VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Výměna zipu u sukně

Společenská sezóna je už v plném proudu, takže pro vás dnes máme návod na to, jak si u sukně, šatů či kalhot vyměnit skrytý zip.

Výměna zipu u sukně

Skrytý zip je z lícové strany neviditelný, bývá všit v bočních nebo zadních švech šatů, sukní i kalhot. My vám ukážeme, že vyměnit takovýhle zip, když se rozbije, není vůbec složité a že nemusíte takhle rozbité šaty hned vyhazovat :)

Postup:

Budete potřebovat nový zip ve stejné délce, jako byl ten rozbitý, je dobré mít patku na skrytý zip a páráček.

Budete potřebovat nový zip ve stejné délce, jako byl ten rozbitý, je dobré mít patku na skrytý zip a páráček Budete potřebovat nový zip ve stejné délce, jako byl ten rozbitý, je dobré mít patku na skrytý zip a páráček

Starý rozbitý zip si vypárejte. Je dobré se pořádně podívat, jak byl všitý. Na místo starého zipu si našpendlete nový.

Starý rozbitý zip si vypárejte. Na místo starého zipu si našpendlete nový.

Důležité: aby byl zip takzvaně skrytý, přišívá se pouze k vnitřní straně látky, horní strana musí zůstat volná.
Pokud skrytý zip všíváte poprvé, je dobré si ho po našpendlení v ruce nastehovat, abyste mohli vytáhnout špendlíky a potom už šít rovnou bez špendlíků. Zároveň si takto po nastehování zkontrolujete, zda zip dobře sedí, nic není nakřivo a shora není žádný steh vidět. Ujasníte si kde a jak je třeba zip přišít.
My jsme, přiznám se, nestehovali, ale zip jsme si několika stehy přišili na šicím stroji uprostřed, abychom si zkontrolovali, že nám sedí na sebe švy, které na šatech v těchto místech byly.

My jsme si zip jsme několika stehy přišili na šicím stroji uprostřed, abychom zkontrolovali, že sedí švy na sebe Zip zapněte a zkontrolujte, že správně sedí Zkontrolujte, že zip správně sedí

Pokud máte doma patku na skrytý zip, nasaďte si ji - šije se to s ní opravdu líp.

Pokud máte doma patku na skrytý zip, nasaďte si ji - šije se to s ní opravdu líp.

Zip rozepněte. Začněte přišívat zip na jednu stranu - podehnutou látku rozložte, zip přiložte lícem dolů krajem na kraj látky tak, aby konec zoubků zipu končil u kraje sukně nebo šatů. Patku veďte zářezem přes zoubky zipu. Skončete asi 2 cm před koncem zipu a zapošijte. Podobně přišijte druhou část zipu na druhou stranu oděvu.

Patku veďte zářezem přes zoubky zipu. podehnutou látku rozložte, zip přiložte lícem dolů krajem na kraj látky konec zoubků zipu končí u kraje sukně nebo šatů Podobně přišijte druhou část zipu na druhou stranu oděvu.

Zip zapněte a zkontrolujte, zda vše správně sedí.

Zip zapněte a zkontrolujte, zda vše správně sedí.

Pokud je vše v pořádku, zahněte nahoře volné konce zipu, kde už nejsou zoubky, do rubu a přišijte je tam. Pozor - zase jenom k vnitřní straně látky.

Volné horní konce zipu zahněte do rubu a přišijte Volné horní konce zipu zahněte do rubu a přišijte Volné horní konce zipu zahněte do rubu a přišijte

Zbývá dokončit spodní část, ke jsme společně nechali volné poslední 2 cm zipu. Sešijte z rubu boční šev sukně tak, abyste se dostali co nejblíž zipu.

Dole sešijte z rubu boční šev sukně tak, abyste se dostali co nejblíž zipu

A je to. Není to tak složité, co říkáte?

A je to. Není to tak složité, co říkáte? A je to. Není to tak složité, co říkáte?

Přejeme vám krásnou společenskou sezónu :)

Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, opravy, zip

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv
Obal na mobil nebo kapsička se zipem na cokoliv
Postup šití můžete použít prakticky na jakoukoliv velikost - šila jsem takto obal na 17-ti palcový velký notebook, malou kapsičku na USB flešky.
shlédnuto: 9029x,
komentářů: 3

Svítící domečky
Svítící domečky
Nejen vánoční dekorace, která vykouzlí kouzelnou atmosféru
shlédnuto: 5262x,
komentářů: 2

Výzdoba oken školy
Výzdoba oken školy
S plotrem se dá kouzlit i ve škole. Specielně, když máte vyřezat vánoční výzdobu do 20 oken
shlédnuto: 5870x,
komentářů: 0

Vánoční tričko - nažehlovací fólie
Vánoční tričko - nažehlovací fólie
Vánoční tričko dělané v podstatě na zakázku pro jednu kamarádku :)
shlédnuto: 3088x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.