automatické knoflíkové dírky Patka na šití automatické knoflíkové dírky

Základní vybavení stroje vidíte zde. Je tam i kolenní páka, která se nasadí do díry v přední části stroje a slouží pro zdvih patky kolenem. Je to perfektní vždy, když potřebujete držet látku v ruce a při tom zvedat patku - tzn. u prošívání dek nebo u malých dílů, kde obracíte každou chvíli materiál.

Stroj má velmi širokou nabídku příslušenství již v základní výbavě Stroj má velmi širokou nabídku příslušenství již v základní výbavě

Patky si můžete přehledně naskládat do schránky pod víkem stroje, které slouží taky jako přehled všech stehů.

Patky si můžete přehledně naskládat do schránky pod víkem stroje, které slouží taky jako přehled všech stehů Patky si můžete přehledně naskládat do schránky pod víkem stroje, které slouží taky jako přehled všech stehů Patky si můžete přehledně naskládat do schránky pod víkem stroje, které slouží taky jako přehled všech stehů

Nakonec malá ochutnávka toho, co bude příště. Stroj jsme samozřejmě testovali i při skutečné práci a ušili jsme na něm kosmetickou taštičku. Tu vám ukážeme i s fotonávodem příští týden.

Šijeme kosmetickou taštičku Šijeme kosmetickou taštičku

Vždy potřebujeme vědět, co prodáváme a tento stroj patří mezi modely, které nás zaujaly!

Krásný den
Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, recenze, Janome

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Čeština pro plotry Silhouette
Čeština pro plotry Silhouette
Software na tvorbu vyřezávacích šablon pro plotry Silhouette je nově ČESKY.
shlédnuto: 3544x,
komentářů: 2

Sukně
Sukně
Léto je v plném proudu a volánkové sukně prostě frčí! Ukážeme vám pár vychytávek jak na to!
shlédnuto: 7805x,
komentářů: 8

Tenisák
Tenisák
úžasný projekt Dáši - Dadouch. Ještě stihnete ho ušít jako dárek ke dni dětí.
shlédnuto: 4736x,
komentářů: 12

Řezací plotry Brother ScanNCut - kreslení
Řezací plotry Brother ScanNCut - kreslení
Kreslení a skenování na plotru
shlédnuto: 4884x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.