VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH
Overlock Brother 1034DX
Overlock Brother 1034DX
7 790,- Kčs DPH
Šicí stroj Brother F420
Šicí stroj Brother F420
18 390,- Kčs DPH

Vyšívaná čelenka

Taky už vás štve, jak se to počasí neustále mění a jednou je zima a pak zase teplo? Mě už jde z toho hlava kolem a upřímně nikdy nevím, co si mám obléct. Na čepici je příliš velké teplo, ale bez čepice mi mrznou uši a proto jsme si pro vás připravili tento projekt na stylovou vyšívanou čelenku, na kterou můžete využít i zbytky materiálů a doplní vám kterýkoliv outfit!

Vyšívaná čelenka

Použité výšivky

Pták ohnivák
Srdce girlanda
Tetovací vzor 1
Vzor celý
Tetování - vlny
Tetování - vlny
Tetování - vlny

Postup:

Ze zbytků látky (např. z teplákoviny) si naměřte a ustřihněte 2x pás podle obvodu hlavy. My máme délku pásu 54 cm a šířku 11 cm včetně přídavků na šev - konečná šířka čelenky bude 10 cm. Látku si můžete vybrat libovolnou tak, aby vám seděla třeba ke kabátu. Pokud máte vyšívací stroj, můžete si čelenku ozdobit i výšivkou.

Neměřte a ustřihněte si 2 x pás podle obvodu hlavy Neměřte a ustřihněte si 2 x pás podle obvodu hlavy Neměřte a ustřihněte si 2 x pás podle obvodu hlavy Neměřte a ustřihněte si 2 x pás podle obvodu hlavy

Část, na kterou budete vyšívat, si podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem (pokud máte látku světlé barvy, použijte bílý nažehlovací trhací materiál a pokud tmavé barvy, použijte černý nažehlovací trhací materiál). Nažehlovací materiál jsme použili proto, že máme úzký pruh látky a potřebujeme jeho velikost "nastavit" podkladovkou tak, aby pruh šel upnout do velkého vyšívacího rámu - to s nažehlovací podkladovkou takto jednoduše vyřešíte - a také máme teplákovinu, kterou nažehlením zbavíme pružnosti a nebude nám v rámu utíkat před jehlou.

Pás podžehlete nažehlovacím papírem a upněte do rámečku Pás podžehlete nažehlovacím papírem a upněte do rámečku

Ve vyšívacím stroji nebo na našich stránkách si vyberte výšivku tak, aby byla dlouhá a úzká popř. můžete použít dvě výšivky otočené zrcadlově směrem k sobě. My jsme vyšívali na vyšívacím stroji Brother Stellaire XE1 a výšivku jsme použili přímo ze stroje.

Na pás vyšijte dlouhou výšivku Na pás vyšijte dlouhou výšivku

Po vyšití z látky opatrně odtrhněte nažehlovací trhací papír. Oba díly přiložte lícem k sobě, přišpendlete a obě delší strany sešijte k sobě na overlocku nebo overlockovým stehem na běžném šicím stroji - my jsme díly sešívali na overlocku Brother 4234D.

Oba díly přiložte lícem k sobě a sešijte na overlocku Oba díly přiložte lícem k sobě a sešijte na overlocku Oba díly přiložte lícem k sobě a sešijte na overlocku Oba díly přiložte lícem k sobě a sešijte na overlocku

Čelenku obraťte do lícu. Konce čelenky přišpendlete lícem k sobě, přední stranu sešijte a v zadní části nechejte otvor, který poté sešijete ručně tak, aby zapravení nebylo vidět.

Konce čelenky přišpendlete také lícem k sobě a část sešijte Konce čelenky přišpendlete také lícem k sobě a část sešijte Konce čelenky přišpendlete také lícem k sobě a část sešijte Otvor sešijte ručně tak, aby nebylo vidět zapravení

Na zadním švu můžete odšít ještě 2 až 3 sklady, čímž čelenku ozvláštníte.

Na zadním švu odšijte sklady pro ozvláštnění čelenky Na zadním švu odšijte sklady pro ozvláštnění čelenky Na zadním švu odšijte sklady pro ozvláštnění čelenky

Čelenka je velice jednoduchá a spotřebujete na ni opravdu minimum materiálu, čelenku si tak můžete vyrobit ve všech barevných kombinacích.

Hotová čelenka Hotová čelenka Hotová čelenka Hotová čelenka


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jak opravit zip u bundy aneb jak vyměnit jezdec zipu
Jak opravit zip u bundy aneb jak vyměnit jezdec zipu
Výměna zipu u bundy je nepříjemná práce. Ukážeme vám, jak se tomu můžete krásně vyhnout a ušetřit si čas i peníze.
shlédnuto: 18402x,
komentářů: 0

Valentýnský polštář
Valentýnský polštář
Vytvořte svému milému na Valentýna originální dárek od srdce.
shlédnuto: 1568x,
komentářů: 0

Vločky z moosgumi
Vločky z moosgumi
Zimní čas svádí všechny z nás ke kreativní činnosti, tak proč si nevytvořit i originální ozdoby na stromeček? Užijte si s dětmi Vánoční tvoření!
shlédnuto: 1352x,
komentářů: 0

Krajkové vyšívané hvězdičky
Krajkové vyšívané hvězdičky
Ozdobte si letos vánoční stromeček netradičně!
shlédnuto: 2928x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.