VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční ozdoby - aplikace

Šité vánoční ozdoby jdou do módy - koukají na mě odevšad - z letáků i časopisů. Ale ruku na srdce, neměla by každá z Vás z nich největší radost, kdyby si je ušila sama? A při plnění vatou dala dovnitř i nějaké voňavé koření.

Přála bych si, aby následující návod byl pro Vás inspirací a aby ty Vaše ozdoby byly ještě krásnější a voňavější než moje :)

Protože si občas někdo posteskne, že ale nemá vyšívák, všechny ozdoby vhodné i pro klasické šicí stroje, jen to chce víc trpělivosti. Protože ale ve všem vidím vyšívací rámeček, jsou ozdoby jedna vedle druhé šité na vyšívacím stroji, konkrétně Brother NV 2200. Dala jsem si ale pozor, aby se všechny vešly do velikosti 10x10 rámečku mojí staré milé Brother NV 955.

Výšivky s aplikací jsou všechny zveřejněné mezi výšivkami ke stažení zdarma a jsou to ty s modrým prostředkem. Nepřinutila jsem software na vytváření výšivek, aby tam zobrazil tu červenou látku s hvězdičkama :) Všechny tyto výšivky mají stejné pořadí barev, aby se vám to dobře dělalo.

celá sada

Použité výšivky

Vánoční ozdoba - zvonek s aplikací hvězdička
Vánoční ozdoba - Kapr
Vánoční ozdoba - srdíčko
Vánoční ozdoba - zvonek s aplikací zvonek
Vánoční ozdoba - hvězda
Vánoční ozdoba - hvězda s aplikací a dvojitým prošitím

Postup:

  1. látku, kterou chcete mít jako podklad horní části ozdoby (na fotkách bílá vánoční) upnete do rámečku (samozřejmě s podkladovým vliselínem, celkem se mi tady osvědčily trhací materiály, které jdou ve finále krásně uškubnout na obrysu a líp se to pak převrací)
    Krok 1 - Horní podkladovou látku vložíme do rámečku
  2. První nit je ve všech výšivkách označená jako černá. Ta udělá to, že na látku vyznačí obrys budoucího tvaru, a to jak vnější tvar ozdoby, tak místo, kde bude umístěna aplikace. Je to proto, abyste měly lepší přehled kam máte látku na aplikaci špendlit. Je dobré zvolit barvu nitě podobnou podkladu - já mám bílou na bílý podklad.
    Krok 2 - stroj vyznačí kde budou aplikace
  3. po ušití první nitě stroj zastaví, vy vyjmete rámeček ze stroje, necháte bílou látku v rámečku a na ni shora lehce přišpendlíte látku určenou na aplikaci. Je dobré používat špendlíky s malinkými hlavičkami, aby se vám nestalo, že o něj vyšívací patka zavadí. Látka určená na barevnou aplikaci se tam špendlí lícem nahoru
    Krok 3 - červenou látku našpendlete na látku v rámečku a vyměňte nit za zlatou
  4. rámeček vložíte zpátky do vyšívacího stroje a necháte ušít druhou barvu v pořadí - je označena jako červená. Stroj udělá to, že rovným stehem přišije aplikační látku na podklad. Zde už si vyberte barvu, kterou chcete aplikaci přišít - v mém případě zlatá.
  5. jakmile stroj zastaví (došije druhou barvu), barvu nitě už neměníte. Vyjmete rámeček ze stroje, uvolníte špendlíky a červenou látku obstřihnete co nejblíž ke stehu, kterým je přišitá.
    Krok 4 - stroj přišije látku na podklad Krok 5 - rámeček vyjměte a obstřihněte červenou  látku Krok 5 - látku obstřihněte co nejblíž ke stehu
  6. rámeček vložíte zpět do stroje a necháte ušít třetí barvu - ve výšivce je označená jako oranžová a ve skutečnosti to má být stále ta zlatá. Stroj aplikaci obšije - bude výraznější a nebude se třepit.
    Krok 6 - ve stroji nechte zlatou nit, bude se obšívat


  7. jakmile stroj zastaví, opět rámeček vytáhnete (nebojte, už je to naposled :). A zase špendlíme :) POZOR - v tomto kroku je potřeba našpendlit šňůrku. Šňůrka se špendlí budoucím ouškem dovnitř a cípy ven, protože se celá výšivka bude ještě obracet. Zase doporučuju špendlíky s malýma hlavičkama a asi 1 cm od budoucího švu, který tam máte vyznačený. Pak celý rámeček potáhneme budoucí spodní látkou - lícem dolů, rubem nahoru - budem převracet!
    Krok 7 - přišpendlete šňůrku Krok 7 - červenou látku našpendlete lícem dolů Krok 7 - rámeček naposledy vraťte do stroje a dejte bílou nit
  8. Barva nitě ve stroji je vlastně jedno, asi nejlíp ta, kterou jsme začínali - v mém případě bílá. Na výšivce je označena jako modrá. Pustíte šití a vychutnáte si, jak za vás stroj celou ozdobu sešije a nechá pouze na boku nebo dole nesešitý otvor.
    Krok 8 - Stroj má sešito
  9. Je ušito a jde se na dokončovací práce. Látku vyjmete z rámečku a obstřihnete cca 4 mm od švu. V místě, kde je díra na protažení je dobré nechat látky víc, aby se to dobře sešívalo. Pokud jsou někde ostré rohy dovnitř - např. u srdíčka nahoře - musíte okraj látky prostřihnout až úplně ke švu, aby to šlo dobře obrátit.
    Krok 9 - tvar obstřihněte cca 4 mm od kraje, obraťte na líc, naplňte vatou a sešijte díru ručně
  10. Celou ozdobu obrátíme do lícu. Chce to trochu trpělivosti a občas i pletací jehlici nebo šroubovák, ale opravdu to jde :) A jdeme plnit. Já jsem použila vatu a doprostřed jsem dala trochu hřebíčku, aby ozdoby jemně voněly. Zbývá sešít díru - šila jsem v ruce "neviditelným stehem" bílou vyšívací nití, přece jen je pevnější a vydrží, když zaberu a stahuju strany k sobě.
    Krok 10 - takto vypadá hotová ozdůbka Zvonečky červená variace - má červenou nahoře i dole a bílou aplikaci Zvonečky jsou zezadu červené
    Hvězdička s dvojitým prošitím a kapřík Menší zvonečky celá sada


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Vaše fotografie k projektu



Další nápady, návody, projekty:

Srdce z pouti
Srdce z pouti
jednoduché a rychlé srdíčko pro radost
shlédnuto: 5940x,
komentářů: 0

Vyšívání na igelit
Vyšívání na igelit
Čeká nás období vánočních krajkových ozdob, zde je ochutnávka jak na speciální vodou rozpustnou folii určenou pro výšívání
shlédnuto: 8715x,
komentářů: 12

Víno jako dárek
Víno jako dárek
Zkuste být výjimeční a láhev ozdobit naším vyšívaným ubrouskem - hned se z ní stane nevšední dárek a vy se budete moci pochlubit svým vyšívacím strojem :)
shlédnuto: 5282x,
komentářů: 0

Obrázek na zeď
Obrázek na zeď
... aneb Zarámujte si svoji oblíbenou výšivku
shlédnuto: 10460x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.