VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Sněhuláková prostírka

K ušití téhle prostírky mě inspirovala výšivka, kterou jsem našla v paměti nového
šicího a vyšívacího stroje Brother NV 2600.
Je přímo ve stroji a krásných redworkových výšivek je tam víc, určitě vám časem ještě nějaké ukážu.

Sněhuláková prostírka

Postup:

Začněte vyšitím výšivky. Ustřihněte si obdélník látky o něco větší, než plánujete prostírku a vyšijte na něj vybranou výšivku.

Na redwork se mi nejvíc osvědčil trhací nažehlovací materiál, který se po vyšití odtrhne. Je důležité, aby podklad byl větší než rámeček a při vyšívání látku zpevnil. Redwork je za chviličku vyšitý.

Po vyšití trhací papír jednoduše opatrně vyškubete.

A jde se quiltovat. Protože jsem stále měla doma na zkoušení Brother NV 2600, pustila jsem se do quiltování s ním :) Má v základní výbavě kovovou otevřenou quiltovací patku a speciální nastavení přímo ve stroji - stačí si kliknout na ikonku "volného pohybu" a stroj všechno ostatní nastaví sám. Šlo to opravdu krásně a to opravdu nemám natrénováno.

Látku jsem poprvé na termolín nešpendlila, ale stříkla jsem to sublimačním textilním lepidlem. Stačilo opravdu jen malinko.
TIP: nakreslete si na látku budoucí obdélník, nejde quiltovat až do krajíčku a vy budete potřebovat nakonec prostírku oříznout do přesného obdélníku. Přiznám se, že to jsem si uvědomila až když už bylo hotovo.

Doporučuju si na quiltování dokoupit rozšiřující stolek pro Brother NV 2600, 1100, 1300. Šicí plocha se výrazně zvětší a jako bonus můžete do spodní části stolku krásně zacvaknout kolenní páku :) - drobnost, ale potěší :) Proquiltovaný díl je třeba seříznout do přesného obdélníku.

Prostírku můžete došít třeba "obálkovou metodou" - jak já tomu pracovně říkám. Řekněte si, jak široký lem chcete. Potom si spodní látku střihněte tak, aby na každé straně byla o dva rozměry lemu větší. My jsme dávali 2 cm na každou stranu - rozměrově tedy o 4 cm širší i delší.

Na spodním dílu si dvakrát sežehlete šířku lemu - tzn. zažehlujete dvakrát, pokaždé o šířku lemu. Teď krásně vidíte na zažehlených hranách kde bude všita horní část a všechny rohy si řízněte na šířku švu od rohu.

Všechny čtyři rohy sešijte v místě zapíchnutého špendlíku po první sežehlenou hranu. Krajní sežehlenou hranu můžete také složit a sešít to už složené.

A přichází kouzlo - pokud máte rožky dobře odšité, můžete spodní díl složit a zažehlit do takového řekněme rámečku na obrázek. Do něj pak vložíte horní díl.

Sešpendlete a prošijte přes obálku v krajíčku.

Krásný den
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jak vyřezávat MOOSGUMMI
Jak vyřezávat MOOSGUMMI
Pěnovka nazývaná často moosgummi pro nás dlouho byla oříšek. Ale už víme jak na to!
shlédnuto: 5088x,
komentářů: 2

Vyřezávaný Valentýn
Vyřezávaný Valentýn
potěšte své blízké na Valentýna vyřezávanými přáníčky nebo romantickou krabičkou
shlédnuto: 4124x,
komentářů: 4

Peněženka
Peněženka
Návod na to, jak ušít malou tenkou peněženku pro děti.
shlédnuto: 8029x,
komentářů: 15

Recenze - Brother Innov Is 2600
Recenze - Brother Innov Is 2600
test šicího a vyšívacího stroje Brother NV 2600 - dojmy, postřehy, zkušenosti
shlédnuto: 8972x,
komentářů: 7






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.