VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční přání

Chystáte se rozesílat vánoční přáníčka? Ukážeme Vám, jak si vytvořit originální přání na plotru, které vaši blízcí jistě po Vánocích nevyhodí :)

Vánoční přání

Přání si můžete vytvořit v mnoha variantách a můžete použít jak stříbrné tak i bronzové embos listy, které najdete v naší nabídce. Použít můžete i měkký papír.
Pokud o embosování teprve přemýšlíte, ale pořád váháte, tak si určitě náš článek přečtětě a zjistíte, že je to opravdu jednoduché a výsledek stojí za to! :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Vánoční přání

Postup:

Na vánoční přání budete potřebovat embosovací sadu (obsahuje embosovací nástroje, podložku i kovový list, takže tam máte vše potřebné), bílý papír gramáže min. 250g/m2, tvrdý červený papír, kovový hák a špachtli, oboustrannou lepící pásku, kousek provázku a nějaké lepidlo nebo tavnou pistoli na přilepení mašle a nápisu.

Připravte si materiál

Na flash disk si stáhněte všechny řezací šablony a flash disk vložte do plotru (samozřejmě můžete u některých plotrů poslat vzory i rychle po Wi-Fi. Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 si nejprve přilepte bílý papír a z něj vyřežte bílou šablonu přání a poté přilepte červený papír a z něj vyřežte mašličku a nápis Veselé Vánoce.

Naskenujte papír Vyřežte šablonu přání Přání odlepte z podložky Nachystejte si červený papír
Vyřežte doplňky do přání Vyřezané doplňky Doplňky opatrně odstraňte z podložky

Kovový embos list si nejprve uřízněte na potřebnou velikost, velikost složeného přání je 160 x 120 mm, takže jsme zvolili velikost kovového listu 150 x 110 mm, aby byl list o kousek menší než bílý podklad. POZOR: kovový list nejde řezat v plotru, je na to příliš tvrdý, takže to nezkoušejte!
My jsme použili
je nejlepší uřezat řezací kolečko a pravítko - dá se použít i ostrý nůž nebo staré nůžky (které nepoužíváte na látku) :)

Uřežte si embos list Uřezaný embos list

Jde se vytlačovat - nebo embosovat, chcete-li. POZOR: aby materiál měl kam se vytlačit, musíte na klasickou podložku přilepit nahoru embosovací měkkou podložku - je to ten měkký nadýchaný list velikosti A4, který byl v embosovací sadě. Podložka se lepí tak, aby lepivou vrstvu měla nahoře a pozor - nedá se na ní řezat. Je určená pouze pro vytlačování. Místo nože si do plotru vložte embosovací nástroj - ten s hrotem 1,5 mm.

Připravený kousek embos listu si přilepte i s ochrannými fóliemi na embosovací podložku a tu vložte do plotru. Z flash disku si vyvolejte šablonu s baňkou a podložku naskenujte, abyste viděli přesné umístění. Jakmile se vám podložka naskenuje, baňku umístěte doprostřed na kovový list, zespodu si na kovovém listu nechte malinko víc místa, aby se vám tam vešel nápis Veselé Vánoce, shora tolik místa nepotřebujete.

Embos list připevněte na embosovací podložku Šablonu umístěte na embos list Šablonu umístěte na embos list

Na displeji plotru zmáčkněte tlačítko napravo s "krabicí" s modrým a červeným čtverečkem - je to tlačítko pro embosování. Pokud tlačitko na displeji nevidíte, musíte si v nastavení plotru povolit prémiové funkce. Po rozkliknutí tlačítka se vám zobrazí dvě možnosti a to buď Line emboss nebo Region emboss, zde zvolte Line emboss. Na další obrazovce zvolte nastavení embosování a nastavte rychlost na 1 a přítlak na 3 a spusťte embosování.

Spusťte embosování Vyembosovaný list Vyembosovaný list

Baňka je hotová a teď si kovový list přilepte k bílému podkladu a to buď za pomoci oboustranně lepící pásky nebo tavné pistole. Jako poslední věc vám už jen zbývá nalepit poutko baňky, mašli a nápis Veselé Vánoce. Jen buďte opatrní, aby jste si písmenka nějak nepoškodili, protože jsou velice drobná.

Embosovaný list přichyťte k šabloně přání Embosovaný list přichyťte k šabloně přání Přilepte doplňky

Vytlačovat můžete samozřejmě i do měkkých papírů, podobná přáníčka si můžete vytvořit v mnoha barevných variantách a poslat tak každému jedinečné přání. :)

Hotové přání


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK
5 důvodů, proč si koupit OVERLOCK

shlédnuto: 1114x,
komentářů: 0

Vánoční vyřezávaný stromeček
Vánoční vyřezávaný stromeček
TIP na rychlou Vánoční dekoraci. Nemáte ještě Vánoční dekoraci a chcete něco rychlého, jednoduchého, ale výrazného? Vyřežte si Vánoční stromeček, který vám bude dělat parádu. :)
shlédnuto: 2323x,
komentářů: 0

Vánoční leptaná láhev
Vánoční leptaná láhev
Stále venku nesněží? U vás v bytě sněžit už může :) Stačí veliká sklenice a trocha leptací pasty a hned budete mít v bytě předvánoční zimu.
shlédnuto: 2033x,
komentářů: 0

Dárková krabička 2
Dárková krabička 2
Vytvořte si s námi krásné dárkové krabičky, které můžete naplnit třeba sladkostmi pro děti nebo v nich darovat nějakou drobnost svým blízkým.
shlédnuto: 2888x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.